Οι πρωταγωνιστές της κωμικής ταινίας δράσης του Netflix με τον εύστοχο τίτλο “Murder Mystery” επιστρέφουν για τη συνέχειά της, η οποία αφορά μια απαγωγή από ένα ιδιωτικό νησί στο Παρίσι. Η επίσημη σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής: Τέσσερα χρόνια μετά την επίλυση του πρώτου τους μυστηρίου δολοφονίας, ο Nick και η Audrey Spitz (Sandler και Aniston) είναι πλέον ντετέκτιβ πλήρους απασχόλησης και παλεύουν να ξεκινήσουν ένα γραφείο ιδιωτικών ντετέκτιβ, όταν καλούνται να παρευρεθούν στον γάμο του φίλου τους, του Maharaja (Adeel Akhtar), στο ιδιωτικό του νησί. Αλλά τα προβλήματα ακολουθούν και πάλι τους Spitz, όταν ο γαμπρός απαγάγεται για λύτρα λίγο μετά την έναρξη των εορτασμών, καθιστώντας κάθε καλεσμένο, μέλος της οικογένειας και την ίδια τη νύφη ύποπτο.

Το “Murder Mystery 2” στέλνει τον Nick και την Audrey Spitz σε μια υπόθεση υψηλού ρίσκου που τελικά τους δίνει όλα όσα ονειρεύτηκαν ποτέ: μια ευκαιρία για να γίνει επιτέλους επιτυχημένο το γραφείο τους και το πολυαναμενόμενο ταξίδι τους στο Παρίσι.

Ο Jeremy Garelick σκηνοθετεί την ταινία σε σενάριο του James Vanderbilt. Το καστ περιλαμβάνει τους Mark Strong, Mélanie Laurent, Jodie Turner-Smith, Kuhoo Verma και Tony Goldwyn, με τους John Kani και Dany Boon. Παραγωγοί της ταινίας είναι οι πρωταγωνιστές Sandler και Aniston, μαζί με τους Tripp Vinson, James D. Stern, τον σεναριογράφο Vanderbilt, τον A.J. Dix και τον Allen Covert.

Από το 2014 που υπέγραψε συμφωνία με το Netflix, ο Sandler και η Happy Madison Productions του έχουν επεκτείνει δύο φορές τη συμφωνία για να γυρίσουν έξι ακόμη ταινίες από το 2020. Το πρώτο “Murder Mystery” βρέθηκε στην κορυφή των charts του Netflix το 2019, με το Netflix να δηλώνει τότε ότι η ταινία ήταν ο πιο δημοφιλής τίτλος στην πλατφόρμα εκείνη τη χρονιά. Η επιτυχία του πρώτου “Murder Mystere” έδωσε το έναυσμα για τις επιπλέον ταινίες στο πλαίσιο της επέκτασης της συμφωνίας. Μεταξύ αυτών των επερχόμενων τίτλων περιλαμβάνεται η επανένωση του Sandler με τους σεναριογράφους-σκηνοθέτες του “Uncut Gems” Josh και Benny Safdie.

Ο κριτικός του IndieWire, David Ehrlich, είχε γράψει για το “Murder Mystery” ότι η ταινία λειτουργεί ως αντίδοτο στο διάχυτο εθνικό άγχος των τελευταίων ετών. «Όλα μοιάζουν με το τέλος του κόσμου και μπορεί να είναι περίεργα κατευναστικό να παρακολουθείς μια ταινία τόσο επίπεδη που μπορεί να μετατρέψει το σαλόνι σου σε δεξαμενή αισθητηριακής στέρησης», έγραψε ο Ehrlich το 2019. «Το “Murder Mystery” είναι το κινηματογραφικό ισοδύναμο του να είσαι ο μόνος επιβάτης που είναι ακόμα ξύπνιος σε μια ομαλή πτήση στη μέση της νύχτας – είσαι μόνο εσύ, οι σκέψεις σου και το απαλό βουητό μιας πολύ ακριβής μηχανής που κάνει μη αναστρέψιμη ζημιά στο περιβάλλον έξω από το παράθυρό σου».

Το “Murder Mystery 2” κάνει πρεμιέρα στις 31 Μαρτίου στο Netflix.