Kάθε εβδομάδα το FAQ Team γράφει ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Δήμητρα Αθανασοπούλου

👍 Το Πήλιο την άνοιξη, ο κόσμος όπως φαίνεται από τη Μακρινίτσα, η παραλία του Βόλου το σούρουπο.

👎 Οι ατελείωτες ώρες μπροστά σε ένα pc. Ξεκινούν με έμπνευση και καφέ και καταλήγουν με «καμένα μάτια».

Εύα Αναστασιάδου

👍 Ο καιρός που μυρίζει άνοιξη και η έκθεση του Γιάννη Γαΐτη στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

👎 Η υπερβολή της ελληνικής μικροαστίλας που σε κάθε γιορτή πρέπει να έχουν 234 κιλά κρέας για 5 άτομα, και να ρίχνουν κροτίδες και ληγμένες φωτοβολίδες για ώρες ταράζοντας ανθρώπους και ζώα.

Δήμητρα Βασιλειάδη

👍 Like στα πανέρμορα Ζαγοροχώρια που οφείλετε να πάτε ανεξαρτήτως εποχής! Η απαράμιλλη φύση, τα γεφύρια, τα φαράγγια και τα γραφικά χωριά θα σας κερδίσουν, σίγουρα. Μην ξεχάσετε να πάτε και για rafting στον Βοϊδομάτη.

👎 Στο άγχος που μας κυνηγάει όλη μέρα, αλλά και μερικές φορές στον ύπνο μας.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Like στις κλασικές αξίες της ζωής που αναδύονται (και) εν τω μέσω ζόρικων περιόδων κατά τις οποίες πενθούμε: το τραγανό κουλούρι Θεσσαλονίκης στο στόμα το πρωί, το χάδι του ήλιου στους ώμου τέλη Απρίλη στην Αθήνα, το χαμόγελο μιας περαστικής, το support των κολλητών 2 η ώρα τα ξημερώματα στα τηλέφωνα.

👎 Dislike στο φευγιό σημαντικών για τον πολιτισμό ανθρώπων: H Δέσποινα Γερουλάνου, η Μυρσίνη Ζορμπά, ο Μισέλ Δημόπουλος… Αναπόφευκτο, αλλά ειλικρινώς ψυχοπλακωτικό.

Μπάμπης Μελικίδης

👍 Στην έκθεση «Documents of Breathing» στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός όπου το ζευγάρι Πασκουά Βοργιά και Παύλου Φυσάκη σου θυμίζει οτι οι Στιγμές δημιουργούν Μμήμες, Μια παλιά φωτογραφία είναι ανάμνηση μιας προσωπικής στιγμής, αλλά παράλληλα και η αποτύπωση μιας ιστορικής περιόδου. Σου δίνεται η δυνατότητα να αποκαλύψεις το ανοιχτό αρχείο με τις ιστορίες των ανθρώπων με τους οποίους κατά καιρούς συνδεόμαστε.

👎 Ο πολύ κακός εξαερισμός των μαγαζιών που βγάζουν όλες τις μυρωδιές της κουζίνας τους στον δρόμο…

Νίκος Παγουλάτος

👍 Το κουλούρι Θεσσαλονίκης του Βενέτη στη Μαρίνου Αντύπα στο Νέο Ηράκλειο.

👎 Το άνευ προηγουμένου μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό την Δευτέρα του Πάσχα. Επιστρέφοντας από Γιάννενα, βρεθήκαμε ακινητοποιημένοι λίγο πριν το Κιάτο (περίπου 110 χλμ. από την Αθήνα). Προκειμένου να μην φτάσουμε σπίτια μας το βράδυ, επιλέξαμε οποιαδήποτε “μπλε” διαδρομή πρότεινε το Google Maps -αυτές δηλαδή που δεν είχαν κίνηση- και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα ταξίδι που διαρκεί πλέον 4+ ώρες να κρατήσει 6 ώρες και 45 λεπτά. Αν δεν είχαμε μπει σε χωριά και επαρχιακούς δρόμους ακόμη εκεί θα ήμασταν και θα σας έγραφα από το Ζευγολατειό.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Το νέο άλμπουμ “CATalysis 猫媒” του Merzbow, σχεδόν 70 λεπτά πολύ διαφορετικού αλλά ομοιόμορφου θορύβου από έναν από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών.

👎 H είδηση του θανάτου του Mark Stewart, του τραγουδιστή που πρωτογνώρισα μέσα από τις post-punk ιδιοφυΐες The Pop Group.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Οι λιγοστές στιγμές ηρεμίας που μπορεί να βρίσκει ο καθένας μας μέσα στη μέρα του σαν απάγκιο.

👎 Οι άνθρωποι που περιαυτολογούν ασταμάτητα.

Μίλτος Τόσκας

👍 Δύο εξαιρετικές ταινίες κυκλοφορούν στις αίθουσες. Το “Saint Omer” της Αλίς Ντιόπ και το “Πέρα από τον Τοίχο” από το Ιράν. Διαβάσαμε το Bournville του Τζόναθαν Κοέ, αλλά και τον “Κανόνα του Bitcoin” του Saifedean Ammous. Σημαντικές επιλογές για το αναγνωστικό κοινό.

👎 Τα ΜΜΕ ασχολούνται με μία υπόθεση του 2020 (δεν είναι η πρώτη φορά) προς αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης κι όχι με τα μείζονα θέματα του παρόντος και τα προγράμματα για την επόμενη ημέρα.

Σίντυ Χατζή

👍 Οι αυλές των μαγαζιών σε συνδυασμό με τον ανοιξιάτικο καιρό στο κέντρο της  Αθήνας. Ήρθε επιτέλους η εποχή που βγαίνουμε για ποτό χωρίς μπουφάν.

👎 Το ότι μετά από τόσες υποθέσεις παρενόχλησης, βιασμού και ξυλοδαρμού εξακολουθούν μερικοί να πιστεύουν σοβαρά ότι ένας όμορφος άντρας δεν μπορεί να είναι θύτης. Εξακολουθούν να βλέπουν τον βιασμό σαν σεξ (το οποίο ένας ωραίος άντρας υποτίθεται ότι μπορεί να έχει «όποτε θέλει») κι όχι σαν βία κι επιβολή εξουσίας.