Kάθε εβδομάδα οι συντάκτες του αγαπημένου σας FAQ Team γράφουν  ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Δήμητρα Βασιλειάδη

👍 Στη συναυλία των Arctic Monkeys στην Πλατεία Νερού και στην παράσταση του Mario Banushi «Taverna Miresia – Mario, Bella, Anastasia. Μπορεί να έχει ζέστη, αλλά κάτι τέτοιες βραδιές σου δίνουν κουράγιο.

👎 Στην άσφαλτο που αγγίζει τους 100 βαθμούς Κελσίου τις μεσημεριανές ώρες. Αυτό.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Το κεφαδόρικο πάρτυ του καλού δημοσιογράφου και ψυχής της πόλης, του αγαπημένου Ανδρέα Πετρόπουλου στο Low Profile Whiskey Bar, στην καρδιά του Συντάγματος, με την ζέστη να μας λιώνει, αλλά την καλή παρέα να μας δροσίζει. Ο Γιώργος Νάσιος, από το Batman, μάς καψούρεψε από τα decks με Διονυσίου, Μοσχολιού και τα λοιπά, ενώ πολύ ωραίες φάτσες από τον χώρο της δημοσιογραφίας και του θεάτρου τσούγκριζαν ποτά και χόρευαν ζεϊμπεκιές. Αυτή ήταν μια ερωτική νύχτα, γεμάτη ενέργεια και μια αδιόρατη πίστη ότι όλα μπορεί και να πάνε καλά τελικά.

👎 Ο θάνατος του τεράστιου στιχουργού Μιχάλη Μπουρμπούλη που, ανάμεσα σε άλλα αριστουργήματα, έχει γράψει τον εναλλακτικό εθνικό ύμνο της Ελλάδας:

Θα με δικάσει ο κούκος και τ’ αηδόνι, μα στην Αγιάσο σταυρουδάκι μου χρυσό τις νύχτες που θα πέφτει άσπρο χιόνι, οι Τσέτες θα κρεμάνε το Χριστό/Στον ουρανό που κάναμε ταβάνι δε βλέπουμε τις νύχτες ξαστεριά/κουρσάροι, Φράγκοι, Βενετσιάνοι μας πούλησαν για γρόσια και φλουριά / Στην Τροία μεγαλώνουνε τα στάχυα και στην Αγιάσο σε μιαν έρμη εκκλησιά ζωγράφισε ο Θεόφιλος με αίμα το χάρο να φοράει θαλασσιά

Νίκος Παγουλάτος

👍 Είδα το “Scream” του 2022 στο Netflix και το ευχαριστήθηκα. Μπορεί να μην το ίδιο καλό όπως το πρώτο, του Wes Craven, που κυκλοφόρησε το 1996, αλλά ήταν το πιο απολαυστικό από όλα όσα ακολούθησαν.

👎 Ανεξάρτητα από τις πυρκαγιές, που εννοείται ότι επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, τα κύματα καύσωνα σε όλον τον πλανήτη δημιουργούν πρωτόγνωρες συνθήκες διαβίωσης για τον άνθρωπο και, παρόλα αυτά, κατά την προεκλογική περίοδο δεν ακούσαμε τίποτα για το περιβάλλον. Και ούτε θα ακούσουμε, πέρα από δικαιολογίες για να καλύψουν την κρατική ανεπάρκεια κατάσβεσης. Το περιβάλλον και το κλίμα μπαίνει στην πολιτική ατζέντα της χώρας μας μόνο όταν αφορά επενδύσεις.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Η φωνή της ANOHNI στο My Back Was a Bridge for You to Cross (Rough Trade Records) είναι σταθερά συγκινητική και αξιοσημείωτη, και ο τρόπος με τον οποίο ανασκάπτει μια βαθιά, αμείλικτη αγάπη μέσα από μια εντυπωσιακή πρόζα είναι μαγνητικός και περίπλοκος, ενώ από στιχουργικής πλευράς, το άλμπουμ αυτό επιτελεί μια εξωτική ισορροπία που τόσο σπάνια συναντάμε στη σύγχρονη μουσική.

👎 Οι πυρκαγιές το καλοκαίρι, που όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δεν έχει αλλάξει τίποτα, για να σταματήσουν αυτές οι ανυπολόγιστες απώλειες από την καταστροφή του φυσικού, ζωϊκού και ανθρώπινου περιβάλλοντος.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Οι αιφνίδιοι καλοκαιρινοί έρωτες και η αδημονία που νιωθω για το Death Disco Oper Air Festival αυτό το Σαββατοκύριακο στη Τεχνόπολη. Το φαντάζομαι σαν μια μεγάλη γιορτή σκοτεινής μουσικής, σαν ένα δροσερό αντιστάθμισμα στον καύσωνα που μας τρώει μέσα κι έξω.

👎 Το γεγονός ότι εν μέσω καύσωνα μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να εργάζεται παρατύπως σε αντίξοες συνθήκες έξω στη ζέστη.

Μίλτος Τόσκας

👍 Οι διαδοχικές συναυλίες του καλοκαιριού χρωματίζουν τις βραδιές μας. Από την έντεχνη σκηνή μέχρι το Φεστιβάλ στο Σάνι με Dianne Reeves, Bonnie Tyler, Chris Norman. Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορία δύο εξαιρετικά βιβλία. “H Μνήμη του Σώματος” της Αλγερινής Αχλάμ Μοσταγάνμι κι οι “Έντιμοι Άνθρωποι” του Λεονάρδο Παδούρα.

👎 H “Αφρικανοποίηση” της χώρας που έρχεται ως κανονικότητα.