Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, με εκατοντάδες τρακτέρ να “εισβάλλουν” την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 300 τρακτέρ πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή “παρέλαση” μπροστά από τον Λευκό Πύργο, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, πριν καταλήξουν έξω από το κτήριο της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η Agrotica.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει «πυροσβεστικά» μέτρα από το βήμα της Βουλής για τους αγρότες, με τους ίδιους να ζητούν κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης / Eurokinissi

Το πρωί της Παρασκευής εκατοντάδες τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με το μεγάλο συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί γιατο Σάββατο. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής, καθώς και για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια και το αγροτικό πετρέλαιο.

Οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη όπως και σε όλη την Ελλάδα είναι ανοιχτοί, διότι, όπως αναφέρουν, θέλουν τους πολίτες μαζί τους και όχι εναντίον τους.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αγροτών με τα τρακτέρ τους από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εγκαινίων της 30ης Agrotica, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 (Φωτ.: Κωνσταντίνος Τσακίτζης / Eurokinissi)

Συμπαραστάτες στον αγώνα τους είναι και οι αλιείς του νομού Θεσσαλονίκης που έφτασαν με τις μηχανότρατές τους στον Θερμαϊκό, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Οι μελισσοκόμοι, στη Λάρισα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις και τις νοθείες στο μέλι, έκαψαν ομοιώματα επαγγελματιών του κλάδου τους.

Πηγή: iEidiseis