Σε δέκα χρόνια ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να έχει ιδρύσει κόμμα- ή και όχι. Δεν προσέχει τη διατροφή του γιατί προτιμά να «ακούει» το σώμα του και αν είχε την ευκαιρία για ένα δίμηνο διάλειμμα, τον ένα μήνα θα έμενε στο σπίτι μην κάνοντας απολύτως τίποτα.

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μίλτος Τεντόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Open, στην οποία χαρακτήρισε αναμενόμενο το λουκέτο που μπήκε στο ΟΑΚΑ και προειδοποίησε ότι λόγω της κακής κατάστασης των σταδίων ο ελληνικός στίβος «θα τελειώσει» τα επόμενα χρόνια.

Όταν τον ρώτησαν πώς βλέπει τον εαυτό του σε δέκα χρόνια, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους αρχικά απάντησε γελώντας: «Μπορεί να κάνω κόμμα. Όχι δε θα κάνω, δεν ξέρω».

«Δεν ξέρω πόσα Ολυμπιακά μετάλλια θα έχω κερδίσει. Τέσσερα θα ήταν φανταστικό. Σαν τον Πύρρο Δήμα. Είναι πολύ δύσκολο αυτό, θα το προσπαθήσω», είε σε σχέση με την δουλειά του-μιας που τον ρώτησαν και για την δημιουργία οικογένειας και απάντησε, έξω από τα δόντια όπως συνήθως, ότιτ έτοιες ερωτήσεις του φαίνονται παράξενες.

Τι θα έκανε όμως ο Μίλτος Τεντόγλου αν είχε ευκαιρία για ένα διάλειμμα δύο μηνών; «Toν έναν μήνα θα τον περνούσα σπίτι μου κάνοντας… τίποτα. Είναι το cool down μου αυτό. Δεν θα έκανα για ένα μήνα απολύτως τίποτα, διακοπάρες. Και τον άλλο μήνα αφού θα είχα ξεκουραστεί και θα είχα ενέργεια, θα ήθελα να πάω κάποιο ταξίδι. Θα ήθελα να πάω στην Ιαπωνία, να μην έχω αγώνες όμως, σαν τουρίστας. Θα ήθελα να πάω επίσης ένα ταξίδι στη Γερμανία, στην οικογένειά μου και στους φίλους μου γιατί έχω πάρα πολλούς φίλους», περιέγραψε.

Πέρα από την κατάκτηση μεταλλίων, αυτό που του αρέσει πάνω από όλα είναι οι μεγάλες επιδόσεις, τα εντυπωσιακά άλματα, εξήγησε και παραδέχθηκε ότι δεν τριγυρνάει στο μυαλό του απλά το πανελλήνιο ρεκόρ (8,66 μ.), αλλά και ένα μεγαλύτερο άλμα.

«Το 8,66 είναι τεράστιο άλμα και αυτά τα άλματα δεν μπορείς να τα κάνεις συνέχεια. Άμα είμαι εγώ σε τέτοια μέρα δεν θα κάνω απλά 8,66 μ., θα κάνω πολύ παραπάνω. Πιστεύω αν μου κλικάρει το τέλειο άλμα θα κάνω πάνω από 8,70 μ.», δήλωσε.

Είναι όμως στο μυαλό του και το παγκόσμιο ρεκόρ του μήκους (8,95 μ.); «Όχι ακριβώς», απάντησε. «Το μήκος τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πάρα πολύ και δεν έχουμε την ελευθερία που είχαν οι αθλητές τότε. Είμαστε πολύ περιορισμένοι σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε και πάρα πολλοί νέοι κανόνες δυσκολεύουν πάρα πολύ το παγκόσμιο ρεκόρ», εξήγησε. «Άμα κάνω μια επίδοση που πιστεύω ότι μπορώ, στα 8,75 μ., θα είναι Νο5 όλων των εποχών στο μήκος και για εμένα θα είναι σαν παγκόσμιο ρεκόρ με τους νέους κανονισμούς και περιορισμούς. Άσχετα από το τι θα λένε οι άλλοι, για εμένα αυτό θα είναι το παγκόσμιο ρεκόρ», συμπλήρωσε ο Μίλτος Τεντόγλου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται έως τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2032, όταν θα είναι 34 ετών.

«Αναμενόμενο το λουκέτο στο ΟΑΚΑ»

«Αναμενόμενο ήταν, γιατί όλα τα στάδια και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα τελειώνουν», είπε σε σχέση με το λουκέτο στο ΟΑΚΑ και σημείωσε πως με τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, συνεχώς πηγαίνουν στο εξωτερικό για προετοιμασία, όπου οι διαφορές είναι τεράστιες.

«Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα έχουμε ένα κλειστό που κάνω προπόνηση εγώ εκεί, που είναι παμπάλαιο, στάζουν τα νερά, δεν έχει θέρμανση, δεν έχει καλώδια, δεν ξέρω τι κάνουν τα κλέβουν. Στον Άγιο Κοσμά, που κλείνουν, δεν έχουν ρεύμα εκεί αυτή τη στιγμή. Και στο μεταξύ βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή χρονιά. Άμα συνεχίσει έτσι η κατάσταση έχει τελειώσει ο στίβος στην Ελλάδα, για να μην πω ο αθλητισμός. Ο στίβος τελειώνει σιγά σιγά, σε λίγα χρόνια δεν θα έχει τίποτα», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Δείτε και ακούστε: