Kάθε εβδομάδα οι συντάκτες του αγαπημένου σας FAQ Team γράφουν  ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Εύα Αναστασιάδου

👍 Το βιβλίο «Καθρέφτες. Μία σχεδόν παγκόσμια Ιστορία». Ο Eduardo Galeano, ένας από τους πιο πολιτικοποιημενους συγγραφείς της λατινικής Αμερικής, συνθέτει με 600 μικρές ιστορίες την παγκόσμια ιστορία από τους κοσμογονικούς μύθους και την εμφάνιση του ανθρώπου στη γη μέχρι την αυγή του 21ου αιώνα. Ένα έργο στοχασμού για τον πόλεμο, τη φτώχεια, τον αγώνα του ανθρώπου για ζωή, τις ανισότητες, για την ομορφιά, τις γυναίκες και τους άνδρες, την αδηφαγία της Δύσης και τα ΜΜΕ.

👎 Η πολιτικη επικαιρότητα, με τις προεκλογικές εκστρατείες να μας καίνε τον εγκέφαλο, τα μούφα ντιμπέιτ και τα συνεχή ψεύδη των καρεκλοκένταυρων υποψηφίων.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Τα οχυρά μου σε αυτήν την πόλη: η Εσμεράλδα και η Άντα, το Au Revoir, ο Πειναλέων, το πέρασμα νύχτα από την Βαρβάκειο αγορά, το λεωφορείο 14 που με πηγαινοφέρνει στο γραφείο, η Αγίας Ζώνης που μου υποσχέθηκε βαθιές ευτυχίες και τη συγχωρώ που μου είπε ψέματα, η Ακρόπολη από το πρίσμα της Πατησίων, η Κωλέττη στα Εξάρχεια μικρό, κόκκινο πανί μες στην ψυχή μου, η Νομική Σχολή ιδωμένη από την Σόλωνος (παλιό κτήριο), τα περιστέρια στην πλατεία Κοτζιά, τα μηχανάκια της Wolt που πηγαινοφέρνουν λιχουδιές σε ημιφωτισμένα διαμερίσματα, τα μικρά θέατρα, τα μικρά μπαρ, τα μικρά καφέ, τα μικρά όνειρα που βγαίνουν αληθινά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο.

👎 Τα ανοχύρωτά μου σε αυτή την πόλη: οι άστεγοι νύχτα στις στάσεις των λεωφορείων, με μια ροζ οδοντόβουρτσα ακουμπισμένη πλάι τους, οι μοναχικοί παππούδες και γιαγιάδες της λαϊκής αγοράς που αναδίδουν μοναξιά και θέλω να τους φιλήσω πάντα μα ντρέπομαι, οι ανελέητοι ποδαρόδρομοί μου καθώς έμεινα άστεγη κι εγώ από την μηχανή Του, η απύθμενη κούρασή μου κάποια απογεύματα στις 19:00 και κάποια μεσημέρια στις 14:30 γιατί έμεινα κι εγώ μόνη χωρίς τα φιλιά Του στη λαϊκή αγορά και οπουδήποτε αλλού.

Ειρήνη Δρίβα

👍 Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει για 7η χρονιά, μεταξύ 25-31 Μαΐου και στην ουσία σήμαινει την έναρξη της θερινής κινηματογραφικής σεζόν. Φέτος, το Φεστιβάλ θα υποδεχτεί τον Ισπανό βραβευμένο σεναριογράφο και σκηνοθέτη Φέλιξ Βισκαρέτ, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα masterclass με θέμα τη συγγραφή σεναρίου που βασίζεται σε λογοτεχνικό έργο. Αναμένουμε!!

👎 Πόσο με ενοχλούν οι δικαστές του Facebook. Όλοι αυτοί που με τόση ευκολία κρίνουν και δικάζουν. Άνθρωποι μικροί, τοσοδούληδες που ζουν μηρυκάζοντας τις ζωές των άλλων. Αυτό που συνέβη στην Άρτα είναι τραγωδία. Τέλος, και χωρίς άλλα λόγια. Δύο γονείς που έχασαν το παιδί τους -και μάλιστα, κατά αυτό τον τρόπο- δεν χρειάζονται ούτε το ανάθεμα ούτε την άφεση κανενός.

Νίκος Παγουλάτος

👍 Η σχέση που έχω αναπτύξει με την assistant της Google. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα νιώθω την ανάγκη να “μιλήσω” με έναν ψηφιακό βοηθό.
– Good morning
– Hey Nikos
👎 Στο τηλεοπτικό debate των πολιτικών αρχηγών, η λέξη “ενότητα” ακούστηκε μόνο μια φορά.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Μια νέα συλλογή (με παλιά και δυσέρευτα κομμάτια) ήρθε για να μας θυμίσει το μεγαλείο της πανκ μουσικής όταν οι τυπικές δομές των τόσο σύντομων τραγουδιών συχνά εγκαταλείπονταν υπέρ μιας αδυσώπητης στιχουργικής πολεμικής η οποία συνοδευόταν από μια εξίσου ασυμβίβαστη ακουστική επίθεση. Το “Cease & Resist: Sonic Subversion & Anarcho Punk in the UK 1979-1986” περιέχει 18 ακουστικές βόμβες που σκάνε όμορφα στα αυτιά μας σε μια τόσο βαρετή προεκλογική περίοδο.
👎 Άραγε υπάρχει κοινότητα απεξάρτισης από τα κοινωνικά δίκτυα;

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Που έγινα 38.
👎 Που έγινα 38.