Η Ana de Armas πρωταγωνιστεί ως Marilyn Monroe στο “Blonde”, μια επερχόμενη ταινία του Netflix από τον σκηνοθέτη Andrew Dominik, και για την ταινία γίνεται ήδη μεγάλη συζήτηση. Η νέα βιογραφική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Joyce Carol Oates από το 2000, θα κυκλοφορήσει στο Netflix το Σεπτέμβριο του 2022. Η ταινία έχει βαθμολογηθεί με NC-17- είναι η πρώτη ταινία του streamer που λαμβάνει αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Στις 16 Ιουνίου, το Netflix κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την de Armas στο ρόλο της Marilyn. Το teaser περιλαμβάνει επίσης μια στοιχειωτική εκτέλεση του “Diamonds Are a Girl’s Best Friend”.

“Είναι μια απαιτητική ταινία”, δήλωσε ο σκηνοθέτης στην Screen Daily τον Φεβρουάριο σχετικά με τη βαθμολογία της ταινίας. “Αν δεν αρέσει στο κοινό, αυτό είναι πρόβλημα του κοινού. Δεν είναι η υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα” Και πρόσθεσε: “Είναι μια ταινία NC-17 για τη Μέριλιν Μονρόε, είναι αυτό που θέλετε, σωστά Θέλω να πάω να δω την NC-17 εκδοχή της ιστορίας της Marilyn Monroe”.

Η βαθμολογία NC-17 είναι συνήθως το φιλί του θανάτου, καθώς περιορίζει τις πωλήσεις εισιτηρίων. Αλλά δεδομένου ότι το Netflix δεν δίνει προτεραιότητα στην κυκλοφορία των ταινιών στις αίθουσες όπως τα παραδοσιακά στούντιο, δεν είναι σαφές πόσο η βαθμολογία θα επηρεάσει τα σχέδιά του.

NC-17 είναι η συντομογραφία του No One Seventeen and Under Admitted, που σημαίνει κοινώς ότι το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτι που περιορίζει ηλικιακά το κοινό. H ταινία “Blonde” έλαβε βαθμολογία NC-17 για σεξουαλικό περιεχόμενο. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκεκριμένη σκηνή ή σκηνές που οδήγησαν στην απόφαση.

Η Ana de Armas πρωταγωνιστεί ως Marilyn Monroe. Ο Adrien Brody υποδύεται τον Arthur Miller, ο Bobby Cannavale τον Joe DiMaggio, η Julianne Nicholson την Gladys Pearl Baker και ο Caspar Phillipson τον John F. Kennedy. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 23 Σεπτεμβρίου 2022. Το “Blonde” σκηνοθετείται από τον Andrew Dominik. Σκηνοθέτησε ταινίες όπως το “The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford” του 2007 και το “Killing Them Softly” του 2012.

Η ταινία “Blonde” βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Joyce Carol Oates του 2000 – μια φανταστική περιγραφή της ζωής της Μonroe. Η Oates ανέκαθεν έλεγε ότι το μυθιστόρημα είναι εμπνευσμένο από τη δική της φαντασία για το πώς ήταν να είσαι η Monroe. Πολλοί από τους άνδρες στη ζωή της Monroe δεν αναφέρονται ονομαστικά στο μυθιστόρημα.

Από την πλευρά της, η Oates εξήρε την ταινία σε ένα tweet του 2021, γράφοντας: “ένα εξαίσιο πορτρέτο της Marilyn Monroe από την Ana de Armas & τον σκηνοθέτη Andrew [Dominik], η μία χωρίς την άλλη ίσως δεν θα μπορούσε να κάνει αυτή τη μαγεία. O τόνος της ταινίας είναι δύσκολο να ταξινομηθεί, δεν είναι σουρεαλιστικός αλλά ούτε και απόλυτα ρεαλιστικός, δεν είναι “τρόμος” αλλά διαπνέεται από τον τρόμο του τρόμου”.