Κάθε εβδομάδα το FAQ Team γράφει ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Δήμητρα Αθανασοπούλου

👍 Η ταινία “Antigone”, μια κινηματογραφική αφήγηση για το μεταναστευτικό ζήτημα και τις διακλαδώσεις του με μια ηρωίδα με συμβολική διάσταση και εξαιρετική ερμηνεία.  Μια σύγχρονη Αντιγόνη από την Αλγερία που ζει στον Καναδά και γίνεται σύμβολο αντίστασης σε κάθε εξουσία.

👎 Το γκρίζο έξω. Το γκρίζο μέσα μας.

Εύα Αναστασιάδου

👍 Τα αντανακλαστικά της μαθητικής και φοιτητικής κοινότητας που αντιδρούν στη σάπια πραγματικότητα αυθόρμητα, χωρίς χρωματισμούς και κομματισμούς, με τραγούδι, χορό, με πυγμή και δύναμη, χωρίς όμως χουλιγκανισμό.

👎 Η αστυνομική αυθαιρεσία και κατάχρηση εξουσίας, που εξαχρειώνει ακόμα πιο πολύ ένα σάπιο σύστημα. Η ματαιότητα που με κυριεύει εδώ και καιρό.

Δήμητρα Βασιλειάδη

👍 Στην ταινία Tar. Εξουσία, ανταλλακτικές σχέσεις, cancel culture, μία πολυεπίπεδη ταινία που σίγουρα δεν θα σε αφήσει αδιάφορο.

👎 Η αλόγιστη αστυνομική βία με bonus αυτή την φορά, την τρελή πορεία του αστυνομικού οχήματος που μάλλον μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Το εξαιρετικό βιβλίο «Τρία Δοκίμια» του Άγγελου Ελεφάντη από τις εκδόσεις ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ. Μια κομψή έκδοση, σχεδόν τσέπης, που ανοίγει ορίζοντες σε κάθε σελίδα. Θα επανέλθουμε σύντομα στο Olafaq -εκτός των άλλων σπουδαίων, ο Ελεφάντης καταπιάνεται με τον ορισμό του «διανοούμενου». Αλήθεια, υπάρχουν διανοούμενοι στις μέρες μας; Και αν ναι, πού είναι, ανοίγουν καθόλου το στόμα τους;

👎 Διαχρονικά πράγματα: η δειλία, η υποκρισία, ο άνθρωποι που διαλαλούν ιδέες τις οποίες δεν τολμούν να κάνουν πράξη, το κενό μεταξύ ηθικής και αισθητικής. Ω, τι ζόρικη αποβάθρα.

Ειρήνη Δρίβα

👍 Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Το ίδιο και οι άνθρωποι. Καμιά φορά η αγάπη έρχεται από εκεί που δεν την περιμένεις. Χωρίς πολλά λόγια Αντώνη, Ράνια, Μαρία, Γεωργία, Μάριε-Ραφαήλ σας ευχαριστώ!

👎 Δεν αντέχω τους ανθρώπους που ακόμα κάνουν ότι δεν βλέπουν. Που είτε είναι βολεμένοι είτε επειδή φοβούνται κλείνουν τα μάτια. Καθημερινά οι άνθρωποι είναι στους δρόμους ζητώντας να αλλάξει η πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αστυνομικής βίας. Καθημερινά νιώθουμε τυχεροί που εμείς και οι φίλοι μας δεν έχουμε καταλήξει στα εφημερεύοντα. Δεν γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να ζούν στη φούσκα της κανονικότητα τους.

Νίκος Παγουλάτος

👍 Το Dos Hermanos στην Κηφισιά με πεντανόστιμες μεξικάνικες γεύσεις.

👎 Παίζουμε με την κυβέρνηση και την αστυνομία “Μία νύχτα στο Παλέρμο”, αλλά το παιχνίδι είναι στημένο. Οι “δολοφόνοι” είναι ξεκάθαροι, ο “ρουφιάνος” υπέρ τους, και εμείς, οι πολίτες, ανοιγοκλεινούμε υπνωτισμένοι τα μάτια μας.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Μια φιλία 15 χρόνων (και περισσότερων αν μετρήσουμε τις εφηβικές μας ανταλλαγές αναλογικών συνθεσάιζερ) η οποία έχει δοκιμαστεί και έχει αντέξει και συνεχίζει ακάθεκτη. Mεγάλο like στιγμές μαζί με τον Freddie την ώρα που ετοιμάζουμε το 7ο άλμπουμ των Mechanimal.

👎 Χαίρε, ωκεανέ της αχαριστίας!

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Η ενδυνάμωση που μεταφέρει ντοκιμαντέρ της Βάλερυ Κοντάκου, Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης, που προβλήθηκε στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την πολυτάραχη και συναρπαστική ζωή της Τσέλι Γουίλσον, από την Ελλάδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τα πορνοσινεμά της Times Square τη δεκαετία του ’70.

👎 Το γεγονός ότι το Κράτος παίζει ρωσική ρουλέτα με τις ζωές μας.

Μίλτος Τόσκας

👍 Mας άρεσαν δύο θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκης. “Las Visitadoras” του Δαμιανού Κωνσταντινίδη μετά την μεγάλη επιτυχία με τη “Λούνα” και το “Ταγκαλάκι” για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο στο Θέατρο Αμαλία με πρωταγωνιστή τον Χάρη Φλέουρα. Επίσης κυκλοφόρησε ο “Κινηματογράφος 2023”, η ετήσια έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

👎 Δεν μας άρεσε η καθολική επικράτηση της ταινίας τα “Πάντα Όλα” στα OSCAR και η απρόκλητη βία και καταστολή κατά των διαδηλωτών στην μεγάλη απεργία της Πέμπτης.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

👍 Το νέο άλμπουμ των Trees Speak, με τίτλο Mind Maze.

👎 Τα εστιατόρια που αρνούνται να κάνουν κράτηση, λες και είναι εύκολο να κατέβεις από Μαρούσι στο κέντρο χωρίς να ξέρεις αν θα βρεις να κάτσεις ή όχι.

Σίντυ Χατζή

👍 Βρήκα τον χρόνο να διαβάσω το βιβλίο «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση: Πώς τις αντιμετωπίζουμε» του Άρη Χατζηστεφάνου. Πολύ ενδιαφέρον και άκρως καλογραμμένο βιβλίο για όσους αγαπούν την ιστορία.

👎 Ελπίζω μετά από τις εικόνες αστυνομικής βίας και ξύλου στους δρόμους της Αθήνας, να νιώθετε και εσείς πολύ ασφαλείς και προστατευμένοι. Πείτε το, το νιώθετε. Γιατί αν δεν το νιώθετε θα φάτε ξύλο.