«Ήμουν κι εγώ στο ασανσέρ», παρολίγον να ισχυριστεί η Εύα Καϊλή στις παρεμβάσεις της μετά την αποκάλυψη της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη. Δύο φορές μίλησε, μια στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και μια στο Πρώτο Θέμα, και τις δύο, όσο που δεν μας είπε ότι η παρακολούθηση ενός πολιτικού αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος, που τυχαίνει να είναι και ευρωβουλευτής, είναι τρε μπανάλ.

«Είχαμε μόνο μια ευτυχώς αποτυχημένη απόπειρα στη συσκευή του Νίκου Ανδρουλάκη», τονίζει η κ. Καϊλή. Φράσεις κλειδιά: «μόνο μια», «αποτυχημένη». Αναφέρει, επίσης, για παράδειγμα, Ισπανούς «συναδέλφους» που είχαν το ίδιο πρόβλημα. Ξεχνάει την λεπτομέρεια ότι η παρακολούθηση τουλάχιστον 65 πολιτικών προσώπων, που αποκαλύφθηκε περίπου δυο μήνες πριν, έστειλε την Ισπανία σε μια εσωτερική πολιτική κρίση εξπρές με το τραινάκι του τρόμου και ότι, εν προκειμένω, ο μη συνάδελφος και πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ήταν ανάμεσα στους στόχους-θύματα.

Αργότερα, συνεχίζει, αναφερόμενη στο έτος 2020, «εγώ είχα μια παρόμοια επίθεση, θα έλεγα αρκετά ανησυχητική, όταν ήμουν στην Αραβική χερσόνησο. Άλλαξα αμέσως συσκευές, είθισται πριν ταξιδέψει κανείς στο εξωτερικό να του προτείνεται να αλλάξει συσκευές». Πήγε μωρέ ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αραβική χερσόνησο ή μήπως ήρθε η Αραβική χερσόνησος στην Ελλάδα;

«Δηλαδή η αλλαγή χώρας πώς επιδρά αρνητικά στο να μπορεί κάποιος να σου χακάρει με αυτό τον τρόπο το κινητό τηλέφωνο;», ρωτάει ο δημοσιογράφος του MEGA. Εξηγεί η κ. Καϊλή ότι ο χρήστης λαμβάνει spam μηνύματα, τα οποία δεν πρέπει να ανοίξει, και όταν βρεθεί κανείς σε τέτοια δίκτυα (σαν της Αραβικής χερσονήσου) είναι πολύ πιο ευάλωτη η συσκευή του. Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η στήλη δε θα έδινε σημασία σε όσα ειπώθηκαν από έναν άνθρωπο που έχει δηλώσει ότι «κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου» για να διαψευστεί πανηγυρικά μέχρι και από τα Ελληνικά Hoaxes. Όμως, εδώ φαίνεται να υπάρχει ένα εσωκομματικό παιχνίδι, τουλάχιστον στα μάτια της στήλης που πάντως εμφανίζουν κάποια πρεσβυωπία. Και αυτή τη φορά, οι λυκοφιλίες και οι κυνέρωτες του ΠΑΣΟΚ αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία διότι η απόπειρα παρακολούθησης του αρχηγού του τρίτου κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου είναι ανεπίτρεπτο να υποβαθμίζεται σε έναν ενδεχόμενο κίνδυνο, άμα σε βγάλει ο δρόμος σου σε αυταρχικό καθεστώς στην Αραβική χερσόνησο, από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Τότε, η στήλη πρόσεξε την σιωπή του Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και συγκυβερνήτη στο πλήρωμα του Αντώνη Σαμαρά. Για την προσπάθεια παρακολούθησης του Ανδρουλάκη τοποθετήθηκαν (σε τυχαία σειρά): ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Γιώργος Καμίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, η Ευαγγελία Λιακούλη, ο Γιώργος Μουλκιώτης, ο Ιλχάν Αχμέτ, ο Γιώργος Φραγγίδης, και, φυσικά, ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συγκλήθηκε για την Παρασκευή το μεσημέρι.

Τα κοινά σημεία μεταξύ των τοποθετήσεων αυτών είναι ότι η κυβέρνηση και η συντεταγμένη Πολιτεία (της Ελλάδας, όχι της Αραβίας) οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις και να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες, η υπενθύμιση ότι η ΕΥΠ έχει περάσει απευθείας στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, ότι υπάρχουν ερωτηματικά για την αγορά του λογισμικού Predator από την ΕΥΠ εδώ και μήνες και η ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, η οποία «απαγορεύει στην ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών) που είναι η αρμόδια αρχή να ενημερώνει εγκύρως, ακόμη και τους άμεσα θιγόμενους από τέτοιες πρακτικές», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Κανένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν θεώρησε ότι το κρίσιμο της υπόθεσης είναι ότι ίσως η κ. Καϊλή να είχε πάθει κάτι παρόμοιο το 2020, αλλά επέλεξε μυστηριωδώς να μην το κοινοποιήσει τότε, ούτε ότι ενδεχομένως η προσπάθεια υποκλοπής να έγινε γιατί ο κ. Ανδρουλάκης πήγε διακοπές σε κάποιο εξωτικό προορισμό, που δεν πήγε. 

Η Εύα αποφάσισε να στείλει την μπάλα στην εξέδρα και η Εύα είχε ανέκαθεν προπονητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, του οποίου η εκκωφαντική σιωπή τονίζεται από το γεγονός ότι στις 27 Ιουλίου, δηλαδή μια ημέρα μετά τις αποκαλύψεις, στον ΣΚΑΙ και την τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι», σύμφωνα με το δημοσίευμα του ίδιου του σταθμού, ερωτηθείς για τον Νίκο Ανδρουλάκη, το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι «είναι νέος άνθρωπος που διαχειρίζεται μια ενδιαφέρουσα κατάσταση. Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει σταθερή και γνήσια σχέση με τον κεντρώο χώρο, να δείξει ότι είναι παράταξη που υπάρχει χάρη της πατρίδας. Δε λέω ότι πρέπει να μετέχει σε κυβέρνηση. Πρέπει να δοκιμαστεί η νέα ηγετική ομάδα, κάθε γενιά έχει τις δικές της δοκιμασίες και τα δικά της ιστορικά αποτελέσματα».

Και κάποιες γενιές επιβεβαιώνουν ξανά και ξανά και ξανά πόσο κατώτερες των περιστάσεων είναι.