Οι Pink Floyd θα κυκλοφορήσουν ένα νέο box set του The Dark Side of the Moon για να γιορτάσουν την 50η επέτειο του άλμπουμ. Το σετ  που θα περιλαμβάνει την πρώτη κυκλοφορία σε βινύλιο του live άλμπουμ του 1974 από το Wembley Empire Pool θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου, και περιλαμβάνει την πρώτη αυτόνομη έκδοση LP του Live at Wembley Empire Pool, London, 1974, καθώς και μια πρόσφατα remastered έκδοση του άλμπουμ.

Οι εκδόσεις Thames & Hudson με έδρα το Λονδίνο επιβεβαίωσαν την κυκλοφορία του βιβλίου, το οποίο θα αποτελείται από αδημοσίευτες φωτογραφίες του συγκροτήματος στο παρελθόν, ενώ ήταν σε περιοδεία για την υποστήριξη του άλμπουμ από το 1972 έως το 1975, καθώς και αρχειοθετημένα έγγραφα, όπως κριτικές συναυλιών και άλλα. Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι η πραγματική ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ το 1973, και στις 7 Μαρτίου στις Η.Π.Α.

Οι Pink Floyd δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει το βιβλίο οι ίδιοι, ούτε έχουν επιβεβαιώσει την κυκλοφορία ενός box set, αλλά η περιγραφή του βιβλίου λέει: «Αυτή την ημερομηνία θα κυκλοφορήσει επίσης ένα πολυτελές κουτί που θα περιέχει μια επανέκδοση του άλμπουμ μαζί με πολλά σχετικά μουσικά στοιχεία». Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες όταν το box set ανακοινωθεί επίσημα από το συγκρότημα.

Το Dark Side of the Moon, είναι ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει πάνω από 45 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Όχι μόνο έφτασε στο Νο. 1 στις Η.Π.Α., αλλά έμεινε περισσότερο χρόνο στο Billboard 200 από οποιονδήποτε άλλο δίσκο στην ιστορία της μουσικής, καθώς ήταν στο chart για συνολικά 965 εβδομάδες. Στις 11 Ιανουαρίου 2023 βρίσκεται στο Νο 166.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pink Floyd (@pinkfloyd)