Kάθε εβδομάδα οι συντάκτες του αγαπημένου σας FAQ Team γράφουν ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Εύα Αναστασιάδου

👍 Η δωρεάν ξενάγηση στο μουσείο σύγχρονης τέχνης που μας ταξίδεψε στον κόσμο των καλλιτεχνών. Το ότι υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι με όραμα, με κινητήριο δύναμη την αλληλεγγύη και μας εμπνέουν, και μας δείχνουν πως η ζωή μόνο όταν τη μοιραζεσαι και προσφέρεις έχει αξια.

👎 Η βία συνεχίζει να υπάρχει στην καθημερινότητα μας. Από τη λεκτική και ψυχολογικη βία, με τις φωνές, τη χειραγώγηση, και την κακομεταχειρηση, τη σωματικη, μέχρι την οικονομική βία που στερεί τα βασικά από ανθρώπους μειώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Δήμητρα Βασιλειάδη

👍 Ανάμεσα από τις σχισμές του σπασμένου πεζοδρομίου άνθισε μία παπαρούνα, πριν λίγες μέρες έξω από το σπίτι μου. Στεκόταν μόνη, αλλά με περηφάνια. Γεμάτη χάρη. Εντός των επόμενων ημερών ελπίζω να εμφανιστούν κι άλλες για να της κάνουν παρέα. Αλλά κατά βάθος δεν ανησυχώ, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα ξεπροβάλλουν, όπως και σε όλα τα πεζοδρόμια της Αθήνας. Όποιο λουλούδι και να βρείτε στο δρόμο σας αυτές τις μέρες, μην το προσπεράσετε. Δώστε του λίγη προσοχή. Δείτε το να μεγαλώνει και να σας δείχνει περήφανο όλο του το μεγαλείο. Προσωπικά, νιώθω ευγνωμοσύνη όταν βλέπω κάποιο τα κατάφερε. Πάλεψε με το τσιμέντο και τελικά κατάφερε να νικήσει. Άνθισε. Η ελπίδα και η αισιοδοξία αυτής της εικόνας νομίζω ότι αρκεί για να φέρει ξανά τη ψυχολογική αναγέννηση. Εκμεταλλευτείτε τη.

👎 Από την Πέμπτη που βγήκε το “Ζάρι” της Μαρίνας Σάττι, το έχω ακούσει πάνω από 10 φορές. Όχι, επειδή γούσταρα κι μ’ άρεσε ο αχταρμάς, αλλά επειδή μου είπαν αρκετοί ότι από το 3ο άκουσμα και μετά θα αλλάξεις γνώμη. Προφανώς και δεν άλλαξα και τελικά την άκουσα. Είχα πονοκέφαλο για μισή μέρα, ένιωθα τα αυτιά μου να βουΐζουν και να πονάνε τόσο που σε κάποια φάση έτρεξα αγχωμένη μέχρι τον καθρέφτη του μπάνιου, για να δω αν αιμορραγούν. Την γλίτωσα. Προς το παρόν τουλάχιστον. Γιατί ο δρόμος μέχρι την Eurovision είναι ακόμα μακρύς.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Ανάμεσα στις πολύ καλές παραστάσεις της φετινής σεζόν, ξεχωρίζω και το Spa-σε Κατάρα του Στέφανου Παπατρέχα. Προλαβαίνετε ως τις 2 Απριλίου στο όμορφο θέατρο Μικρό Άνεσις επί της Κηφισίας-για άφθονο γέλιο και πολλή, χρήσιμη σκέψη γύρω από την πραγματική ευτυχία και όχι μόνο.

👎 Η αναλυσούλα γύρω από το μπάλκαν κιτς, πρωτότυπο σε κάθε περίπτωση, τραγούδι της Σάττι για τον απαρχαιωμένο ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό με κούρασε αρκετά. Ας πάει καλά η κοπέλα, ας είναι όλα και όλοι καλά. Τόσο απλά μου φαίνεται πως θέλω να είναι καμιά φορά τα πράγματα.

Νίκος Παγουλάτος

👍 Δύο νέα φυτά, δύο καινούργιες γλάστρες, λίγα άνθη και ένα καθημερινό ολιγόλεπτο πότισμα: η ψυχική αποσυμπίεση μερικές φορές προκύπτει με τους πιο ανορθόδοξους τρόπους.

👎 Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Poll το 77% των συμμετοχόντων πιστεύουν ότι υπάρχει κυβερνητική συγκάληψη στο θέμα των Τεμπών. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κυβέρνηση εκλέχθηκε με 41% στις εκλογές του 2023. Πώς το λέγαμε παλιότερα; «Ελλάς, το μεγαλείο σου»…

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Αυτές οι υπέροχες διακοπές λειτουργίας του Facebook, ικανές να βυθίσουν ολόκληρο το έθνος σε κατάσταση μαζικής παραγωγικότητας.

👎 Οι βαρύγδουπες “αγγλόφωνες” ατάκες του Γενικού Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. μόνο και μόνο για να του χαρίσουν λίγο χρόνο στα βίντεο του Luben. Αλλά, αυτός είναι!

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Οι χιλιάδες φοιτητές που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που εισάγει ιδιωτικά πανεπιστήμια και για όλα εκείνα που θεωρούν υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της ζωής τους ✊.

👎 Δεν υπάρχει τίποτα ανθρωπιστικό στο να κάνεις έναν πολιορκημένο, πεινασμένο, καταπιεσμένο, τραυματισμένο λαό να κυνηγάει φαγητό που πέφτει ουρανόθεν… Λωρίδα της Γάζας 💔. Στα δικά μας τώρα: Νέος ποινικός κώδικας. Καλώς ήρθατε στην απόλυτη δυστοπία.

Μίλτος Τόσκας

👍 Η έναρξη ενός ακόμα Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.

👎 Τα επεισόδια και το ξύλο που δέχθηκαν νέοι άνθρωποι στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θύμισαν χρόνια μνημονίων.