Τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του κόμματος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος ξεναγήθηκε στους μαρτυρικούς χώρους των κρατητηρίων από μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αν και ο ίδιος γεννήθηκε 15 χρόνια μετά την εξέγερση και έζησε 20 χρόνια στο εξωτερικό, νιώθει συγκίνηση γι’ αυτή την επίσκεψη, για να προσθέσει ότι ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι επίκαιρος, καθώς η διεκδίκηση έχει μείνει αναπάντητη 50 χρόνια μετά.

Αναφερόμενος στη διαχρονικότητα του αιτήματος, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι στο πεδίο της Ελευθερίας, βλέπουμε «την πίεση που δέχονται οι Ανεξάρτητες Αρχές, την πίεση της κυβέρνησης στους θεσμούς», κάτι που «προφανώς δεν συμβαδίζει με ένα κράτος ουσιαστικής ελευθερίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την Παιδεία, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για Παιδεία που βρίσκεται σε τροχιά «δυο και τριών ταχυτήτων», η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της οποίας είναι επιτακτική ανάγκη.

Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Ως προς το τρίτο σκέλος της διαχρονικής διεκδίκησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για το ψωμί νομίζω ότι ο Έλληνας γνωρίζει την πραγματικότητά του», «γνωρίζει το αίσθημα της εξάρτησης από το κάθε pass που δίνει η κυβέρνηση, αντί της ελευθερίας να μπορεί να ζήσει και μετά τις 20 του κάθε μήνα».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η διεκδίκηση της τότε εποχής παραμένει διεκδίκηση και της σημερινής εποχής.

Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

« Ως πρόεδρος μιας ιστορικής αριστερής παράταξης αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στον κόσμο, να μπορέσουμε, σύντομα ως κυβέρνηση, να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις στις διεκδικήσεις των εποχών οι οποίες, δυστυχώς, είναι διαχρονικές αλλά κάποια στιγμή πρέπει να επιλυθούν προς το συμφέρον του τόπου και όλων των Ελλήνων», ανέφερε.

Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ