Kάθε εβδομάδα το FAQ Team γράφει ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Δήμητρα Αθανασοπούλου

👍 H πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, που αναγεννιέται απ’ άκρη σ’ άκρη και μοιάζει να μπορεί να χωρέσει τα πάντα. Από το Βενιαμίν, μια από τις ωραιότερες μπάρες της πόλης μέχρι το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων που βρήκε νέα φιλόξενη στέγη και  από  την παιδική χαρά κάτω από το Μεζεδάδικο μέχρι το εκλεκτό wine bar Materia Prima.

👎 Η αστυνομική βία από το αθηναϊκό κέντρο μέχρι την Place de la Concorde.

Δήμητρα Βασιλειάδη

👍 Στην άνοιξη που επιτέλους μπήκε για να αλλάξει τη διάθεση μας. Λίγο που θα μεγαλώσει η μέρα, λίγο που θα ανθίσουν τα πάντα τι άλλο να ζητήσουμε;

👎 Στον αντίποδα δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε. Ζακέτα, μπουφάν, κοντομάνικο; Ε τα φοράμε όλα και ό,τι γίνει.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Παρέα Χαράς» για παιδιά και εφήβους με αναπηρίες αποτελεί μια φωλιά αγάπης στον Πειραιά. Συνέβη να γνωρίσω τον Πέτρο και τον Ηλία, τους υπεύθυνους του κέντρου αυτού-και ζεστάθηκε η καρδιά μου.

👎 Κύριοι και κυρίες που δεν αφήνουν έτερους κυρίους και κυρίες να νιώσουν όπως θέλουν περί της 25ης Μαρτίου. Η ελληνική σημαία ΔΕΝ είναι φασιστικό σύμβολο. Όποιος εμφορείται από συναισθήματα υπερηφάνειας εν όψει εθνικής εορτής ΔΕΝ είναι ακροδεξιός-πιθανώς, κάπως ρομαντικός ή μισοδιαβασμένος. Ας ηρεμήσουμε λιγάκι…

Μπάμπης Μελικίδης

👍 Like στον Λαμπρό Φισφή και στην ομαδα των «100» στο STAR! Μια εκπομπή – έρευνα στις συνήθειες μας! Σε δείγμα 100 ανθρώπων ψάχνει τα ένοχα μυστικά της καθημερινότητάς μας. Κάνει τις ερωτήσεις σε αυτούς και προσπαθούν οι καλεσμένοι να μαντέψουν τι σκέφτεται η Ελλάδα. Αλήθεια, πόσο % «βαριούνται» την ώρα που λένε στον/στην σύντροφο τους ότι θέλουν να χωρίσουν; Τι διαλέγουν οι 100, ανάμεσα σε τούρτα και ταψί με σιροπιαστό;

👎 Δεν έχει σήμερα 24 Μαρτίου, γιατί τα καναρίνια του γείτονα δεν με αφήνουν να συγκεντρωθώ ! Ήρθε η Άνοιξη!

Νίκος Παγουλάτος

👍 Παρακολουθώντας το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ “WacoAmerican Apocalypse” του Netflix που εστιάζει στην πολιορκία του ράντσου της αίρεσης Branch Davidians, σκεφτόμουν πόσο τυχεροί είμαστε που (φαίνεται) να έχουμε ξεμπερδέψει με άρρωστους τύπους που το παίζανε Μεσσίες και προσηλύτιζαν κόσμο οδηγώντας τους σε σκοτεινά μυστικά, ενίοτε και στον θάνατο.

👎 Συνήθως κατηγορούμε τους δημοσιογράφους ότι «γλύφουν» τους καλλιτέχνες, αλλά λίγες φορές  κάνουμε το αντίθετο. Και οι δύο τακτικές είναι κατακριτέες -απαγορευτικές για μένα- αλλά, βλέπεις, πιο εύκολα τα «ακούει» το συνάφι μας παρά ο κόσμος της τέχνης.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 To Παρίσι την άνοιξη… στις φλόγες. Ζήτω η Επανάσταση!

👎 Το νερό δεν είναι απλώς ένα εμπόρευμα σε μπουκαλάκια στο περίπτερο· αποτελεί επίσης δημόσιο αγαθό και πόρο ζωής που πρέπει να προστατεύεται και να χρησιμοποιείται με βιώσιμο τρόπο, από την άποψη τόσο της ποιότητας όσο και της ποσότητας. Είναι ανεπίτρεπτο να εμπορευματοποιείται από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Οι πορείες στη Γαλλία που φαίνεται πως είναι οι μαζικότερες των τελευταίων ετών.

👎 Μετά το τέλος του The Last of Us, και παρά τις εξαιρετικές ερμηνείες ένα παράπονο μένει, πως σχεδόν όλη η σειρά είναι πιστό αντίγραφο των cinematic scenes του παιχνιδιού.

Μίλτος Τόσκας

👍 Το βιβλίο του Δημήτρη Τερζή, “Ο παππούς στο τζάκι κι άλλες ιστορίες” κρύβει μέσα του συναίσθημα κι όνειρα πολλές φορές απατηλά. Στα θετικά επίσης το γεγονός ότι ο γαλλικός λαός αντιστέκεται με κάθε μέσο και δύναμη στο παντοδύναμο σύστημα των ελίτ, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο, Εμάνουελ Μακρόν.

👎 Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Σταυρό Θεοδωράκη που αποδεικνύει το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των επικοινωνιολόγων του. Στα θετικά ότι η τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό κινήθηκε μεταξύ 7-9%.

Σίντυ Χατζή

👍 Επιτέλους μπήκε η άνοιξη, βγαίνουμε από το γραφείο όταν σχολαμε και είναι μέρα. Φοράμε δειλά-δειλά τα κοντομάνικα, για κάνα 10λεπτο την ημέρα, μη φανταστείτε. Όπως και να έχει, ήρθε η άνοιξη. Αλλεργίες εγώ δεν έχω, δε με σκιάζει φοβερά καμια.

👎 Ήμουν έτοιμη να γράψω ότι αυτήν την εβδομάδα μου άρεσαν όλα αλλά θυμήθηκα μια κρίση πανικού που είχα. Θα μπορούσε να είχε περάσει η εβδομάδα και χωρίς αυτήν. Μια μετριότατη κρίση πανικού, 2μιση αστεράκια το πολύ, ίσα που με ξεβολεψε από κει που καθόμουν. Δε μπορώ τα μέτρια ή όλα ή τίποτα. Ή καρδιακή προσβολή να ταυλιαστω κάτω, η απόλυτο ζεν. Τι είναι τώρα αυτά;