Ένας τηλεοπτικός σταρ από τα χρόνια του 1980 που έγινε διάσημος με τη σειρά “Οι Ντιουκς” (The Dukes of Hazzard), στην οποία εμφανιζόταν μια Dodge Charger που έφερε ζωγραφισμένη μια τεράστια σημαία της Συνομοσπονδίας των Νοτίων κατά τον αμερικανικό εμφύλιο, κατηγόρησε τον πρόεδρο Μπάιντεν ότι είναι προδότης και πρέπει να εκτελεσθεί δημοσίως.

Ο ηθοποιός John Schneider, 63 ετών, απάντησε σε tweet που είχε κάνει ο Biden γράφοντας:

«κ. Πρόεδρε, πιστεύω πως είσαι ένοχος προδοσίας και θα πρέπει να απαγχονιστείς δημοσίως. Ο γιος σου επίσης. Η απάντησή σου είναι…;»

Ο Schneider ήταν πρωταγωνιστής της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς των χρόνων του 1980 “The Dukes of Hazzard” για δύο αδέλφια που ζούσαν σε μια φανταστική κομητεία της Τζόρτζια. Υποδυόταν τον Beauregard “Bo” Duke, ο οποίος είχε το ίδιο όνομα με τον στρατηγό του αμερικανικού Εμφυλίου Pierre Beauregard.

Την ίδια ημέρα που έκανε την ανάρτηση, ο Schneider επελέγη ως επιλαχών στον τελικό του τηλεοπτικού διαγωνισμού τραγουδιού του Fox “The Masked Singer” (Ο Μασκοφόρος Τραγουδιστής). Εμφανίσθηκε εκεί ως ένα… ντόνατ που τραγουδάει.

Η ανάρτηση του Schneider αφορούσε μήνυμα του Biden νωρίτερα την ίδια ημέρα, στο οποίο ο πρόεδρος καταφερόταν εναντίον του ρεπουμπλικάνου και πρώην προέδρου Donald Trump, που είναι το φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές της ερχόμενης χρονιάς.

Ο Biden ανέφερε πως ο Trump «δημιουργεί πολλές απειλές για τη χώρα μας… αλλά η μεγαλύτερη είναι αυτή που δημιουργεί για τη δημοκρατία μας. Αν το χάσουμε αυτό, χάνουμε τα πάντα».

Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες είδαν την απάντηση του Schneider  πριν αυτή διαγραφεί.

To tweet του Schneider

Μερικά ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Secret Service (Μυστική Υπηρεσία), η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του προέδρου και της οικογένειάς του, έχει αρχίσει έρευνα για το θέμα.

Ο εκπρόσωπος της Secret Service Στίβεν Κόπεκ δήλωσε πως η υπηρεσία «έχει γνώση των σχολίων που έγιναν από τον κ. Schneider », όμως δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει πως διεξάγεται έρευνα, «διότι αυτή είναι η τακτική που εφαρμόζεται».

«Μπορούμε ωστόσο να πούμε ότι η Secret Service ερευνά όλες τις απειλές που σχετίζονται με αυτούς που προστατεύουμε», πρόσθεσε ο Κόπεκ.

Ο καλλιτεχνικός πράκτορας του Schneider και το πρακτορείο που τον εκπροσωπεί δεν απάντησαν άμεσα σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Schneider ισχυρίσθηκε μιλώντας στον ιστότοπο Deadline πως τα σχόλιά του παρερμηνεύθηκαν.

«Οπωσδήποτε δεν έκανα έκκληση για μια πράξη βίας ούτε απείλησα ένα πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως είχαν κάνει πολλές διασημότητες στο παρελθόν», υποστήριξε. «Προτείνω να ξαναδιαβάσετε την ανάρτησή μου».

Ο ίδιος ανέφερε πως «δικαιούται» να έχει την άποψή του, προσθέτοντας πως «μερικοί από τους ηγέτες του έθνους μας στην Ουάσινγκτον έχουν χάσει το δρόμο τους».

Ο Schneider δεν είναι η πρώτη διασημότητα που αντιμετωπίζει αντιδράσεις για δηλώσεις ή ενέργειες σε βάρος εν ενεργεία προέδρου. Η ηθοποιός Kathy Griffin είχε απολυθεί από το CNN επειδή είχε αναρτήσει το 2017 μια φωτογραφία της στην οποία κρατάει ένα ψεύτικο και ματωμένο κεφάλι του Τραμπ.

Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως πήρε τις πληροφορίες για το παρόν τηλεγράφημά του από τους Los Angeles Times.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ