Μία ανούσια εκδοχή του “Seinfeld” μεταδίδεται στο Twitch με τον τίτλο “Nothing, Forever” και έχει δημιουργηθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Ο λογαριασμός στο Twitch στον οποίο τρέχει η εκπομπή ονομάζεται @watchmeforever, έχει πλέον περισσότερους από 83 χιλιάδες ακόλουθους από τις αρχές της Πέμπτης, με 11 χιλιάδες ή περισσότερους θεατές να παρακολουθούν ταυτόχρονα, έστω για ένα δευτερόλεπτο..

Ο Skylar Hartle και ο Brian Habersberger δήλωσαν στο Motherboard ότι χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό μηχανικής μάθησης, γεννητικών αλγορίθμων και υπηρεσιών cloud για να δημιουργήσουν την εκπομπή.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι χαρακτήρες μιλάνε μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το GPT-3, το γλωσσικό μοντέλο του OpenAI, κάτι που γίνεται σαφές καθώς οι χαρακτήρες συχνά δεν κοιτάζονται μεταξύ τους όταν μιλάνε και σπάνια βγάζουν νόημα, ενώ υπάρχουν και τα ενδιάμεσα προηχογραφημένα γέλια του κοινού (laugh tracks).

Σύμφωνα με το Deadline, οι διάλογοι μεταξύ των χρηστών του Twitch που παρακολουθούν το “Nothing, Forever” είναι πιο απολαυστικά από τους διαλόγους της σειράς τεχνητής νοημοσύνης. Ταυτόχρονα, με αφορμή αυτό, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις γύρω από την εμπλοκή της τεχνητής νοημοσύνης και σε αυτό το δημιουργικό κομμάτι – της συγγραφής ενός σεναρίου και της σκηνοθεσίας.

Το “Nothing, Forever” είναι online από τις 14 Δεκεμβρίου, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε ευρύτερα γνωστό. Η εκπομπή μεταδίδεται συνεχώς, βάζοντας τους χαρακτήρες της σε διάφορες καταστάσεις που έχουν μια σαφή ατμόσφαιρα “Seinfeld” –  το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω Netflix.

Πηγή: Deadline