Στο «Stutz», την τελευταία δουλειά του Jonah Hill για το Netflix, ο 38χρονος ηθοποιός πραγματοποιεί on camera μια ειλικρινή συζήτηση με τον θεραπευτή του, τον επώνυμο δρ. Phil Stutz. Το ντοκιμαντέρ – το οποίο σκηνοθετεί ο Hill – δεν είναι απλώς μια συνομιλία μεταξύ θεράποντα και θεραπευόμενου, αλλά καταπιάνεται με διάφορες θεματικές, ενώ παράλληλα εμβαθύνει στη ζωή του δρ. Stutz αλλά και του Hill.

Ο Dr. Stutz είναι ένας από τους κορυφαίους ψυχιάτρους στον κόσμο που έχει βοηθήσει μια σειρά ασθενών τα τελευταία 40 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ηγετών της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του Netflix.

Το ντοκιμαντέρ εξηγεί επίσης τις ασκήσεις οπτικοποίησης (visualization) του ψυχιάτρου, γνωστές ως “The Tools” (τα εργαλεία).

Πηγή: Netflix

Μέσα από ειλικρινείς συζητήσεις σχετικά με τα σκαμπανευάσματα της ψυχικής υγείας τόσο του Hill όσο και του ιατρού του, η ταινία στοχεύει να πλαισιώσει το ταξίδι προς την ψυχική υγεία με τρόπο προσβάσιμο στον καθένα, είτε αναζητά ενεργά βοήθεια είτε όχι. Η ταινία έχει αποσπάσει πολύ ενθουσιώδεις κριτικές κι επαίνους από το κοινό.

«Μόλις παρακολούθησα την πιο όμορφη και ωμή ταινία/ντοκιμαντέρ που έχω δει ποτέ», ξεκίνησε την κριτική του ένας χρήστης του Twitter. «Αν δεν έχετε δει την ταινία Stutz του Jonah Hill, πρέπει να ζήσετε αυτήν την εμπειρία». Άλλος χρήστης του Twitter μοιράστηκε: «Το ντοκιμαντέρ Stutz του Jonah Hill με τον θεραπευτή του είναι εκπληκτικό. Δύο ξεκαρδιστικοί, συναισθηματικά εξελιγμένοι άντρες που κάνουν ευάλωτες συνομιλίες στην κάμερα». «Νιώθω ότι το ντοκιμαντέρ του Jonah Hill θα κάνει σπουδαία πράγματα» αναφέρει μια κριτική, ενώ άλλος χρήστης περιέγραψε τη θεραπεία που προσφέρει η ταινία ως «δώρο». «Λάτρεψα πολύ τη νέα ταινία του Jonah Hill, Stutz. Ελπίζω να φτάσει σε πολλούς ανθρώπους. Τι δώρο και προνόμιο είναι μια τέτοια θεραπεία». «Η νέα ταινία του Jonah Hill στο Netflix με τον θεραπευτή του #Stutz είναι ο λόγος που πληρώνετε 10,99 το μήνα», δήλωσε ένας άλλος τηλεθεατής.

Το «Stutz» έρχεται τρεις μήνες αφότου ο σταρ του “Wolf of Wall Street” ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στην προώθηση των ταινιών του – συμπεριλαμβανομένου αυτού του ντοκιμαντέρ – για να προστατεύσει την ψυχική του υγεία. Ο Hill είχε δηλώσει ότι τέτοιες δημόσιες εκδηλώσεις είχαν «επιτείνει» τις κρίσεις άγχους του.

Το «Stutz» είναι τώρα διαθέσιμο στο Netflix.

Πηγή: Unilad