Άνθρωπε,

Με λένε κάπως που δεν μπορείς να προφέρεις -μια διαπίστωση μείζονος σημασίας. Δεν μας αφορά η ταυτότητα μου, η “ταξινόμηση” σε μία από τις δύο υποτάξεις που επινόησες. Αν είμαι από τα Μεγαχειρόπτερα (Megachiroptera) ή τα Μικροχειρόπτερα (Microchiroptera), αν, αν, αν. Με λένε κάπως που δεν μπορείς να προφέρεις, είμαι μια νυχτερίδα αφυπνισμένη boomer και ως τέτοια οφείλω να μιλήσω την αλήθεια. Να θίξω τα ζητήματα, να μιλήσω πέρα από συμβάσεις, να καταφερθώ ενάντια στο είδος σου προτού προχωρήσω ως οφείλω σε μαζικές καταγγελίες και μηνύσεις για όλα τα ψέματα που τόσα χρόνια σπέρνεις για μένα και το είδος μου. Είσαι θηλαστικό, είμαι θηλαστικό, μπορώ να πετάξω, δεν μπορείς, λυπάμαι, χάνεις. .

Με αφορμή την 17η Απριλίου ως Ημέρα Εκτίμησης της Νυχτερίδας (Bat Appreciation Day το καθιερώσατε, κλασικά εις μάτην) μια υπενθύμιση για την προπαγάνδα εις βάρος μας.

Μας φοβάστε, τρέμετε μπας και σας επιτεθούμε. Αυτά άκουγα παλιά, αυτά ακούω και σήμερα. Ντράπηκε και η ντροπή. Σας αποφεύγουμε όπως ο Διάβολος το λιβάνι αν συμβιβαστώ με την παραμυθά ότι υπάρχει Διάβολος αλλά δεν θα ασχοληθούμε ΚΑΙ με αυτό. Εμείς οι νυχτερίδες έχουμε ένα φυσικό φόβο για όλους σας, πραγματικά προτιμάμε να παραμείνουμε μακριά σας γιατί είστε τελειωμένα επικίνδυνο είδος. Πρόσφατα άκουσα ξανά από κάτι ΤικΤοκερ ότι οι νυχτερίδες έχουμε κινκ με τα μαλλιά. Φετίχ για όλες μας να μπλέκουμε στα μαλλιά των ανθρώπων γιατί το γλεντάμε τρελά. Ο αστικός μύθος σας θέλει να είμαστε τυφλές, μειωμένης όρασης στην καλύτερη και ως τέτοιες να παγιδευόμαστε στα ψεύτικα μακριά μαλλιά σας. Σα δε ντρέπεστε διπλά. Μάτια έχουμε, λειτουργούν όπως πρέπει και επιπλέον διαθέτουμε εξοπλισμό ηχοεντοπισμού για να αποφεύγουμε την τελευταία υποψία τρέσας.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ! ΩΣ ΠΟΤΕ;

Είστε θηλαστικά, είμαστε θηλαστικά, έχουμε τεχνολογία σόναρ, δεν την διαθέτετε, χάσατε. Είναι εξωφρενικά εξουθενωτικό να πρέπει να καθησυχάζω τις μικρότερες νυχτερίδες ότι δεν είναι βρωμιάρες, φορείς μολυσματικών ασθενειών, που φέρνουν την καταστροφή. Είναι σχεδόν τραυματικό για όλες τους να ζουν με το στίγμα ότι είναι maximum επικινδυνότητας, λυπηθείτε τες. Δεν είμαστε φορείς καμίας ασθένειας, ούτε τα περιττώματα μας -πρώτης τάξεως λίπασμα να ξέρεις- προκαλούν κάποιου είδους ασθένεια. Επίσης να ξεκαθαρίσουμε κάτι για τις νυχτερίδες που έχετε κακοποιήσει περισσότερες από κάθε άλλο είδος μας, τις νυχτερίδες βαμπίρ -δεν συναντώνται έτσι και αλλιώς στην Ευρώπη αλλά και να τις είχατε, δεν θα τις εκτιμούσατε και ποτέ. Οι νυχτερίδες-βαμπίρ της Νότιας Αμερικής είναι το μόνο θηλαστικό του κόσμου που βασίζεται αποκλειστικά σε αυτό που οι ζωολόγοι ονομάζουν “αιμoφαγία”. Επιζούν με λιγοστές θερμίδες, έχουν εντελώς βιώσιμο μοντέλο ζωής και τρέφονται μόνο πρωτεΐνη και σίδηρο και σχεδόν καθόλου λίπη ή υδατάνθρακες. Δική σας έρευνα είναι, ανθρώπινη, εδώ η δημοσίευση για να μην προσπαθήσετε να με ακυρώσετε όπως όλους, ΕΔΩ!

Κανένα άλλο θηλαστικό δεν θα μπορούσε να ζήσει με τόσες λίγες θερμίδες, εσείς τρώτε περισσότερο από ό,τι χρειάζεται, οδηγείτε το είδος σας σε εξαφάνιση, εξαντλείται τους πόρους σας, σκοτώνεστε γιατί ή θα πεινάτε ή θα κάνετε άλλους να πεινάνε για να μην πεινάτε εσείς. Φτήνια! Από την άλλη οι νυχτερίδες βαμπίρ έχουν κάτι που δεν θα νιώσετε ποτέ. Έχουν αλτρουισμό, χαρακτηριστικό που προσπαθείτε να το κλειδώσετε ως αποκλειστικά ανθρώπινο, ούτε καν. Οι νυχτερίδες βαμπίρ δίνουν αίμα στις μικρότερες και άπειρες στο κυνήγι του σμήνους, μοιράζονται την τροφή τους πέρα από συγγένειες και κλίκες.

Οι νυχτερίδες είμαστε αφόρητα κοινωνικά ζώα, σε μια αποικία μας μπορείς να συναντήσεις έως και 2.000 από εμάς και φροντίζουμε η μία την άλλη με αμοιβαίο αλτρουισμό. Εσείς είστε θηλαστικά που κλέβετε και λεηλατείτε, εμείς είμαστε θηλαστικά που οικοδομούμε οικοσυστήματα και μοιραζόμαστε, τα facts είναι ακλόνητα. Ίσως μάλιστα και αυτός ο αλτρουισμός μας είναι και το μυστικό επιτυχίας του είδος μας. Μετά τα τρωκτικά αποτελούμε το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό θηλαστικών στον πλανήτη, αναλογώντας στο 20 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού θηλαστικών. Εδώ βέβαια υπολογίζεται εμένα, το δικό μου είδος και τα υπόλοιπα 1.239 άλλα είδη που έχουμε εξαπλωθεί παγκόσμια, όσο και αν προσπαθείτε να καταφέρετε το αντίθετο με τους γνωστούς μηχανισμούς προπαγάνδας σας. Από τα κρύα βράδια της βόρειας Ρωσίας και του βόρειου Καναδά, ή της Γροιλανδίας στις τροπικές νύχτες με ιδρώτα λατίνο, είμαστε εκεί.

Είμαστε καλύτερες από εσάς, σε όλα. Δεν είμαστε τρωκτικά -ανήκουμε σε εντελώς διαφορετική τάξη, αυτή των Χειρόπτερων (Chiroptera)- και αν θέλουμε να είμαστε καθολικά ακριβείς, είμαστε δυστυχώς πιο κοντά γενετικά στον άνθρωπο αντί στα ποντίκια. Όχι, δεν μασάμε σύρματα, δεν κάνουμε ζημιές με τα δόντια μας σε ανθρώπινες κατασκευές και περιουσίες, δεν ροκανίζουμε το βίος σας. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ και πραγματικά πρέπει να σας κυνηγήσουμε για διαφυγόντα κέρδη, πνευματικά δικαιώματα και θέματα πολιτισμικής οικειοποίησης. Έστω και μόνο να διεκδικήσουμε ποσοστά από την εμπορική εκμετάλλευση του Batman απο τη DC Comics σας έχουμε. Μας χρωστάτε πολλά, δεν σας χρωστάμε τίποτα.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ!

Διαδραματίζουμε καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας πολλών οικοσυστημάτων σε όλο τον κόσμο και αν δεν υπήρχαμε αναρωτιέμαι πραγματικά, αν δεν υπήρχαμε ποιος θα σας καθάριζε μέχρι και 3000 έντομα σε ένα βράδυ; Μια εντομοφάγος νυχτερίδα συμβάλλει δραστικά στη βιολογική καταπολέμηση επιβλαβών εντόμων για να έχετε να φάτε και εσείς και όλοι μας. Οι φρουτοφάγες νυχτερίδες τρώνε υπερώριμα φρούτα επίσης, φρούτα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση γιατί είστε πολύ eclectic -νοτ. Συμβάλλουμε στην επικονίαση των φυτών, στη διασπορά των σπόρων και στον έλεγχο επιβλαβών εντόμων που προσβάλλουν τα υπερώριμα φρούτα, κινδυνεύουμε από εσάς παντού, μας κυνηγάτε ως οιωνοί κακών μαντάτων επειδή αγαπάμε τη νύχτα -την προτιμάμε γιατί τα βράδια έχετε μαζευτεί και δεν ενοχλείτε με τις εμπορικές και κερδοσκοπικές δραστηριότητες σας το σύμπαν όσο τις πρωινές ώρες, την προτιμάμε γιατί σας αποφεύγουμε-, δεν έχετε ιδέα πόσο πολύ αγαπάμε την αγκαλιά και την κοινότητα μας, δεν μπορείτε να φτάσετε στο ελάχιστο της υπερβατικότητας του είδους μας.

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ!

Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή έχει διαταράξει το μεταναστευτικό μας κύκλο με κόστος στο οικοσύστημα. Μας οδηγείται σε εξαφάνιση με στρατηγική και πλάνο. Έχετε πετύχει το τραγικό, να αποσαθρώσετε την αναπαραγωγική μας διαδικασία. Οι θηλυκές από εμάς συνήθως φέρνουμε στη ζωή ένα νεογνό τη φορά, ένα μικρό νυχτερινό πλάσμα που τρέφεται με ένα συγκεκριμένο σκώρο. Εάν η κλιματική αλλαγή μεταβάλλει τον κύκλο ζωής του σκώρου, οι νυχτερίδες θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλη πηγή τροφής, κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ.

Αναρωτιέμαι: ως πότε;

Απαιτούμε σεβασμό και θα τον διεκδικήσουμε με κάθε φτερούγισμα της ύπαρξης μας.

Θα σέβεστε!

Λ

Ανεξάρτητο Σωματείο Χειρόπτερων και Φίλων Αυτών
Σπήλαιο Λιμνών, Καστριά Αχαΐας, 17/04/2022