Η Wednesday Addams είναι το όνομα πίσω από το εμβληματικό σκοτεινό κορίτσι που ο κόσμος έχει συνδέσει με την Christina Ricci η οποία την ενσάρκωσε για το “The Addams Family” (1991) και το sequel του 1993.

Πλέον, η νεαρή ηθοποιός Jenna Ortega έρχεται να αναλάβει τον ρόλο για τις ανάγκες της σειράς του Netflix, που θα επικεντρώνεται στην Wednesday και τα σχολικά της χρόνια στην Ακαδημία Nevermore.

Σε μια πρόσφατη κοινή συζήτηση μεταξύ τους για λογαριασμό του Interview οι δύο πρωταγωνιστρίες συνομίλησαν και η νεαρή ηθοποιός αποκάλυψε ότι προσπάθησε να αλλάξει την ερμηνεία της, έτσι ώστε να μην θυμίζει αυτήν της Ricci, καθώς ήθελε να διαφοροποιηθεί.

«Είναι πολύ διαφορετικό, αλλά η Christina Ricci είναι αυτή που βλέπει ο κόσμος ως Wednesday και αυτή είναι η αλήθεια», είπε. «Αισθάνομαι ότι το σενάριο θυμίζει την Wednesday της δεκαετίας του ’90. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να μην κάνω μια απομίμηση της ερμηνείας της Ricci και να ήταν διαφορετική».

«Άλλο ένα πράγμα είναι ότι κάθε φορά που βλέπαμε την Wednesday, ήταν 5 χρονών, 10 χρονών», λέει η ηθοποιός. «Όταν κάποιος λέει πολύ σκοτεινά, διεστραμμένα πράγματα που έρχονται από ένα μέρος αγνής ειλικρίνειας και αθωότητας, αυτή την αφελή πλευρά ενός παιδιού, είναι διαφορετικά από όταν μεγαλώνεις και γίνεσαι έφηβη, γιατί τότε ακούγεσαι σαν σκύλα».

Εξίσου σημαντική ήταν και η αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της χαρακτήρα, με την Ortega να λέει ότι δοκίμασαν διαφορετικά στυλ.

«Ήταν σημαντικό για τον Tim Burton να μοιάζει διαφορετική με πριν», λέει χαρακτηριστικά. «Υπήρχαν και μικρές αφέλειες και πολύ μακριές, χοντρές κοτσίδες. Δοκιμάσαμε ανταύγειες γκρι χρώματος. Αρχικά δοκιμάσαμε τις αφέλειες -εύχομαι να τις είχαμε κρατήσει, αλλά δεν νομίζω ότι άρεσαν στον Tim πολύ. Ήταν αυτές οι κοντές, μοδάτες αφέλειες, όπως στο “Fargo”, κάπως ψυχωτικές».

Εν τέλει, επέλεξαν να μακρύνουν τα μαλλιά της Jenna, κάτι που άρεσε στον Burton. «Αυτό προσπαθούσαν να το κάνουν για να κάνουν πιο μοντέρνα», αναφέρει και συνεχίζει «υπάρχουν φορές που φοράω και κουκούλα, και αυτό ήταν πολύ περίεργο».

Η επερχόμενη σειρά της οικογένειας Addams του Tim Burton, θα κάνει την εμφάνισή της στις οθόνες του Netflix την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.

Mε πληροφορίες από το Interview Magazine.