Ένα σπίτι σε μια μικρή πόλη της Νέας Υόρκης πηγαίνει τον χριστουγεννιάτικο στολισμό κάθε χρόνο σε άλλο επίπεδο και προκαλεί ευχάριστη “αναστάτωση” στην περιοχή.

Ο Timothy και η Grace Gay από το Union Vale της Νέας Υόρκης, λένε ότι κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε σπίτι από το 2014.

Φέτος, το ζευγάρι τοποθέτησε περισσότερα από 720.000 λαμπιόνια, όλα προγραμματισμένα με μουσική, προκειμένου να γιορτάσουν τις γιορτές με… στυλ. «Ξεκίνησε πολύ απλά, με 600 φωτάκια στα δύο δέντρα δίπλα στα σκαλιά», δήλωσε ο Tim Gay. «Και μια χρονιά, ο αδελφός μου πρότεινε: “Βάλτε φώτα γύρω από τη λίμνη”. Αυτή ήταν η σπίθα που πυροδότησε την προσθήκη περισσότερων φώτων κάθε χρόνο».

Ωστόσο, η εγκατάσταση αυτών δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Οι Gay λένε ότι η οικογένειά τους χρειάζεται τρεις μήνες για να στήσει τα λαμπιόνια που έχουν μήκος 64 χιλιόμετρα και η καλωδίωσή τους αγγίζει τα 13 χιλιόμετρα. Κάθε λαμπάκι τρεμοπαίζει με προσεκτικά χορογραφημένη μουσική μέσω ενός προγράμματος υπολογιστή.

«Στο σπίτι υπάρχει ένας υπολογιστής με το λογισμικό που ελέγχει τα φώτα. Στέλνει ένα ασύρματο σήμα σε 108 μοναδικούς ελεγκτές φωτισμού έξω», δήλωσε ο Gay.

Κάθε χρόνο, 50.000 έως 100.000 άνθρωποι επισκέπτονται τη μικρή πόλη των 4.500 περίπου κατοίκων για να δουν την χριστουγεννιάτικη επίδειξη των Gay. «Έχουμε δει κάθε πινακίδα κυκλοφορίας στο δρόμο μας, με εξαίρεση τη Χαβάη», δήλωσε ο Tim Gay.

Φωτ.: Gay Family

Παρ’ όλα αυτά, η χριστουγεννιάτικη διάθεση στην πόλη δεν είναι πανταχού παρούσα. Ο επικεφαλής αστυνόμος George Treadwell δήλωσε ότι ορισμένοι κάτοικοι παραπονιούνται για την κίνηση που δημιουργείται από τους χιλιάδες επισκέπτες.

«Προσπαθούμε να τους κάνουμε όλους [να] διασκεδάσουν, αλλά προσπαθούμε να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς για τους κατοίκους που ζουν εδώ. Πρόκειται για μια γειτονιά, οπότε δεν βλέπουν τέτοιου είδους κίνηση παρά μόνο αυτή την εποχή του χρόνου», δήλωσε ο Treadwell στο GMA.

Οι Gays δήλωσαν ότι η άφθονη χριστουγεννιάτικη χαρά χρηματοδοτεί τελικά έναν καλό σκοπό. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχουν συγκεντρώσει πάνω από 665.000 δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς από τους επισκέπτες. Μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών πηγαίνει σε παιδικές οργανώσεις, σύμφωνα με την οικογένεια.

«Προφανώς δημιουργεί κίνηση», δήλωσε ο Gay. «Οπότε τα ζύγισα, “Εντάξει, μαζεύω χρήματα για τον παιδικό καρκίνο και τα άστεγα παιδιά για να ανεχτώ λίγη κίνηση για μερικές νύχτες”. Οπότε, κατά κάποιο τρόπο η ζυγαριά γέρνει προς τα παιδιά».

Πηγή: World Record Academy

Πηγή: Good Morning America