Ο Aphex Twin, ο εμβληματικός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής, άφησε πρόσφατα κάποια υπονοούμενα ότι θα παίξει στο φετινό Field Day, που θα φιλοξενηθεί στο Victoria Park του ανατολικού Λονδίνου.

Στις 19 Ιανουαρίου, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο μια μυστηριώδης ιστοσελίδα με τη διεύθυνση URL 190823.co.uk με το λογότυπο του Aphex Twin προσαρτημένο στην καρτέλα. Καθώς η ιστοσελίδα αρχίζει να φορτώνει, στην οθόνη εμφανίζεται η λέξη “London”, μαζί με το ίδιο λογότυπο μέσα στα ο. Κατά σύμπτωση, η διεύθυνση URL ευθυγραμμίζεται με την ημερομηνία του Field Day (19/08/23), όπως και η εταιρεία στην οποία ανήκει ο σύνδεσμος της λίστας αλληλογραφίας (Waxarch Limited).

Αυτή δεν θαήταν η πρώτη επαφή του 51χρονου στο Field Day, αφού το 2017 ήταν headliner του φεστιβάλ. Ωστόσο, αυτή θα είναι η πρώτη γνωστή εμφάνιση του καλλιτέχνη –  με πραγματικό όνομα Richard D James – μετά το σετ του στο Printworks το 2019.

Ενώ οι εμφανίσεις του Aphex Twin δεν ήταν πολλές τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή του ήταν ποικιλόμορφη. Πίσω στο 2021, ο καλλιτέχνης και η βρετανική startup εταιρεία ODDsound κυκλοφόρησαν ένα microtonal synth plugin και το 2022 κυκλοφόρησαν ένα sample plugin που ονομάζεται Samplebrain.