Ο Ιάπωνας μάστερ του τρόμου Junji Ito συνεργάστηκε με το Netflix για μια σειρά ανθολογίας anime βασισμένη στα έργα του, “Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre”. Ένα ολοκαίνουργιο κλιπ παρουσιάζει μερικές από τις ιστορίες και πότε και την ημερομηνία που θα έχουμε τη δυνατότητα να τις δούμε.

Το κλιπ δίνει περισσότερο χρόνο στον πιο δημοφιλή χαρακτήρα του Ito, την Tomie, και επιβεβαιώνει πέντε νέες ιστορίες που θα ενταχθούν στη σειρά. Και το σημαντικότερο; Το Netflix  μας αποκαλύπτει ότι θα κυκλοφορήσει το “Junji Ito Maniac” στις 19 Ιανουαρίου 2023.

Οι ιστορίες “The Story of the Mysterious Tunnel”, “Mold”, “Layers of Fear”, “The Thing That Drifted Ashore” και “Back Alley” είναι αυτές που συμπληρώνουν το line up των επεισοδίων.

Σχετικά με τη σειρά: «Με μια επιλογή από 20 μακάβρια αριστουργήματα γεμάτα με την πρωτότυπη κοσμοθεωρία του και συναρπαστικούς χαρακτήρες σχεδιασμένους με το εκπληκτικό του στυλ, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών τίτλων όπως το “Hanging Balloon” και τους αγαπημένους χαρακτήρες των θαυμαστών, Tomie και Soichi, αυτή η σειρά κινουμένων σχεδίων θα βυθίσει πλήρως οι θεατές στη μανιακή γοητεία του Junji Ito».

Στο παρελθόν, ο θρύλος των mangaka έχει περιγράψει τη σημασία της Tomie ως το ντεμπούτο του δημιούργημα και τις αναφορές του από έργα τρόμου. Ο χαρακτήρας της Tomie, που έχει την ιδιότητα να αρνείται να μείνει νεκρή, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1987. Το manga είχε δώσει το υλικό σε μια σειρά δράσης με ζωντανούς ηθοποιούς και, κάποια στιγμή, επρόκειτο να εμφανιστεί στο Quibi. Ο καλλιτέχνης εξήγησε επίσης μερικά από τα σχέδιά του πίσω από έναν άλλο δημοφιλή χαρακτήρα, τον Souichi, ένα ανήσυχο παιδί με τάση για κατάρες και ενασχόληση με τις σκοτεινές τέχνες. Το The Hanging Balloons ασχολείται με την αυτοκτονία, έναν άλλο χαρακτηριστικό της σκοτεινής και εφιαλτικής μυθολογίας τρόμου του Ito.

Το ξεχωριστό, τρομακτικό στυλ τέχνης του Junji Ito προκαλεί μια σωματική ανταπόκριση στα έργα του και μέχρι στιγμής ήταν δύσκολο να μεταφερθεί το καύσιμο του εφιάλτη σε άλλα μέσα όπως η τηλεόραση.

*Με πληροφορίες από bloody-disgusting.com