Το HBO δημοσίευσε πρόσφατα δύο τρέιλερ για την επερχόμενη 2η σεζόν του “House of the Dragon”, το spin-off της εμβληματικής σειράς “Game of Thrones” (GoT). Η σειρά που έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2022, μας άφησε μετέωρους να αγωνιούμε, με τη βασίλισσα Rhaenyra Targaryen να ετοιμάζεται να δώσει μια σκληρή μάχη για τον πολυπόθητο Σιδηρούν Θρόνο (Iron Throne).

Η δεύτερη σεζόν “House of the Dragon”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του HBO, είναι προγραμματισμένη να βγει στις 16 Ιουνιού, που σημαίνει ότι μπροστά μας έχουμε ακόμη 86 μέρες, άρα προλαβαίνετε να δείτε την 1η σεζόν της σειράς και μην το καθυστερείτε άλλο, αξίζει.

Τα τρέιλερ της επερχόμενης σεζόν μας προσκαλούν να πάρουμε θέση στον πόλεμο μεταξύ της «Πράσινης» και της «Μαύρης» πλευράς, που διεκδικούν την υποταγή στον βασιλιά Aegon και τη βασίλισσα Rhaenyra αντίστοιχα. Κάθε Βασίλειο διεκδικεί τη κυριαρχία του και τα δύο διαφορετικά τρέιλερ αποτυπώνουν με επιτυχία τις αντικρουόμενες αφηγήσεις του αγώνα τους.

Για τη 2η σεζόν επιστρέφουν οι ηθοποιοί που αγαπήσαμε -Milly Alcock, λείπεις-, όπως ο Matt Smith (Daemon Targaryen), η Olivia Cooke (Alicent Hightower), η Emma D’Arcy (Rhaenyra Targaryen). Η πρώτη σεζόν του “House of the Dragon” συγκέντρωσε 8 βραβεία Emmy, θέτοντας το σκηνικό της σειράς σχεδόν 172 χρόνια πριν από τα γεγονότα του GoT, εξιστορώντας την ταραχώδη ιστορία του Οίκου Targaryen.

Με τις συμμαχίες να κλονίζονται και οι σχέσεις των πρωταγωνιστών να οδηγούνται στο χείλος του γκρεμού, η σειρά είναι έτοιμη να εμβαθύνει στον Χορό των Δράκων (Dance of the Dragons), έναν βίαιο εμφύλιο πόλεμο που προφητεύεται ότι θα καταστρέψει το βασίλειο. Διασκευασμένη από τα βιβλία “Fire & Blood” του George R.R. Martin, η σειρά έχει ως επικεφαλής τον συνδημιουργό και εκτελεστικό παραγωγό Ryan Condal.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Deadline, το HBO επεκτείνει ενεργά το franchise, ανακοινώνοντας ένα prequel με τίτλο “A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight”. Η σειρά, που προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στο πλούσιο μωσαϊκό της ιστορίας του Westeros και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025, διαδραματίζεται στην εποχή μεταξύ του “House of the Dragon” και του “Game of Thrones” και υπόσχεται επικές περιπέτειες με πρωταγωνιστές τον Ser Duncan the Tall και τον ιπποκόμο του, Egg.

Η «Πράσινη» πλευρά

H «Πράσινη» πλευρά αντιπροσωπεύει τους υποστηρικτές του βασιλιά Aegon II Targaryen και της βασίλισσας Alicent Hightower. Οι «Πράσινοι» πήραν το όνομά τους από το χρώμα του Οίκου Hightower, το οποίο συνδέεται με τη μητέρα του βασιλιά Aegon, τη βασίλισσα Alicent Hightower.

Βασικές φιγούρες και υποστηρικτές:

 • Alicent Hightower: Η βασίλισσα Alicent Hightower (Olivia Cooke), η δεύτερη σύζυγος του βασιλιά Viserys (Paddy Considine), ηγείται των «Πρασίνων». Υποστηρίζει τη διεκδίκηση του θρόνου από τον μεγαλύτερο γιο της, τον Aegon, μαζί με τον πατέρα της, τον Otto Hightower (Rhys Ifans), ο οποίος υπηρετεί ως Χέρι του Βασιλιά.
  Πηγή: HBO
 • Οίκος Baratheon: Ο Οίκος Baratheon ευθυγραμμίζεται με την «Πράσινη» πλευρά μετά την προσφορά ενός συμφώνου γάμου, σύμφωνα με το οποίο ο Aemond Targaryen θα παντρευτεί μία από τις κόρες του Λόρδου Borros Baratheon (Roger Evans).
 • Οίκος Lannister: Οι Lannister υποστηρίζουν επίσης τη διεκδίκηση του θρόνου από τον Aegon, με τον Σερ Tyland Lannister (Jefferson Hall) να υπηρετεί στο συμβούλιο του βασιλιά Aegon.
 • Σερ Criston Cole: Ο σερ Criston Cole (Fabien Frankel), ο ορκισμένος προστάτης της Alicent, γίνεται Λόρδος Διοικητής της Βασιλικής Φρουράς του Aegon και παίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των «Πράσινων».
  Πηγή: HBO
 • Βασιλιάς Aegon II Targaryen: Ο Aegon II Targaryen (Tom Glynn-Carney), ως ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά Viserys, είναι η κεντρική φιγούρα της «πράσινης πλευράς», αντιπροσωπεύοντας την καλύτερη επιλογή τους για να καθίσει στον Σιδηρούν Θρόνο (Iron Throne).
  Πηγή: HBO
 • Βασίλισσα Helaena Targaryen: Η βασίλισσα Helaena Targaryen (Phia Saban), αδελφή και σύζυγος του Aegon, ανήκει επίσης στους «Πράσινους», υποστηρίζοντας τη διεκδίκηση του θρόνου από την οικογένειά της.
 • Πρίγκιπας Aemond Targaryen: Ο πρίγκιπας Aemond Targaryen (Ewan Mitchell), μια άλλη βασική φιγούρα της «πράσινης πλευράς», πήρε το όνομά του από τον πατέρα της Rhaenyra και αδελφό του Daemon.
  Πηγή: HBO

Η «Μαύρη» πλευρά

Η «Μαύρη» πλευρά αντιπροσωπεύει τους υποστηρικτές της βασίλισσας Rhaenyra Targaryen και τη διεκδίκηση του Iron Throne.

Βασικές φιγούρες και υποστηρικτές της Μαύρης πλευράς είναι οι εξής:

 • Βασίλισσα Rhaenyra Targaryen: Η βασίλισσα Rhaenyra (Emma D’Arcy) είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Viserys (Paddy Considine) και η επιλεγμένη διάδοχός του. Παρά το γεγονός ότι οι «Πράσινοι» της αρνήθηκαν τον Θρόνο, είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τη θέση που της ανήκει μέσω του συνθήματος “Φωτιά και Αίμα” (Fire and Blood).
  Πηγή: HBO
 • Πρίγκιπας Daemon Targaryen: Ο Daemon Targaryen (Matt Smith), θείος και σύζυγος της Rhaenyra, είναι ένας τρομερός πολεμιστής και αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη «Μαύρη» πλευρά στην προσπάθειά της για τον θρόνο.
  Πηγή: HBO
 • Πριγκίπισσα Rhaenys Targaryen: Η Rhaenys Targaryen (Eve Best) παίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της διεκδίκησης του θρόνου και στην εδραίωση συμμαχιών.
  Πηγή: HBO
 • Τα παιδιά της Rhaenyra Targaryen: Κληρονόμοι της διεκδίκησής της του Θρόνου, και πατέρας τους ο Ser Harwin Strong (Ryan Corr) ο οποίος έχει πεθάνει.
 • Velaryons: Η οικογένεια Velaryon, με επικεφαλής τον Corlys (Steve Toussaint), παραμένει πιστή στη Rhaenyra Targaryen, ακόμη και μετά τον θάνατο της Lady Laena (Nanna Blondell) και τον υποτιθέμενο θάνατο του Ser Laenor (John MacMillan).
  Πηγή: HBO