Χαζεύοντας ένα ακόμα επεισόδιο Gilmore Girls ακούω έναν φίλο της Ρόρι να της λέει: «Κανόνας πρώτος για να επιβιώνεις σε ένα βαρετό πάρτυ: φτιάξε ένα μικρό, δικό σου πάρτυ μες στο πάρτυ» και αμέσως, σκέφτηκα αν γνωρίζω κι άλλους κανόνες επιβίωσης σε μαζώξεις, παρτάκια, τραπέζια και τα συναφή που δεν τα λες και ακριβώς πετυχημένα ή ενδιαφέροντα.

Καταρχάς, τι θα πει ένα βαρετό πάρτυ; Πολύ υποκειμενικό κριτήριο. Ένα βαρετό πάρτυ για κάποιον, μπορεί να είναι για κάποιον άλλον το πάρτυ της ζωής του. Όταν βαριόμαστε σε μια μάζωξη, συνήθως συντρέχουν τα εξής: δεν νιώθουμε σύνδεση με τους άλλους καλεσμένους, δεν μας αρέσει το φαγητό ή δεν έχει το ποτό μας, μισούμε την μουσική που παίζει, αισθανόμαστε άβολα γενικώς. Μας πιάνουμε να βαρυγκομούμε που ξεσηκωθήκαμε και πήγαμε, σκεφτόμαστε για ποιον λόγο διαλέξαμε αυτό το πάρτυ από όλα που μας είχαν καλέσει εκείνο το βράδυ, θέλουμε να φύγουμε, αλλά ντρεπόμαστε και φοβόμαστε μην προσβάλλουμε τους οικοδεσπότες.

Πώς διαχειριζόμαστε,λοιπόν, ένα βαρετό πάρτυ και πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε τους όρους και να τους φέρουμε υπέρ μας;

1. Φεύγουμε και επιστρέφουμε με παρέα δική μας αν αυτό είναι εφικτό

Τουλάχιστον, μπορούμε να έχουμε τους δικούς μας φίλους από κοντά, με τους οποίους περνάμε πάντα καλά. Γενικά, επειδή η πρόληψη είναι καλύτερα από την θεραπεία, είναι καλό να ρωτάμε για τα plus 1 ή 2 μας εξ αρχής και να εξασφαλίζουμε την παρέα μας, η οποία θα μας προστατεύσει από τυχόν δυσαρμονίες στο πάρτυ. Στη χειρότερη, θα έχουμε να κουτσομπολεύουμε μαζί τους τα κακώς κείμενα!

2. Όπως είπε και ο φίλος της Ρόρι, φτιάχνουμε ένα μικρό πάρτυ μες στο πάρτυ

Φτιάχνουμε το ποτό μας όπως μας αρέσει, κάνουμε Insta stories, σκεφτόμαστε τους καλεσμένους με τα εσώρουχά τους, τρώμε όλα τα πατατάκια κρυφά, ψαχουλεύουμε τα καλλυντικά στα ντουλαπάκια του μπάνιου κι όλα πένα.

3. Ζητάμε την μουσική μας ή έστω ένα κομμάτι

Παίζει rnb και pop αλλά δεν έχει ακουστεί κανένα από τα λατρεμένα κομμάτια της Britney, της Christina και των Pussycat Dolls; Γιατί δεν παραγγέλνετε ένα τραγούδι που αγαπάτε και μπορεί να αλλάξει όλη την ατμόσφαιρα της γιορτής;

πάρτυ

4. Γινόμαστε, δοκιμαστικά και για πλάκα, η ψυχή του πάρτυ

Δεν μας μιλάει κανείς; Ας τους μιλήσουμε εμείς. Δεν χορεύει κανείς; Ας κάνουμε την αρχή. Ποιος ξέρει, μπορεί και να δουλέψει!

5. Προτείνουμε ένα drinking game

Σφηνάκια, beer pong, παιχνίδια αλήθειας και αποκαλύψεων, ευκαιρίες για χιούμορ και καλύτερη, βαθύτερη γνωριμία μεταξύ των συνδαιτημόνων θα απογειώσουν το πάρτυ. Πάρτε ιδέες από εδώ.

6. Πίνουμε. Όσο μας παίρνει

Το αλκοόλ μπορεί να μας βοηθήσει είτε να αντέξουμε αυτά που δεν αντέχονται (σαχλαμάρες, ηλιθιότητες, βαρετά θέματα) είτε να μας κάνει να τα δούμε όλα με άλλο μάτι. Και τελικά, να περάσουμε πολύ πιο ωραία από ό, τι πιστεύαμε!

7. Παρατηρούμε και κρατάμε σημειώσεις στο μυαλό μας

Ας αξιοποιήσουμε μια κακή βραδιά, μια όχι ονειρεμένη νύχτα προς όφελός μας. Τι θα πρέπει να αποφύγουμε σε μια αντίστοιχη δική μας μάζωξη ή πάρτυ; Μήπως θα χρειαστεί να εξετάσουμε πιο προσεκτικά την χημεία των καλεσμένων μας; Να έχουμε χαμηλότερο φωτισμό για να μην είναι άβολα τα πράγματα; Κάθε εμπειρία στην ζωή μας μπορεί να μας φανεί χρήσιμη.

Και στο κάτω κάτω, όσο πλαδαρό και φλατ να είναι ένα πάρτυ, είναι ένα πάρτυ: που θα πει, ένας τόπος γεμάτος δυνατότητες. Την ομώνυμη ταινία την έχετε δει; Εκεί να έχει ιδέες για να πάρετε…