Η Universal Pictures ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναπτύσσει μια ταινία για τη ζωή του Snoop Dogg, στην οποία θα είναι παραγωγός ο 51χρονος ράπερ. Το σενάριο της ταινίας θα γράψει ο Joe Robert Cole, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο των δύο ταινιών “Black Panther”, ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Allen Hughes, ο σκηνοθέτης της ταινίας “Menace II Society”.

«Περίμενα πολύ καιρό για να φτιάξω αυτό το πρότζεκτ, γιατί ήθελα να επιλέξω τον σωστό σκηνοθέτη, τον τέλειο σεναριογράφο και την καλύτερη κινηματογραφική εταιρεία με την οποία θα μπορούσα να συνεργαστώ και η οποία θα μπορούσε να κατανοήσει το legacy [κληροδότημα] που προσπαθώ να φέρω στην οθόνη και την ιστορία που προσπαθώ να αφήσω πίσω μου», ανέφερε ο Snoop σε δήλωσή του.

Η Universal στο παρελθόν είχε φέρει στον κινηματογράφο και την ιστορία του ραπ γκρουπ N.W.A. στην επιτυχημένη ταινία του 2015 Straight Outta Compton. Επίσης, κυκλοφόρησε την βιογραφία του Eminem8 Mile το 2002.

Η Donna Langley, πρόεδρος του Universal Filmed Entertainment Group, δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Snoop λίγο μετά την εξαγορά της Death Row Records. Η εξαγορά ανακοινώθηκε λίγες ημέρες πριν ο Snoop εμφανιστεί στο ημίχρονο του Super Bowl τον Φεβρουάριο μαζί με τους Dr. Dre, Eminem, Mary J. Blige και Kendrick Lamar.

O Snoop Dogg στο Super Bowl

Ο Snoop Dogg έκανε την εμφάνισή του στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ως μέλος της ραπ σκηνής της Δυτικής Ακτής και συνεργάτης του Dr. Dre. Έχει πουλήσει περισσότερα από 35 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως στην καριέρα του.