Η Google απέλυσε 28 υπαλλήλους που πήραν μέρος σε καθιστικές διαμαρτυρίες σε δύο από τα γραφεία της αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που έλαβε το The Verge. Οι απολύσεις έρχονται μετά την αναστολή και τη σύλληψη 9 εργαζομένων στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια την Τρίτη.

Οι απολυμένοι υπάλληλοι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για τη συμμετοχή της Google στο Project Nimbus, το οποίο είναι το συμβόλαιο 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Google και της Amazon με την ισραηλινή κυβέρνηση και τον στρατό. Μερικοί από αυτούς κατέλαβαν το γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου του Google Cloud, Thomas Kurian, μέχρι που απομακρύνθηκαν βίαια από τις αρχές επιβολής του νόμου. Τον περασμένο μήνα, η Google απέλυσε έναν άλλο υπάλληλο επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη σύμβαση κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας στο Ισραήλ.

Σε ένα σημείωμα που εστάλη σε όλους τους υπαλλήλους την Τετάρτη, ο Chris Rackow, επικεφαλής της παγκόσμιας ασφάλειας της Google, είπε ότι «τέτοια συμπεριφορά  δεν έχει θέση στο χώρο εργασίας μας και δεν θα την ανεχτούμε». 

Προειδοποίησε επίσης ότι η εταιρεία θα λάβει περισσότερα μέτρα εάν χρειαστεί: «Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μας κάνει το σωστό. Εάν είστε από τους λίγους που μπαίνουν στον πειρασμό να πιστέψουμε ότι θα παραβλέψουμε συμπεριφορά που παραβιάζει τις πολιτικές μας, ξανασκεφτείτε το. Η εταιρεία το λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις μακροχρόνιες πολιτικές μας για να αναλάβουμε δράση κατά της ενοχλητικής συμπεριφοράς — έως και τον τερματισμό».