Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, 12 χλμ. νότια της Δεσφίνας, στον Κορινθιακό κόλπο. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 13 χλμ. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς επίσης και στην Βοιωτία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα που μίλησε στην ΕΡΤ δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι. Πρόσθεσε ότι εγώ νομίζω ότι είναι ο κύριος σεισμός, αλλά κρατάμε επιφυλάξεις δεδομένου ότι αν δεν περάσουν δυο 24ωρα τουλάχιστον για να δούμε τη μετασεισμική ακολουθία δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις τέτοιες που να μάς επιτρέπουν να πούμε ότι είναι ο κύριος σεισμός.

Ο Κ. Λέκκας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν ανησυχούμε από τον σεισμό που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία, μετά τα μεσάνυχτα, ένας σεισμός που είχε ένα μέγεθος 5,1 βαθμών κι εκδηλώθηκε στον κόλπο της Ιτέας, υποθαλάσσια. Ένας σεισμός που έγινε έντονα αισθητός σε όλο τον Κορινθιακό κόλπο, στις γύρω περιοχές, αλλά και στην Αθήνα».

«Είναι μια περιοχή που δίνει συχνά πυκνά τέτοιους σεισμούς. Έχει δώσει και το ’95 μεγάλο σεισμό της τάξεως των 6,7 βαθμών, αλλά αυτός ο σεισμός εντάσσεται μέσα στην τρέχουσα σεισμικότητα, την κανονική σεισμικότητα που εκδηλώνεται στην περιοχή. Μετά τη μία τα μεσάνυχτα ουσιαστικά εκδηλώθηκαν τρεις δονήσεις της τάξης των 2,5 και 3 βαθμών, δονήσεις που δεν μπορούμε να τις εντάξουμε μετά βεβαιότητας σε μία μετασεισμική ακολουθία γιατί περιμένουμε και την εξέλιξη τις αμέσως επόμενες ώρες έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ο 5,1 ήταν ο κύριος σεισμός».