Ο δημιουργός του Squid Game, Hwang Dong-hyuk, πριν από περίπου επτά μήνες είχε πει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το Netflix για τη δεύτερη σεζόν της σειράς. Η ιδέα υλοποιήθηκε και το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser του νέου κύκλου το οποίο είναι ντυμένο με το soundtrack που ακουγόταν στο πρώτο παιχνίδι συνοδευόμενο από μια επιστολή του Dong-hyuk, η οποία γράφει:

«Χρειάστηκαν 12 χρόνια για να “ζωντανέψει” η πρώτη σεζόν του Squid Game πέρυσι, αλλά χρειάστηκαν 12 μέρες για να γίνει το Squid Game η πιο δημοφιλής σειρά. Ως συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός του Squid Game, μια τεράστια κραυγή στους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε και αγαπήσατε την παράστασή μας… Ακολουθήστε μας για άλλη μια φορά για έναν εντελώς νέο κύκλο».

Στην ίδια επιστολή ο Hwang Dong-hyuk ενημέρωσε το κοινό ότι στο δεύτερο κύκλο του Squid Game θα ξαναδούμε τους Gi-hun και Front Man, ο άνδρας με το κοστούμι και το ddakji, ενώ θα γνωρίσουμε και το αγόρι της Young-hee. Και φυσικά, οι τηλεθεατές θα δουν έναν νέο γύρο παιχνιδιών τα οποία θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο καθηλωτικά από εκείνα του πρώτου κύκλου. Όσο για την υπόθεση, οι πρώτες πληροφορίες λένε πως θα παρακολουθήσουμε την ιστορία του Gi-hun, του νικητή του Squid Game στον πρώτο κύκλο και τις προσπάθειές του να σταματήσει τους διοργανωτές των απάνθρωπων παιχνιδιών.

Στόχος του δημιουργού είναι να αποκτήσει η σειρά ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό ξεπερνώντας την αίσθηση που έκανε η πρώτη σεζόν. Σε συνέντευξη που έδωσε στο Deadline, είχε εκμυστηρευτεί ότι ήδη δουλεύει πάνω στα νέα επεισόδια, λέγοντας: «Αυτή είναι η εργασία μου πλέον, να βρω πώς θα πάρω αυτό που έφτιαξα στην πρώτη σεζόν και να το κάνω κάτι καινούριο και απρόσμενο».

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dong-hyuk είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην κορεάτικη εκπομπή ΚΒS ότι συζητάει με το Netflix το ενδεχόμενο και της τρίτης σεζόν του Squid Game.

O δημιουργός της σειράς είχε χαρακτηρίσει την δουλειά του ως πρόκληση, ενώ απάντησε πως η τεράστια επιτυχία της σειράς αφορούσε το γεγονός ότι το κοινό μπορούσε να ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές και την υπόθεση: «Αυτά τα παιχνίδια που δείξαμε είναι όλα απλά και εύκολα, ανεξαρτήτως από πού κατάγεσαι, είναι κάτι εύκολο να καταλάβεις και ευχάριστο να παρακολουθήσεις. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και με τις ιστορίες των πρωταγωνιστών. Βλέπεις τέτοια πράγματα παντού στον κόσμο και προσωπικά ήμουν σίγουρος ότι η υπόθεση θα γινόταν αντιληπτή από όλα τα κοινά του κόσμου».