Με μία εκπληκτική εμφάνιση και απρόσμενο μετάλλιο από τον Εμμανουήλ Καραλή ολοκληρώθηκε χθες η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

Ο νεαρός επικοντιστής πέτυχε την καλύτερη φετινή του επίδοση με 5,85 μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τον Σουηδό παγκόσμιο ρέκορντμαν Μόντο Ντουπλάντις και τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς. Η αποτυχημένη προσπάθεια του Φιλιππινέζου Ομπιένα στα 5,90 μ. ανέβασε τον Καραλή στο βάθρο. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να φτάσει ψηλότερα, αλλά η τρίτη θέση ήταν ήδη εξασφαλισμένη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Ο Καραλής μπήκε αγχωμένος στον αγώνα και χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να περάσει τα 5,65 μ., αλλά πέρασε με εκπληκτικά άλματα το 5,75 μ. με τη δεύτερη και το 5,85 μ. με την πρώτη. Εκεί άφησε πίσω του σπουδαίους αθλητές, όπως ο Αμερικανός Νίλσεν (5,75 μ.), ο Αυστραλός Μάρσαλ (5,75 μ.) και ο Γάλλος Κολέ (5,65 μ., όπως και ο Ομπιένα).

Το ατομικό ρεκόρ του 23χρονου Καραλή στον ανοιχτό στίβο είναι 5,86 μ., ενώ πήγε στη Σκωτία με φετινό 5,72 μ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Ο Kαραλής, που έχει προπονητή τον πατέρα του Χάρη, είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2023 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ήταν 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και 5ος στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου το 2018 στο Μπέρμιγχαμ. Το εισιτήριό του για το Παρίσι είναι ήδη σφραγισμένο.

Μετά από τη νίκη του, ο Εμμανουήλ Καραλής έφτασε περιχαρής στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στη Γλασκώβη, όπου τον περίμεναν οι υπόλοιποι αθλητές της ελληνικής αποστολής, οι οποίοι είχαν κρυφτεί πίσω από ένα μπάνερ για να του κάνουν έκπληξη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Ακολούθησαν υπέροχες στιγμές, με τον Καραλή να χάνεται στις αγκαλιές των συναθλητών του. Μεταξύ αυτών και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος αγκάλιασε και έσφιξε το χέρι του νεαρού, για να ακολουθήσει ο Γιώργος Πομάσκι.

Πηγή: Documento