Οι εργαζόμενοι της Google διοργάνωσαν καθιστικές διαδηλώσεις στα κεντρικά γραφεία στο Σιάτλ, την Ουάσιγκτον, το Sunnyvale, την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη την Τρίτη, διαμαρτυρόμενοι για τη σύμβαση του τεχνολογικού γίγαντα με τον ισραηλινό στρατό και για την υποτιθέμενη συνενοχή της εταιρείας στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας τόσο στην Amazon όσο και στην Google έχουν διαμαρτυρηθεί εδώ και καιρό για το Project Nimbus, το οποίο είναι το συμβόλαιο 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Google και της Amazon με την ισραηλινή κυβέρνηση και τον στρατό.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας, που οργάνωσαν την ομάδα “No Tech for Apartheid”, δήλωσαν ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της Google για “γενοκτονία”.

«Είναι σαφές ότι ο ισραηλινός στρατός θα χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε τεχνολογία έχει στη διάθεσή του για γενοκτονία», ανέφερε η ομάδα σε πρόσφατη δήλωση. «Οι εργαζόμενοι της Google δεν θέλουν η εργασία τους να τροφοδοτήσει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ στη Γάζα». Οι διαδηλωτές παραδέχθηκαν ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι το Project Nimbus χρησιμοποιήθηκε κατά του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα.

«Η τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να φέρει κοντά τους ανθρώπους, όχι να επιτρέψει το απαρτχάιντ, την εθνοκάθαρση και την αποικιοκρατία των εποίκων», δήλωσαν οι διαδηλωτές.

Οι υπάλληλοι της Google ζήτησαν επίσης από την εταιρεία να σταματήσει «την παρενόχληση, τον εκφοβισμό, τη φίμωση και τη λογοκρισία Παλαιστινίων, Αράβων και Μουσουλμάνων υπαλλήλων της Google».

Πηγή: Fox Business