Kάθε εβδομάδα οι συντάκτες του αγαπημένου σας FAQ Team γράφουν  ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Εύα Αναστασιάδου

👍 Η κατανυκτικη εμπειρία του Ανουάρ Μπραχέμ στο Ηρώδειο!

👎 Προφανώς ο ανυπόφορος καύσωνας και ότι όλη αυτήν τη εβδόμαδα στο μετρό είχαν μόνο παλιούς συρμούς χωρις ερ κοντίσιον.  Επίσης με εξοργίζει που κάτω από αυτές τις θερμοκρασίες κόλασης βάζουν εργαζόμενους να λιώνουν σε άθλιες συνθήκες και άλογα και γαϊδουρακια να πεθαίνουν για τους τουρίστες και τα λεφτά.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Μου άρεσαν πολύ το βιβλίο «Τζόκερ αλά ελληνικά» του Ιωάννη Κουλάνη (εκδ.Καμηλοπάρδαλη) και οι πατάτες τηγανιτές του Ραμόν στο Παγκράτι. Μα πιο πολύ απ’ όλα, μου αρέσει που ο Λ. δεν έχει πάει ποτέ του θέατρο, ούτε σε κάποιο νησί των Κυκλάδων.

👎 Ταλαιπωρημένα, πεθαμένα άλογα. Σκοτωμοί ανθρώπων με ψαλιδιές. Ζώντων όντων. Πώς μπορούμε να γινόμαστε τόσο κακοποιητικοί; Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό το πράγμα σε μια άλλη ψυχή; Μου κόβεται η αναπνοή.

Νίκος Παγουλάτος

👍 Αυτός, πιστιρικάς από το εξωτερικό, σκάρωνε με τη φλογέρα του κάποιες μελωδίες. Απέναντί του, Έλληνας με φυσιογνωμία κλασικού “θείου”, ξεκίνησε να παίζει με το μπουζούκι του. Εκείνη, μικρή σε ηλικία και με την παρέα της συνοδεία, έβγαλε την ακουστική κιθάρα της και γέμισε τον κενό χρόνο με σύγχρονα folk ακούσματα. Να επιλέγετε πάντα το κατάστρωμα στα πλοία. Έχει τις πιο όμορφες εικόνες.

👎 Δεν χρειάζεται να φτάσει το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς για να μπει μια παύση στο delivery τις μεσημεριανές ώρες. Ακόμα και οι τουρίστες θα εκτιμούσαν μια τέτοια κρατική στάση απέναντι σε εργαζομένους στη διανομή. Οι μαγαζάτορες ας πάρουν και αυτοί έναν υπνάκο, δεν έγινε και τίποτα να μην στείλουν καφέδες για 3 ώρες.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 H μικρή “Όασις” στην Πρατίνου, στο Παγκράτι. Ίσως το πιο όμορφο μικρό θερινό της πόλης, μια σταθερή αξία για τις καλοκαιρινές νύχτες, ιδανικό για να ξαναθυμηθείτε αριστουργήματα όπως το “Teorema” ή το “Μ”.

👎 Ο καύσωνας, η αποπνυκτική ζέστη και το βρώμικο καλοκαίρι στην Αθήνα.

Μίλτος Τόσκας

👍 Η επιστροφή του Τομ Κρουζ στην μεγάλη οθόνη με το νέο “Mission Impossible” αποτελεί κινηματογραφικό γεγονός. Στη Θεσσαλονίκη διεξήχθη το πρώτο YouthFestival – Φεστιβάλ Νεολαίας, στο οποίο φιλοξενήθηκαν αρκετά μουσικά σχήματα νέων καλλιτεχνών και έκλεισε με τους Incognito The Band που συστήθηκαν στο ευρύ κοινό με την παρουσία τους στο περσινό Pride. Σημαντικές κυκλοφορίες βιβλίων, “Μικρή Ιστορία της Ισότητας” του Τομά Πικετί από τον Πατάκη και οι “Αθέατοι” του Αλαίν Νταμαζιό από τις Πόλις.

👎 Ο καύσωνας που κάνει την καθημερινότητα αβίωτη.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

👍 Το νέο άλμπουμ της πάντα ποιοτικής May Roosevelt με τίτλο “Pearl”.

👎 Κλειστά όλα τα πάρκα της Αττικής σήμερα Σάββατο λόγω καύσωνα; Μωρτιμαλάκες είστε εκεί στην κυβέρνηση