Kάθε εβδομάδα το FAQ Team γράφει ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Eύα Αναστασιάδου

👍 Το βιβλίο « Ελέφαντας» του Raymond Carver. Μία συλλογή διηγημάτων, των τελευταίων που έγραψε ο σπουδαίος αμερικανός συγγραφέας, και παρουσιάζουν με αριστοτεχνικό τρόπο τη ζωή και τις σκέψεις των χαρακτήρων του, με απλότητα, χωρίς συναισθηματικές φανφάρες. Οι οικογενειακές σχέσεις, η θνητότητα, η αγωνία, οι αδυναμίες, ο φόβος, είναι μερικές από τις θεματικές που αντλούνται από το ψυχογράφημα καθημερινών ανθρώπων με τους οποίους εύκολα μπορείς να ταυτιστείς.

👎 Η άνοδος ακροδεξιών μορφωμάτων σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η παθογένεια αυτή της κοινωνίας μας είναι άκρως ανησυχητική.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Ο Sidarta, o «ευαίσθητος» τράπερ που γράφει για καψούρες, έρωτες και μετεφηβικές μοναξιές μού ταξίδεψε το μυαλό και την καρδιά από το πουθενά. Ξεπετάχτηκε ένα reel  στο Instagram με ένα τραγούδι του και, τελικά, τον άκουγα την μισή μέρα. Ξεχωρίζω τα Mystika και το Psema.

👎 Τον θόρυβο στα καφενεία και τα ταβερνάκια όπου παίζουν ζωντανή μουσική χωρίς μικρόφωνα και ηχεία. Πήγα στο εξαιρετικό Ρουμπαγιάτ στα Πατήσια για ένα αφιέρωμα στο Νίκο Παπάζογλου και η παρέα η μπροστά μπροστά στην ορχήστρα τσί-ρι-ζε. Σε κάποια φάση, ένας κύριος σηκώθηκε πάνω, σφύριξε και είπε «χαμηλοφώνως». Αυτό μου άρεσε. Καταλάβατε τι ΔΕΝ μου άρεσε. (να μιλάμε, να τσουγκράμε, να γελάμε, αλλά με σεβασμό στους μουσικούς που βγάζουν ψυχή στο πάλκο).

Νίκος Παγουλάτος

👍 Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και επικρατεί σχετική ηρεμία.

👎 Αυτό ίσως υποδηλώνει κοινωνική αδιαφορία και πολιτική ευθυνοφοβία.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Το πιο χαριτωμένο στις δηλώσεις του Αντετοκούνμπο περί αποτυχίας ήταν η ελληνική προφορά των αγγλικών του, αβίαστη και καθόλου επιτηδευμένη.

👎 Η αθώωση των Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκου και Ηλιόπουλου για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Οι Hecate που είδα την προηγούμενη Παρασκευή στο ίδρυμα μαζί με τους Data Fragments. Εγχώριο δυναμικό και παθιασμένο γυναικείο πανκ ροκ στα καλύτερά του!

👎 Οι τουρίστες που ολοένα αυξάνονται στο κέντρο της πόλης και για μας που κατοικούμε εδώ κάθε απλή δραστηριότητα φαντάζει Γολγοθάς.

Μίλτος Τόσκας

👍 O “Επιθεωρητής” του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Βασιλικό Θέατρο – μία εξαιρετική θεατρική παράσταση. Σημαντική ιστορικά η απόφαση του Μπέρνι Σάντερς να στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν δίχως να προηγηθεί μεταξύ τους αναμέτρηση για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

👎 Κι ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες από τους Δημοκρατικούς βλέπουμε το παραπάνω παράδειγμα ανωτερότητας, στην Ελλάδα τα κόμματα που ανήκουν στην Προοδευτική πλευρά δυστυχώς παραμένουν εγκλωβισμένα στην μικροπολιτική τους. Κρίμα!

Σίντυ Χατζή

👍 Επιτελους βρήκα χρόνο να ξεκινήσω τη σειρά Beef, στο Netflix. Όσοι έλεγαν ότι είναι η σειρά της χρονιάς είχαν δίκιο. Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς είναι μια καλή ευκαιρία να καθίσετε να τη δείτε.

👎 Τέτοια υγρασία και συννεφιά για τέλη Απρίλη είναι λίγο υπερβολή, εεε μα είναι λίγο ντροπή. Αφού τα πηγαίναμε τόσο καλά και ο καιρός όλο και ζέσταινε, τι άλλαξε; Ελπίζουμε σε έναν Μάη πιο ζεστό (αν όμως είναι υπερβολικά ζεστός, εδώ θα με βρείτε πάλι να γκρινιάζω).