Με τις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες (Golden Globe Awards) να ανακοινώνονται σήμερα αργότερα, η αναζήτηση του οικοδεσπότη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, όπως αναφέρει το CNN. Ο δύο φορές οικοδεσπότης των Όσκαρ Chris Rock είναι μεταξύ εκείνων που αρνήθηκαν την προσφορά για την παρουσίαση της τελετής της 7ης Ιανουαρίου 2024, δήλωσε στο CNN πηγή με γνώση επί του θέματος, όπως και τουλάχιστον τέσσερις άλλοι κωμικοί ηθοποιοί πρώτης κατηγορίας.

Ο Rock, ο οποίος κλήθηκε να παρουσιάσει και τις προηγούμενες Χρυσές Σφαίρες, συμμετείχε για τελευταία φορά σε μεγάλη απονομή βραβείων το 2022, όταν ως γνωστόν δέχθηκε το χαστούκι στα Όσκαρ απ’ τον Will Smith επειδή είπε ένα αστείο που αναφερόταν στη μάχη της Jada Pinkett Smith με την αλωπεκία. Ο Rock θα είναι πιθανότατα υποψήφιος στην επερχόμενη τελετή στη νέα κατηγορία της Καλύτερης Ερμηνείας σε Stand-up Comedy στην τηλεόραση για το ειδικό του Netflix, “Chris Rock: Rock: Selective Outrage“.

Άλλοι κωμικοί που αρνήθηκαν

Μια άλλη πιθανή υποψήφια για την ερμηνεία της στη σειρά του Netflix “Beef”, η Ali Wong, προσεγγίστηκε επίσης για να παρουσιάσει τις Χρυσές Σφαίρες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN. Όπως και ο Rock έτσι και η Wong αρνήθηκε την πρόταση.

Ο Will Arnett, ο Sean Hayes και ο Jason Bateman, οι οποίοι είναι συμπαρουσιαστές του podcast “SmartLess“, απέρριψαν μια κοινή πρόταση για να αναλάβουν την παρουσίαση, δήλωσαν στο CNN δύο πηγές. Εκπρόσωπος του “SmartLess” αρνήθηκε να σχολιάσει.

Αν η τριάδα είχε δεχθεί, θα ήταν η πρώτη φορά που οι Χρυσές Σφαίρες θα είχαν τρεις παρουσιαστές από τότε που ο Louis Gossett Jr., ο Leslie Nielsen και η Jane Seymour συνυπήρξαν οικοδεσπότες του σόου το 1993. Η πλειονότητα των 81 τελετών της ετήσιας διοργάνωσης έχει εξελιχθεί στην πραγματικότητα χωρίς οικοδεσπότη.

Τέλος, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να επιστρέψουν η Amy Poehler και η Tina Fey, οι οποίες συμπαρουσίασαν την τελετή τέσσερις φορές και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές. Οι δυο τους έχουν αναφέρει στο παρελθόν ότι έχουν τελειώσει με τις Χρυσές Σφαίρες, και, προφανώς, το εννοούσαν. «Δεν θα το έκαναν ποτέ (ξανά)», δήλωσε αυτή την εβδομάδα στο CNN μια πηγή από το περιβάλλον της Poehler και της Fey. «Έχουν τελειώσει».

Παρουσιαστές βραβείων: μια άβολη δουλειά

Φέτος, οι Χρυσές Σφαίρες μεταφέρονται σε νέα τηλεοπτική στέγη, στο CBS. Μια πιθανή κατάληξη είναι, φυσικά, το CBS να χρησιμοποιήσει ένα από τα δικά του αστέρια στο ρόλο του παρουσιαστή. Πρόκειται για μια προσέγγιση που το NBC ακολούθησε αρκετές φορές, ως το κανάλι που είχε αναλάβει τη διοργάνωση της τελετής, αναθέτοντας σε κωμικά ταλέντα του δικτύου του, όπως ο Jimmy Fallon, ο Seth Meyers και ο Andy Samberg, την παρουσίαση της εκδήλωσης. Στο ABC, ο σταρ του δικτύου Jimmy Kimmel θα επιστρέψει για να παρουσιάσει τα Όσκαρ τον Μάρτιο για τέταρτη φορά.

Μεγάλα ονόματα του θεάματος το να απορρίπτουν τη θέση του οικοδεσπότη μιας μεγάλης εκδήλωσης απονομής βραβείων δεν είναι ασυνήθιστο και σίγουρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις Χρυσές Σφαίρες. Για έναν ανερχόμενο κωμικό, η τελετή μπορεί να είναι η ευκαιρία της ζωής του, αλλά για έναν έμπειρο κωμικό, με όλη την προετοιμασία και τη συχνά αρνητική ανταπόκριση των κριτικών, οι Χρυσές Σφαίρες δε φαίνεται να αξίζουν τον κόπο.

«Είναι μια άχαρη δουλειά», δήλωσε ένας δημοσιογράφος διασημοτήτων στο CNN.

«Δεν αξίζει τον κόπο», δήλωσε ένας άλλος κορυφαίος δημοσιογράφος για τη διοργάνωση εκδηλώσεων απονομής βραβείων. «Υπάρχουν πολλές πολιτικές. Δεν είναι εύκολο και δεν είναι διασκεδαστικό πια».

Πηγή: CNN