Με έναν «πονοκέφαλο» που δεν θα υποχωρήσει σύντομα εάν δεν ρίξει νερό στο κρασί της, βρίσκεται αντιμέτωπη η εμβληματική βιομηχανία της Νότιας Κορέας, η Samsung Electronics, καθώς συνδικάτο που εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (10/7) πως κηρύσσει «απεργία επ’ αόριστον».

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, οι εργαζόμενοι της Samsung αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία τέτοια πρωτοφανή κίνηση για να πιέσουν τη διεύθυνση της εταιρείας να διαπραγματευθεί νέα εταιρική συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Κηρύσσουμε δεύτερη γενική απεργία επ’ αόριστον από τη 10η Ιουλίου, αφού πληροφορηθήκαμε ότι η διεύθυνση δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει μετά την πρώτη γενική απεργία», τόνισε η εθνική ένωση εργαζομένων της Samsung Electronics, αναφερόμενη στην -άνευ προηγουμένου- τριήμερη κινητοποίηση των μελών της από προχθές Δευτέρα.

Στη διαμαρτυρία τη Δευτέρα συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα. «Κατά την άποψή μας, δεν θα υπάρξει διακοπή της παραγωγής», δήλωσε στο BBC News ο Jung In Yun, από την Fibonacci Asset Management Global.

Τον περασμένο μήνα, το σωματείο διοργάνωσε την πρώτη αποχώρηση στην εταιρεία από τότε που ιδρύθηκε πριν από πεντέμισι δεκαετίες. Η Samsung Electronics είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης, smartphone και τηλεοράσεων στον κόσμο. Είναι η ναυαρχίδα του νοτιοκορεατικού ομίλου Samsung Group.

Ο Όμιλος Samsung ήταν γνωστός ότι δεν επέτρεψε στα συνδικάτα να εκπροσωπούν τους εργαζομένους του μέχρι το 2020, όταν η εταιρεία βρέθηκε υπό έντονο δημόσιο έλεγχο μετά τη δίωξη του προέδρου της για χειραγώγηση της αγοράς και δωροδοκία.

 

Πηγή: BBC, iEidiseis