Kάθε εβδομάδα οι συντάκτες του αγαπημένου σας FAQ Team γράφουν ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικåά και εγκεφαλικά!

Εύα Αναστασιάδου

👍 Η παράσταση  «Μαζί Ποτέ»: Αιτία υπάρχει….για ό,τι δεν πάει καλά, του Τσιμάρα Τζανάτου στο θέατρο BIOS. Μία ευρηματική σκηνοθεσία του Λευτέρη Παπακώστα σε ένα υπόγειο βερολινέζικο κλαμπ με το καστ να δίνει όλο του το είναι στη “σκηνή”

👎 Η θρασύτατη στάση της κυβέρνησης που πάει να συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών. Ολιγωρία και παραλείψεις σε μία έρευνα που δεν έγινε ποτέ καθώς μπάζωσαν το χώρο προκειμένου να καλύψουν ένα λαθρεμπόριο καυσίμων και ποιος ξέρει τι άλλο παράνομο κουβαλούσε το εμπορικό τρένο που προκάλεσε αυτήν την έκρηξη. Ντροπή!

Δήμητρα Βασιλειάδη

👍 Το γέλιο, το πηγαίο, αυτό που θα σε κάνει να ακουστείς και μερικές φορές θα κάνει τους γύρω σου να γυρίσουν ενοχλημένοι να σε κοιτάξουν, είναι θεραπευτικό. Σε κάνει να νιώθεις ζωντανός. Σε καθησυχάζει, τουλάχιστον την ψυχή σου, που ίσως είναι ταλαιπωρημένη. Εγώ τις τελευταίες μέρες το ξαναβρήκα και θυμήθηκα πόσο πολύτιμο είναι. Μην αφήσετε κανέναν να πάρει το γέλιο σας (όσο περνάει από το χέρι σας).

👎 Ένας ανάπηρος είχε πέσει στο δρόμο κοντά στην Πλατεία Βάθης και κανένα από τα διερχόμενα οχήματα δεν σταματούσαν. Απλά τον προσπερνούσαν. Είχαν χρόνο να σταματήσουν και συνειδητά δεν το έκαναν. Ίσως μου πείτε ότι αν φρέναραν, μπορεί να προκαλούσαν τρακάρισμα, αλλά οι πιθανότητες να σκοτωθεί ο άνθρωπος ήταν περισσότερες. Και το ήξεραν. Ήταν οφθαλμοφανές. Όσο κι αν φαίνεται ότι αρχίζουμε να αποκτάμε ευαισθησία, περιστατικό όπως αυτό αποδεικνύουν ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.
Υ.Γ. Μην ανησυχείτε, ο άνθρωπος είναι καλά.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Η άνοιξη είναι μια εποχή γεμάτη μεγαλείο και ομορφιά, αναβιώνοντας τη φύση και τη ζωή γύρω μας με φρεσκάδα και χρώμα. Ξεκίνησε λίγο σκυθρωπά αυτή εδώ η νέα άνοιξη, δεν λέω, με βροχές και σκοτάδια, αλλά όπως και να το κάνουμε εναι η εποχή που ο κύκλος της φύσης επανεκκινεί τα πάντα με νέα ενέργεια και δυναμική, προσφέροντας μια αίσθηση ανανέωσης και αισιοδοξίας. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, οι δέντρα ανθίζουν και οι λουλούδια καμαρώνουν με τα ζωηρά τους χρώματα, δημιουργώντας έναν ψυχεδελικό καμβά ομορφιάς σε κάθε γωνιά της τσιμεντούπολης που μπορούν να φανούν. Τα πουλιά επιστρέφουν από τις μεταναστευτικές τους βόλτες, γεμίζουν τον αέρα με τα υπέροχα τραγούδια τους και χαίρονται που ανακαλύπτουν για μια ακόμη φορά τη χαρά της επιστροφής στο φυσικό τους καταφύγιο. Τώρα, εσύ κουκλίτσα μου (ξέρεις ποια είσαι) γιατί, αντί να χαρείς την ζωή εκεί έξω με τα όμορφα και τ’ άσχημά της, κάθεσαι και αντιγράφεις μια στήλη (αυτήν εδώ) αντί να φανείς (πιο) χρήσιμη (και αυθεντική) στους εργοδότες σου με κάτι πρωτότυπο, κάτι δικό σου; Τόσο φτωχή είναι η ζωή σου που δεν αντέχεις να μην ληστεύεις τους άλλους;

👍 (Διπλό Λάικ, δεν έχει Ντισλάικ σήμερα). Πάντα πίστευα, ότι η άνοιξη φέρνει μαζί της την αναγέννηση. Μια ευκαιρία για νέα ξεκινήματα. Είναι η εποχή που αυτή εδώ η ομάδα μπορεί να ανακαλύψει και να εξερευνήσει νέα πράγματα, να θέσει νέους στόχους και να αφήσει πίσω της ό,τι την ενοχλεί από το παρελθόν. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο, τόσο όσο να το σκέφτεσαι και να το γράφεις, αλλά ξέρω ότι θα προσπαθήσουμε να είναι μια αλλαγή για όλους μας. Σαν ένα υπέροχο παράδειγμα ανανέωσης και αναζωογόνησης για όλους μας, σαν κι εκείνη την άνοιξη, πριν από δύο χρόνια, που γέννησε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Οι άνθρωποι που επιμένουν να προσφέρουν τη θέση τους στο μετρό. Επίσης, η άνοιξη είναι μια καλή εκαιρία για αναστοχασμό και αναγέννηση, όσο κλισεδιά κι αν ακούγεται αυτό.

👎 Η σκέψη ότι οδεύουμε για «νέα Τέμπη», στον αέρα αυτή τη φορά. Αυτό καταδεικνύουν τα δύο ατυχήματα που συνέβησαν μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε.

Μίλτος Τόσκας

👍 Η αίσθηση του μαζί που νιώσαμε και πάλι στους δρόμους με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών. Η κυκλοφορία του Shutdown του Adam Tooze από τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης. Το Dune 2 …

👎 To σκηνικό του καιρού και η υγρασία που θυμίζει παλιούς τραυματισμούς.