O Denis Villeneuve επιστρέφει με το δεύτερο μέρος του Dune δυο βδομάδες νωρίτερα απ’ ότι είχε ανακοινωθεί αρχικά και το κοινό είναι ήδη ενθουσιασμένο. Αντί, λοιπόν, για τις 17 Νοέμβρη 2023, το Dune: Part Two θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου Νοέμβρη. Το Dune: Part Two δεν ήταν πάντα σίγουρο ότι θα γινόταν πραγματικότητα, παρά την απαίτηση του κοινού. Όμως, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και κέρδισε έξι Όσκαρ, δεν άργησε να έρθει η επιβεβαίωση για το δεύτερο μέρος, μαζί με την προσθήκη νέων ονομάτων στη μακριά λίστα του επιτυχημένου καστ. Με την απόφαση του Villeneuve να χωρίσει το μυθιστόρημα του Frank Herbert στα δύο, το πρώτο μέρος τελείωσε με ένα τεράστιο cliffhanger. Το sequel θα μεταφέρει το κοινό πίσω στο Arrakis, προκειμένου να αφηγηθεί την συνέχεια της ιστορίας του Paul Atreides.

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας ξεκίνησαν τον Ιούλιο που μας πέρασε σε Βουδαπέστη, Άμπου Ντάμπι, Ιορδανία και Ιταλία. Η πρώτη ταινία κάλυψε κάτι παραπάνω από το μισό του βιβλίου του Herbert, ρίχνοντας τίτλους τέλους λίγο απότομα την στιγμή που ο Paul Atreides (Timothée Chalamet) και η μητέρα του, Lady Jessica (Rebecca Ferguson), γίνονται δεκτοί από τους Fremen. Η επίσημη σύνοψη της πλοκής του Dune: Part Two αναφέρει ότι η ταινία θα ακολουθήσει το μυθικό ταξίδι του Paul μαζί με την Chani (Zendaya) και τους Fremen. Με τον οίκο των Ατρειδών σχεδόν αποδεκατισμένο πια, ο Paul βρίσκεται σε ένα μονοπάτι εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του, ενώ ταυτόχρονα καλείται να ηγηθεί της εξέγερσης ενάντια στην Αυτοκρατορία. Αδυνατώντας να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και τη μοίρα, προσπαθεί να αποτρέψει ένα τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει.Σίγουρα, στην νέα ταινία θα δούμε και πολλά από τα οράματα του πρωταγωνιστή για το μέλλον του να παίρνουν σάρκα και οστά. Άλλωστε, χάρη στην προφητική ικανότητα του Paul, η πρώτη ταινία περιείχε συναρπαστικά teasers για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον, όταν θα έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του. Ο ίδιος ο Villeneuve έχει δηλώσει πως το sequel θα εμβαθύνει λίγο περισσότερο σε κάποιες λεπτομέρειες, θα περιλαμβάνει πολύ περισσότερα για τον οίκο Harkonnen ,ενώ θα δούμε και πολλούς νέους χαρακτήρες.

Η κύρια αφήγηση του Dune: Part Two θα παρακολουθήσει την άνοδο του Paul στην εξουσία μεταξύ των Fremen και την επακόλουθη εξέγερση κατά του αυτοκράτορα Padishah Shaddam IV. Ο τελευταίος χαρακτήρας, που αναφέρθηκε μόνο ονομαστικά στην πρώτη ταινία, θα είναι ίσως η σημαντικότερη νέα προσθήκη στο sequel και θα τον υποδυθεί ο Christopher Walken . Άλλοι νέοι χαρακτήρες περιλαμβάνουν την πριγκίπισσα Irulan, τη μεγαλύτερη έφηβη κόρη του αυτοκράτορα Shaddam IV την οποία θα υποδυθεί η Florence Pugh, και την Alia Atreides, κόρη των Lady Jessica και Leto Atreides. Η πρώτη ταινία άφησε έξω πολλές από τις μεγαλύτερες ανατροπές του βιβλίου, συμπεριλαμβανομένης της καταγωγής της Lady Jessica, η οποία θα αποκαλυφθεί στο sequel. Ο Austin Butler θα αναλάβει το ρόλο του Feyd-Rautha Harkonnen, του άσπονδου εχθρού του Paul.

Ο Timothée Chalamet επιστρέφει ως Paul Atreides, όπως και η Zendaya ως Chani, ο ρόλος της οποίας θα είναι πολύ μεγαλύτερος σε αυτό το δεύτερο μέρος. Η συνέχεια θα επικεντρωθεί πολύ περισσότερο στους Fremen, πράγμα που σημαίνει ότι ο Javier Bardem θα έχει πολύ περισσότερο χρόνο επί της οθόνης. Η Rebecca Ferguson θα επιστρέψει στο ρόλο της ως Lady Jessica, η οποία είναι ακόμα έγκυος στο τέλος της πρώτης ταινίας. Ο Stellan Skarsgård θα επιστρέψει επίσης ως ο κακός Baron Harkonnen, όπως και ο Dave Bautista ως ο σαδιστής ανιψιός του Baron, Glossu Rabban. Όσο για τους Jason Momoa, Josh Brolin και Stephen McKinley Henderson, η επανεμφάνισή τους θα εξαρτηθεί από το πόσο πιστός θα παραμείνει ο Villeneuve στο μυθιστόρημα του Herbert. Ο δάσκαλος Gurney Halleck και ο Thufir Hawat, πάντως, εθεάθησαν για τελευταία φορά στο Arrakis, καθώς δέχονταν επίθεση από τις δυνάμεις των Harkonnen. Και οι δύο χαρακτήρες επιβιώνουν από την επίθεση στο βιβλίο, οπότε θεωρητικά περιμένουμε να τους ξαναδούμε στο “Dune: Part Two”.