Κάθε εβδομάδα οι συντάκτες του αγαπημένου σας FAQ Team γράφουν  ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Εύα Αναστασιάδου

👍 Οι δωρεάν παραστάσεις και προβολές στο δροσερό κήπο του μεγάρου.

👎 Η άναρχη δόμηση στην Αθήνα, την έχει μετατρέψει σε ένα τσιμεντένιο καμίνι. Επίσης η αγένεια και το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”.

Δήμητρα Βασιλειάδη

👍 Η συναυλία των Madrugada στη σκηνή του Release Festival, εννοείται ότι ήταν το highlight της εβδομάδας που πέρασε. Ο Sivert Høyem, είχε μία εξαιρετική αλληλεπίδραση με τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, ενώ δεκάδες συναισθήματα αναδύονταν σε κάθε τραγούδι. Ναι, η βραδιά σίγουρα ήταν “Electric” κι όχι μόνο. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ. 

👎 Στους ανθρώπους που δεν λένε τι πραγματικά σκέφτονται και κρύβονται πίσω από επιφανειακές φράσεις για να μην εκθέσουν τον εαυτό τους και τσαλακωθούν. Ο φόβος για κάποιον ενδεχόμενο τσακωμό, μερικές φορές είναι χειρότερος από τον ίδιο τον τσακωμό. Η επικοινωνία χάνεται και οι σχέσεις (φιλικές & ερωτικές) διαλύονται.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Το βιβλίο της Donna Tart «Η μυστική ιστορία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Τα σμούθι που φτιάχνω τα πρωινά του Σαββάτου για να αποτοξινωθώ από τα βράδια της Παρασκευής: γάλα, φράουλες, μια κουταλιά ταχίνι, λίγο σοκολάτα ρόφημα σε σκόνη. Η Κωνσταντίνα Μπεκιάρη. Οι αληθινά ευφυείς άνθρωποι που πάντα μα πάντα μα πάντα είναι και καλοί. Καλοί άνθρωποι, γενναιόδωροι, άξιοι να μοιραστείς το σμούθι σου μαζί τους, ρε παιδί μου.

👎 Τις στιγμές εκείνες των ανθρώπων που σέβομαι ή των ανθρώπων που εκτιμώ, οι οποίες μου δίνουν άπειρους λόγους να αποσύρω τον σεβασμό και την εκτίμηση. (αλλά ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι πολύ σοβαρές αξίες για να αποσύρονται με μια κακή στιγμή, έτσι δεν είναι;)

Νίκος Παγουλάτος

👍 Στο καλοκαίρι, που μας δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα να γράφουμε για να περιγράφουμε και όχι για να αναλύουμε. Πόσα θέματα πια να βάλουμε στο δημοσιογραφικό μικροσκόπιο;

👎 Στα βενζινάδικα που δεν έχουν POS στο σημείο με τις αντλίες και αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε «μέσα», χωρίς λόγο. Μάλλον, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Η σταθερότητα της ανοδικής πορείας του Olafaq, ως μέγιστη επιβράβευση της συντακτικής μας ομάδας.

👎 Η έλλειψη μεγαλοψυχίας και ευγένειας του πρωθυπουργού προς τον αποχωρήσαντα προέδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Η μέθεξη και η αίσθηση κάθαρσης που ένιωσα στους υπέροχους Sigur Ros την περασμένη Τρίτη στο Ηρώδειο. Ήταν αυτό που ονομάζει ο Γιάννης Παπαϊωάννου «ηχόλουτρο». Σα να βαπτίζεσαι σε ένα λουτρό ήχου και να εξέρχεσαι τις πύλες του αρχαίου θεάτρου καινούργιος.

👎 ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΤΕ!

Μίλτος Τόσκας

👍 Η επαφή με την μαγεία της φύσης και τα ήσυχα νερά της θάλασσας στις έξι το πρωί. Τρία νέα βιβλία που κυκλοφόρησαν μόλις από τις εκδόσεις Διόπτρα (Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ κι άλλες Ιστορίες, Το Φάντασμα της Όπερας, Τα Ρόδα δεν πεθαίνουν Ποτέ). Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα με έναν λόγο υψηλής αισθητικής, ως μία πράξη γενναιότητας και λύτρωσης της ψυχής του ανθρώπου που ο χαρακτήρας του “δολοφονήθηκε” συντονισμένα επί τουλάχιστον μία δεκαετία.

👎 Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την αντίθετη οπτική, που αφορά το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει πίσω του στον χώρο που εκπροσώπησε ως ηγέτης.

Σίντυ Χατζή

👍 Τα καλοκαιρινά μπαζαρ με second hand και vintage ρούχα στην καρδιά της Αθήνας.

👎 Νομιζω ότι είμαι το μόνο άτομο στην ιστορία που έμεινε μετεξεταστέα στα μαθήματα οδήγησης. Δεν έμεινα, απλά είμαι τόσο πίσω που δε μου επέτρεψαν να δώσω. Από Σεπτέμβρη πάλι.