Kάθε εβδομάδα οι συντάκτες του αγαπημένου σας FAQ Team γράφουν  ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Εύα Αναστασιάδου

👍 Η καλή παρέα, το καλοπροαιρετο σχόλιο. Το καλό περιβάλλον στη δουλειά και μια γλυκιά καλημέρα. Δεν έχουν μείνει πολλά ρε παιδια. Ο ένας τον άλλον έχουμε.

👎 Σε μια διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά τουλάχιστον 3 άτομα από διπλανά αμάξια πέταξαν σκουπίδια έξω. Κάπου έλεος δηλαδή. Καμία ελπίδα.

Δήμητρα Βασιλειάδη

👍 Στην απόλυτη ηρεμία που νιώθεις όταν κολυμπάς μόνος σου λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Κάθε εικόνα είναι ποίηση, κάθε ήχος είναι ζωή.

👎 Στο πίτα καλαμάκι χοιρινό με τις πατάτες τηγανίτες, ενώ είχα παραγγείλει πίτα κοκορέτσι ντομάτα, τυροκαυτερή, πατάτες τηγανίτες. Μια ευχαρίστηση περίμενα στο τέλος της ημέρας, αλλά το σύμπαν ή μάλλον του σουβλατζίδικο είχε άλλα σχέδια.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Το αίσθημα της προσμονής των όμορφων, σχεδόν καλύτερο από το να τα ζεις, καμιά φορά. Η παραμονή της αναχώρησης για διακοπές, η προετοιμασία της παρέας για να πάει θέατρο, η αγορά εκείνων των δυο-τριών μικρών πραγμάτων που θα κάνει την διαφορά στο φαγητό που ονειρεύομαι να φτιάξω για να το απολαύσω μόνη βλέποντας μια αμερικάνικη κωμωδία στο λάπτοπ μου, στο σαλόνι μου, με το ερκοντίσιον ανοιχτό και τα γατόσκυλα αραγμένα από δω κι από κει.

👎 Τη γκρίνια στον δρόμο. Στο καράβι. Στο σούπερ μάρκετ. Στο κρεβάτι. Ας κάνουμε μια παύση. Ποτέ η γκρίνια δεν σηματοδότησε αλλαγές σε πράγματα που μας ενοχλούν. Μου φαίνεται ένα παιδικό κατάλοιπο που, ιδίως ορισμένες περιόδους του χρόνου ή της ζωής μας, μπορεί-και-να-κοπάσει λιγουλάκι.

 

Νίκος Παγουλάτος

👍 Αυτές τις μέρες βλέπω τη σειρά “Ted Lasso”. Ναι, OK, το ξέρω, δεν ανακάλυψα την Αμερική, όλοι έχουν (και έχουμε) γράψει για αυτήν, αλλά όσοι δεν το έχετε κάνει νομίζω πως δεν πρέπει να το αναβάλλετε κι άλλο. Δεν είναι τα αστεία -εκεί που το βρετανικό χιούμορ συναντάει το αμερικάνικο- ούτε το εξαιρετικό cast (με αποκορύφωμα τον Jason Sudeiks), αλλά τα μαθήματα ζωής που παραδίδονται σε κάθε επεισόδιο με έναν “ανάλαφρο” τροπό χωρίς να σε αγχώσουν.

👎 Λένε πως η “Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες” έχει ανοίξει beef με τον τίτλο “Κίνημα της πετσέτας“, «καθώς θεωρούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποτιμητικά για να προσδώσει μια “γραφικότητα” στις διεκδικήσεις τους», όπως ανέφεραν οι ίδιοι στην Εφ.Συν. Ούτε σε κάτι τόσο απλό ρε γαμώτο δε μπορούμε να τα βρούμε. Πρέπει να διαφωνίσουμε μέχρι και σε αυτό, για το πώς θα ονομάζεται ένα κίνημα. Λες και ο κόσμος που δεν θέλει άλλο τις ξαπλώστες στις παραλίες, τον ενδιαφέρει αν είναι η “αντίσταση” ξεκίνησε στην Πάρο ή στην Πρέβεζα, στα Κουφονήσια ή το Πήλιο.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Mια (απαραίτητη, πάνω απ’ όλα) και σημαντική επανέκδοση ενός άλμπουμ που έβγαλε κάποιος (σχεδόν άγνωστος) Ian Elms το ’82, ένα μοναδικό minimal wave και lo-fi-Berlin-skool-kosmische άλμπουμ, που θυμίζει τα DIY ηλεκτρονικά πρότυπα εκείνης της εποχής, σε μια μουσική που ξέρει πώς να μπαίνει στο πετσί μας, αλλά με μια δική του απομονωτική τρομακτικότητα. Το cult-isolationist-synth αριστούργημα Good Night του Ian Elms επιστρέφει μέσω της Dark Entries. Συνδυάζει τον μινιμαλισμό της σχολής του Βερολίνου και την αλλοφροσύνη του BBC Radiophonic με την αισθητική των τότε αναδυόμενων punk ηλεκτρονικών ήχων σε όλη τη διάρκεια των δεκαπέντε φανταστικών κομματιών του. Αναζητήστε το!

👎 Oι γκάφες του Μαξίμου εν μέσω καύσωνα. Όπως αυτή του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος ανταγωνίζεται πλέον για την περιφέρεια Αττικής, και ανάρτησε στον λογαριασμό του μια φωτογραφία που περιλαμβάνει έναν απόρρητο χάρτη στρατοπέδου, μετά το λεβέντικο ζεϊμπέκικο του Πατούλη.

Μίλτος Τόσκας

👍 “Η γενιά της ντοπαμίνης”: Αναζητώντας ισορροπία στην εποχή των απολαύσεων της Anna Lembke. Κυκλοφορεί από τον Πατάκη.

👎 Μία κοινωνία σε βαθιά ύπνωση, σε βαθιά παραίτηση και ειδικά μετά την πανδημία σε βαθιά άρνηση καθετί που παραπέμπει σε αλληλεγγύη και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

👍 Το Μουσείο Αυτοκινήτων στην οδο Ιουλιανού στο κέντρο της Αθήνας

👎 Ωραιότατος χώρος το Ηρώδειο, αλλά δεν είναι ιδανικός δια πάσα νόσο και πάσα μουσική.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Το 11ο Syros International Film Festival που πέρα από την άψογη διοργάνωση, ήταν και ονειρικό.

👎 Που το 4ήμερο στη Σύρο δεν έγινε 8ήμερο με έναν μεταφυσικό τρόπο.

Σίντυ Χατζή

👍 Το βρώμικο στην Κέρκυρα, που είναι εύκολα το highlight όλου του καλοκαιριού. Όσο νόστιμο το θυμόμουν.

👎 Η βιαιότητα της επιστροφής στην κανονικότατα μετά από μια μπαμπάτσικη άδεια.