Ο διάσημος σκηνοθέτης Steven Spielberg φαίνεται να έχει επιτέλους δρομολογήσει το επόμενο πρότζεκτ του, αφού επανασυνδέθηκε με τον σεναριογράφο του “Jurassic Park”, David Koepp, για μια «πρωτότυπη ταινία-γεγονός». H Universal Pictures έχει προγραμματίσει την ταινία του Spielberg για να κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου του 2026. Αυτή θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του στον ρόλο του σκηνοθέτη από τότε σκηνοθέτησε την ταινία “The Fabelmans” του 2022, η οποία είναι αυτοβιογραφική.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη ταινία του ενώ δεν υπάρχει και κάποιο καστ, αλλά έχει ήδη αναφερθεί ότι η ταινία θα έχει θέμα τα UFO. Το αν αυτό σημαίνει ότι θα δούμε στις οθόνες μας εξωγήινους ή κάποιο άλλο είδος αγνώστου ταυτότητας αντικειμένο μένει να φανεί στην πορεία, αλλά το κόνσεπτ θα επαναφέρει τον σκηνοθέτη στο είδος που τον βοήθησε να ξεκινήσει την καριέρα του – ο Spielberg σκηνοθέτησε το 1977 το “Close Encounters of the Third Kind”. Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Richard Dreyfuss, έγινε μια από τις πιο εμβληματικές ιστορίες εξωγήινων όλων των εποχών και, μαζί με τα “Σαγόνια του Καρχαρία” (Jaws) δύο χρόνια νωρίτερα, βοήθησε να γίνει ο Spielberg ένας σκηνοθέτης blockbuster ταινίων.

Η επερχόμενη ταινία θα βασίζεται σε πρωτότυπη ιστορία του Spielberg και σε σενάριο του προαναφερθέντος Koepp, σύμφωνα με τη Universal, και θα είναι η επόμενη μεγάλη συνεργασία μεταξύ των δύο. Ο Koepp έχει γράψει τα σενάρια για μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του Spielberg. Πέρα από το αρχικό “Jurassic Park”, ο Koepp έγραψε επίσης το σενάριο για το sequel του franchise, “The Lost World: Jurassic Park”, καθώς και για άλλες αξιοσημείωτες ταινίες του Spielberg, όπως το “Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull” και το “War of the Worlds”. Μόνο αυτές οι τρεις ταινίες απέφεραν συνολικά περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Πολλοί θα έλεγαν ότι ο Spielberg είναι ο πιο επιδραστικός σκηνοθέτης στη σύγχρονη ιστορία του κινηματογράφου, και θα είχαν ένα καλό επιχείρημα γι’ αυτό. Τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ, ο Steven Spielberg είναι ο σκηνοθέτης με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών και είναι ο άνθρωπος πίσω από μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες ταινίες των τελευταίων 40 ετών, όπως τo “Jaws”, το “Jurassic Park”, το “E.T. The Extra-Terrestrial”, το “Saving Private Ryan” και το “Schindler’s List”, ενώ από τη θέση του παραγωγού συνέβαλλε στην ολοκλήρωση των πολεμικών σειρών “Band of Brothers”, “Pacific” και “Masters of the Air. Η “Λίστα του Σίντλερ” αναφέρεται συχνά ως μία από τις σπουδαιότερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ και χάρισε στον Spielberg τα Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας. Ο Spielberg είναι επίσης γνωστός για τις στενές συνεργασίες του με τον δημιουργό του “Πολέμου των Άστρων” George Lucas, του οποίου η Lucasfilm παρήγαγε το franchise “Indiana Jones” με τον Spielberg στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Ο Spielberg επέστρεψε με μεγάλη επιτυχία στους κινηματογράφους με το “West Side Story” το 2021, ένα ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ του 1961, που σύστησε στον κόσμο τη Rachel Zegler. Παρόλο που η ταινία αυτή δεν κάλυψε τον προϋπολογισμό της στο box office, παρέμεινε δημοφιλής και ο Spielberg οδηγήθηκε αργότερα στο “The Fabelmans”, το οποίο ήταν υποψήφιο για 7 βραβεία Όσκαρ. Επίσης, πέρυσι έκανε παραγωγή για το ριμέικ της ταινίας του 1985 “The Color Purple”.

Πηγή: Collider