Αν και ακόμα βρισκόμαστε στα μέσα του Φεβρουαρίου, ο καιρός σε τίποτα δεν θυμίζει χειμώνα και ως εκ τούτου οι Έλληνες έχουν αρχίσει από τώρα τις εξορμήσεις τους στα νησιά.

Όπως φαίνεται μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταλυμάτων, οι εκδρομείς προτιμούν τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, με την πληρότητα να αγγίζει έως και το 93%. Όσον αφορά τις τιμές, αυτές κυμαίνονται από εξαιρετικά οικονομικές ως και αρκετά τσιμπημένες, λαμβάνοντας υπόψη την εποχή.

Αίγινα

Η Αίγινα είναι ένας όμορφος και κοντινός στην Αθήνα προορισμός, επομένως συχνά προτιμάται από τους κατοίκους της πρωτεύουσας, οι οποίοι μπορούν να την προσεγγίσουν σε λιγότερο από 1 ώρα από το λιμάνι του Πειραιά.

Η πληρότητα για αυτό το Σαββατοκύριακο φτάνει το 88% και οι τιμές των δωματίων είναι αρκετά λογικές, ξεκινώντας από τα 50 ευρώ περίπου ανά διανυκτέρευση.

Φωτ.: Lucas Cleutjens / Unsplash

Ύδρα

Η Ύδρα είναι μάλλον το ομορφότερο νησί που βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα (απέχει λιγότερο από 2 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά). Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, το γεγονός ότι πρόκειται για έναν αγαπημένο προορισμό καλλιτεχνών του ελληνικού και του ξένου στερεώματος.

Η πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 93% για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με τα καταλύματα να απευθύνονται σε πιο «γερά πορτοφόλια» σε σχέση με τις υπόλοιπες επιλογές, καθώς για ένα απλό δίκλινο οι τιμές ξεκινούν από τα 75 – 80 ευρώ.

Φωτ.: Mauricio Munoz / Unsplash

Πόρος

Ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά, μπορείτε να φτάσετε στον Πόρο σε περίπου μια ώρα. Φτάνοντας, θα δείτε μια απρόσμενα καρτποσταλική μαρίνα, καθώς και ένα εντυπωσιακό, ιστορικό ρολόι που στέκει στο νησί από το 1927.

Σύμφωνα με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, το 87% των καταλυμάτων του νησιού είναι κατειλημμένο, ενώ οι τιμές είναι ιδιαίτερα οικονομικές, ξεκινώντας από τα 35 ευρώ.

Φωτ.: Anastasius / Unsplash

Αγκίστρι

Το καταπράσινο Αγκίστρι με τις ξακουστές παραλίες και τα γραφικά ταβερνάκια με το ολόφρεσκο ψάρι, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα, απέχοντας κάτι λιγότερο από 1 ώρα από το λιμάνι του Πειραιά.

Αυτή τη στιγμή, η πληρότητα αγγίζει το 86% και οι τιμές των καταλυμάτων είναι λογικότατες, ξεκινώντας από τα 40 ευρώ τη βραδιά.

Φωτ.: Μauricio Μunoz / Unsplash

Πηγή: iEidiseis