Τα φρούτα θεωρούνται δικαίως μια από τις πιο υγιεινές τροφές που μας προσφέρει η φύση. Καμία έκπληξη ως προς αυτό. Είναι ως επί το πλείστον γλυκά αλλά χαμηλά σε θερμίδες, με υψηλή θρεπτική αξία και απαιτούν πολύ λίγο χρόνο προετοιμασίας. Ωστόσο, μερικά από αυτά δεν κάνουν απλώς καλό στον οργανισμό μας αλλά θεωρούνται superfoods ή στα ελληνικά «υπερτροφές».

Οι υπερτροφές είναι όρος του μάρκετινγκ που αφορά σε τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες, τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα ιχνοστοιχεία και ένας μεγάλος αριθμός ουσιών με αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι οι τροφές αυτές ασκούν ευεργετική επίδραση στον οργανισμό.

Παρακάτω θα βρείτε 8 φρούτα τα οποία θεωρούνται superfoods και μπορείτε να τα προσθέσετε άμεσα στη διατροφή σας. Τα περισσότερα λογικά τα έχετε ήδη στο ψυγείο σας.

1. Μήλα:

Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και πολλά αντιοξειδωτικά. Χρησιμεύουν ως ένα τέλειο σνακ μεταξύ των γευμάτων εάν αισθάνεστε πεινασμένοι. Όχι για τίποτα, ένα μήλο την ημέρα κρατάει τον γιατρό μακριά!

2. Αβοκάντο:

Τα αβοκάντο διαφέρουν από τα περισσότερα φρούτα επειδή περιέχουν υγιή λίπη αντί για υδατάνθρακες. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C.

3. Μπανάνες:

Οι μπανάνες είναι μια από τις πιο πλούσιες τροφές στον κόσμο από άποψη καλίου. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Β6 και φυτικές ίνες.

4. Μύρτιλα:

Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

5. Πορτοκάλια:

Τα πορτοκάλια είναι γνωστά ότι περιέχουν βιταμίνη C, αλλά έχουν επίσης φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

6. Φράουλες:

Οι φράουλες είναι πολύ θρεπτικές και έχουν λίγες θερμίδες. Περιέχουν επίσης βιταμίνη C, φυτικές ίνες και μαγγάνιο.

7. Ρόδι:

Βοηθά στην υπέρταση και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιά και καρκίνο.

8. Goji Berries (Βατόμουρα Γκότζι):

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως τα goji berries (βατόμουρα γκότζι) αποτελούν το φυσικό τονωτικό του οργανισμού ενώ βελτιώνει και τις αθλητικές επιδώσεις.

Άλλα υγιεινά φρούτα:

Κεράσια, σταφύλια, ρόδια, ακτινίδια, μάνγκο, πεπόνια, ροδάκινα, αχλάδια, καρπούζια, ανανάδες, σμέουρα και δαμάσκηνα.