Ηχογραφήσεις από τηλεφωνικές συνομιλίες κατατέθηκαν στο δικαστήριο ως αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση δολοφονίας του εμβληματικού ράπερ Tupac Shakur, εμπλέκοντας τον μεγιστάνα της hip-hop Puff Daddy στη δολοφονία. Σε ένα ηχητικό απόσπασμα ακούγεται ο Duane “Keefe D” Davis, γκάνγκστερ της Δυτικής Ακτής και ύποπτος για τη δολοφονία του Tupac, να καυχιέται ότι ο Diddy ενορχήστρωσε το δολοφονικό χτύπημα του θρύλου της ραπ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της The Sun, η μυστική αστυνομική συνέντευξη διάρκειας 2 ωρών και 25 λεπτών έλαβε χώρα το 2008 με την αστυνομία του Λος Άντζελες, όπου ο Keefe D ισχυρίστηκε ότι ο Diddy του πρόσφερε 1 εκατομμύριο δολάρια για τη δολοφονία του Tupac. Η ηχογράφηση, που αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο στη δίκη για τη δολοφονία, ήρθε στην επιφάνεια καθώς οι εισαγγελείς του Λας Βέγκας ερευνούν την υπόθεση.

Στην κασέτα, ο Keefe D, 60 ετών, ακούγεται να γελάει και να αστειεύεται με την αστυνομία σχετικά με τη φερόμενη συμμετοχή του Diddy στη δολοφονία του Tupac τον Σεπτέμβριο του 1996 στο Λας Βέγκας. Ο γκάνγκστερ ισχυρίζεται, χωρίς αδιάσειστα στοιχεία, ότι επέβλεψε τον θανάσιμο πυροβολισμό του Tupac κατόπιν αιτήματος του Diddy στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Φωτ.: Bizuayehu Tesfaye / Las Vegas Review-Journal / AP

Ο Keefe ισχυρίζεται επίσης ότι ο Diddy ήθελε να εξαλείψει τον ανταγωνισμό, στοχεύοντας συγκεκριμένα τον Suge Knight και τον Tupac, εν μέσω του πολέμου της ραπ μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ακτής. Το πρώην μέλος των Crips από το Compton, επιμένει ότι η αμοιβή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων προτάθηκε από τον Diddy, ο οποίος αρνείται σταθερά οποιαδήποτε ανάμειξη στον πυροβολισμό του Tupac.

Οι εισαγγελείς κατέθεσαν το ηχητικό αρχείο για να αναδείξουν τις ομολογίες του Keefe D ότι ήταν βασικό πρόσωπο στη δολοφονία. Ωστόσο, είναι κρίσιμο να σημειωθεί ότι πολλά τμήματα της κασέτας περιέχουν ανυπόστατους ισχυρισμούς εναντίον του Diddy.

Στην ηχογράφηση, ο Keefe D καυχιέται ότι ήρθε κοντά στον Diddy μέσω του κοινού φίλου και γκάνγκστερ Eric “Zip” Martin. Περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Puffy περιφρονούσε τον Knight και φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία να εξοντώσει τόσο τον Knight όσο και τον Tupac. Ο Keefe D ισχυρίζεται ότι η εντολή δολοφονίας δόθηκε κατ’ ιδίαν και ο Diddy είχε πολλαπλές συζητήσεις μαζί του για να «σκοτώσει και τους δύο».

O Tupac Shakur (2Pac)

Παρά τους ισχυρισμούς του Keefe D για την εμπλοκή του Sean Combs, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Puff Daddy, η υποτιθέμενη σχέση του με τη δολοφονία παραμένει αναπόδεικτη.

Ο γκάνγκστερ ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε ποτέ πληρωμή για τον πυροβολισμό, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη γνησιότητα των ισχυρισμών του. Το ηχητικό υλικό που κατατέθηκε παρέχει μια ανατριχιαστική ματιά στην αμετανόητη συμπεριφορά του Keefe D, καθώς συζητά για την ενορχήστρωση της δολοφονίας του Tupac.

Καθώς εξελίσσεται η δίκη, οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του ηχητικού αρχείου μπορεί να αναδιαμορφώσουν την αφήγηση γύρω από τον τραγικό θάνατο του Tupac Shakur, ρίχνοντας φως σε διασυνδέσεις εντός της σκηνής του hip-hop που παρέμεναν κρυφές για δεκαετίες.

Πηγή: The Source