Κάθε εβδομάδα οι αγαπημένοι σας “ΦΑΚίτες” γράφουν ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Δήμητρα Αθανασοπούλου

👍 Μου άρεσε η παράσταση «Ψηλά από τη Γέφυρα» του Γιώργου Νανούρη, για τον τρόπο που αποδίδει την κοσμοθεωρία του Άρθουρ Μίλερ γύρω από την προδοσία. Το πιο σημαντικό είναι να μην προδώσουμε την αλήθεια μας.

👎 Δεν μου άρεσε η ταινία «Φρανς». Περίμενα πολλά περισσότερα από το φιλμ του Μπρούνο Ντιμόν που πραγματεύεται τον κυνικό κόσμο της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Σκωπτικός μεν, ανεπιτυχώς μελό δε.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Το επεισόδιο του «Αυτή η Νύχτα Μένει» με το επικό κλάμα του Βασίλη Μπισμπίκη (Στρατή) μετά από το βίαιο ξέσπασμα Γιάννη Στάνκογλου (Χρήστου) μες στο άδειο μπουζουξίδικο. Έπος η σκηνή.

👎 Ο κακός ντόρος για τον χωρισμό της Κατερίνας Παπουτσάκη στα social media και στα sites και γενικώς. Ναι, γαμώτο, οι άνθρωποι ερωτευόμαστε, παντρευόμαστε, χωρίζουμε. Διάσημοι, ξε-διάσημοι. Λίγο easy, παιδιά.

Αγγελική Κουρουτζή

👍 Μου άρεσε που είδα τον κόσμο να κατεβαίνει στους δρόμους και να διεκδικεί μια καλύτερη ζωή.

👎 Δεν μου αρέσει να βλέπω να ανεβαίνουν στο θέατρο κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.

Σοφία Μανδηλαρά

👍 Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που επιτέλους είπε ευθέως ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά θύματα στην υπόθεση του Κολωνού.

👎 Η απουσία των φωτορεπορτερζ από την πορεία της 9ης Νοεμβρίου. Έλειψε η ματιά τους, οι αποδείξεις τους.

Αντώνης Μποσκοΐτης

👍 Like στο βιβλίο της Έλενας Ακρίτα «Μαμά, κοίτα, χωρίς χέρια» που διαβάζεται απνευστί και εντυπωσιάζει με την εξομολογητική διάθεση της συγγραφέα.

👎 Dislike στην πλειοψηφία των σήριαλ που τραβιούνται απ’ τα μαλλιά σεναριακά και η αρχική καλή ιδέα καταντά επιεικώς σαπουνόπερα.

Νίκος Παγουλάτος

👍 Η υψηλή συγκέντρωση κόσμου στην Γενική Απεργία, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

👎 Η αυθάδικη οδηγική συμπεριφορά ενός μεγάλου ποσοστού ανθρώπων που οδηγούν μηχανάκι στην πόλη.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 To “Olafaq” ξεπέρασε το φράγμα των 500.000 μοναδικών χρηστών!

👎 H γενική αγαμία ως αίσθηση και ως παραίσθηση.

Λίνα Ρόκου

👍 Ανακάλυψα το Bourbon, ένα τρομερά cozy μπαρ επί της Καλλιδρομίου και λέω να το κάνω το νέο μου στέκι. Θα μου πεις το Bourbon υπάρχει από το 1988, τώρα το πήρες είδηση; Όχι, απλώς τώρα ήταν η σωστή στιγμή για να ερωτευθώ τη μικρή αλλά φιλόξενη μπάρα του.

👎 Είδα το πρώτο επεισόδιο του 5ου κύκλου του The Crown. Δεν μου άρεσε.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Το Συντρίμι. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο γιαπί, αλλά για ένα καταπληκτικό συνεργατικό καφενείο στον Βοτανικό. Μικρά τραπεζάκια στην αυλή ενός παραδοσιακού πέτρινου σπιτιού του 19ου αιώνα, υπέροχα πεντανόστιμα κι ευφάνταστα πιάτα, τσίπουρα, κρασάκια και live μουσικές και σε πολύ φιλικές τιμές. Απλά κα-τα-πλη-κτι-κό!

👎 Η καθόλου χρηστική πέργκολα από λαμαρίνα που τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος. Όμως εδώ που τα λέμε έχει μια χρήση. Αν δεν πολυσυμπαθείς κάποιον, κλείνεις ένα ραντεβού στην πέργκολα του Μπάκο.

Μίλτος Τόσκας

👍 Την τρέχουσα εβδομάδα μου άρεσε η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας για το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ξεχωρίζω επίσης την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Άρη Χατζηστεφάνου, «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση. Πώς τις εντοπίζουμε;» από τις Εκδόσεις Τόπος.

👎 Στα αρνητικά η απαγόρευση των φωτογράφων να καλύψουν τις πορείες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα την Τετάρτη 9/10, ημέρα απεργίας. Επίσης η τοξικότητα που αναπτύσσεται τόσο στην κοινωνία, όσο και στο ποδόσφαιρο όταν συγκρούονται κοινά συμφέροντα και φανερώνουν αυτό που κάποτε λατρέψαμε είναι προέκταση μίας παρατεταμένης νοσηρότητας.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

👍 Η πέραν πάσης προσδοκίας συγκλονιστική Κατιάνα Μπαλανίκα στην παράσταση «42497» στο Θέατρο Ηβη.

👎 Που δεν υπάρχει πλέον καμία ώρα καμίας ημέρας που οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, γύρω απο Σύνταγμα και Ομόνοια, να μην είναι πλήρως πηγμένοι από κίνηση. Σε ευχαριστούμε, Κώστα Μπακογιάννη.

Βαγγέλης Χανιωτάκης

👍 Το φιλέτο κοτόπουλο, με σπανάκι, ντοματίνια και πατατοσαλάτα και το ρυζόγαλο που έφαγα στη Λότζα στα Εξάρχεια.

👎 Tα διάφορα χρωματιστά γεμιστά ψωμιά.

 

See you next week!