Ο εμβληματικός χαρακτήρας Corto Maltese του Ιταλού δημιουργού κόμικ Hugo Pratt θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη σε μια σειρά με αληθινούς ηθοποιούς, και το εγχείρημα εχει αναλάβει το Studiocanal και ο Frank Miller. Ο δημιουργός του Sin City, ο οποίος σκηνοθέτησε μαζί με τον Robert Rodriguez την κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel του Dark Horse το 2005, θα είναι ο δημιουργός, σεναριογράφος και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς έξι επεισοδίων Corto Maltese σε συνεργασία με το γαλλικό κανάλι Canal+.

Μια ταινία ζωντανής δράσης για τον θαλασσοπόρο τυχοδιώκτη είχε ανακοινωθεί το 2018 με τον Tom Hughes και τη Mila Jovovich να τελικά αυτό το σχέδιο ματαιώθηκε

«Ανακάλυψα για πρώτη φορά τον Corto Maltese διαβάζοντας τα βιβλία στο Forbidden Planet στη Νέα Υόρκη ως νεαρός», είπε ο Miller, ο διάσημος δημιουργός κόμικς πίσω από το The Dark Knight Returns, το Batman: Year One, 300 και το Daredevil: Born Again. «Στη συνέχεια σε ένα ταξίδι μου, ανακάλυψα μια έκδοση σε ένα περίπτερο στη Ρώμη. Το σχέδιο ήταν τόσο εκφραστικό και τόσο τολμηρό που έμοιαζε να δραπετεύει από το φτηνό χαρτί. Με παρέσυρε. Ήταν μια γεμάτη μαγεία και ρομαντισμό περιπέτεια. Ο Maltese είναι ένας ρακένδυτος που μιλάει με τους θεούς. Για μένα ήταν η απόδειξη της δύναμης των κόμικ όπου η γλώσσα δεν ιδιαίτερο εμπόδιο. Από τότε είμαι θαυμαστής του Corto Maltese» και πρόσθεσε «Αυτό είναι το ταξίδι του ήρωα στην πιο κλασική του μορφή, και δεν θα μπορούσα να έχω μεγαλύτερη τιμή  από το να βοηθήσω φέρνοντας σε αυτή τη σειρά τον ρομαντισμό, τον ηρωισμό και τον υπόγειο μυστικισμό της δημιουργίας του Pratt».

Ο Corto Maltese «γεννήθηκε» το 1967, ένας ναυτικός του 20ου αιώνα που αναζητά θησαυρούς ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και συναντώντας, κατά τη διάρκεια των θρυλικών περιπετειών του, μορφές όπως ο Jack London, o Rasputin, o Butch Cassidy και ο Sundance Kid.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός οπτικών εφέ Phil Tippett (αρχική τριλογία Star Wars, Indiana Jones and the Temple of Doom, Willow, Jurassic Park) θα δημιουργήσει τον κόσμο του Corto Maltese, χτίζοντας έναν ηρωικός τυχοδιώκτης, έναν μυστικιστικό θαλασσοπόρο έναν πολύ-πολιτιστικός ήρωα που μπορεί να συγκριθεί με άλλους θρυλικούς χαρακτήρες της Lucasfilm, όπως ο Indiana Jones και ο Han Solo του Star Wars.

πηγή: comicbook.com