Χωρίς να απέχει πολύ από τη συνταγή που τελειοποίησαν οι Takeuchi και Hirsch στο Gravity Falls, το Inside Job εξελίσσεται στα όρια του υπερφυσικού όπου ζουν και βασιλεύουν πλάσματα, ιστορίες και εικόνες βγαλμένες κατευθείαν από τις πιο τρελές θεωρίες συνομωσίας. Βέβαια, ήδη πριν την κυκλοφορία της, οι δημιουργοί της σειράς φρόντισαν να επισημάνουν ότι όλα αυτά γίνονται για πλάκα, αφήνοντας τις πραγματικά πολεμικές θεωρίες στα άδυτα του διαδικτύου.

Η δημιουργός Shion Takeuchi, σεναριογράφος και του Gravity Falls, μαζί με τον παραγωγό Alex Hirsch μοιάζουν να θέλουν να βυθίσουν τα δόντια τους στην απόλυτη παραφροσύνη και το χάος διαφόρων θεωριών συνομωσίας, όπως εκείνες που σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου και τις ψεύτικες προσεδαφίσεις στο φεγγάρι.

Η σειρά διαδραματίζεται στο εσωτερικό της Cognito, Inc, της εταιρείας που διαχειρίζεται κρυφά τον κόσμο για λογαριασμό του μυστηριώδους Shadow Board και είναι υπεύθυνη για κάθε θεωρία συνωμοσίας που υπάρχει. Η Reagan Ridley είναι μια τεχνολογική ιδιοφυΐα και κόρη του συνιδρυτή της εταιρείας Rand, η οποία πάντα ήθελε να οδηγήσει την εταιρεία προς ένα καλύτερο μέλλον. Όταν τα αφεντικά της αποφασίζουν ότι δεν έχει κοινωνικές δεξιότητες, της αναθέτουν έναν συν-ηγέτη, τον Brett Hand, έναν συμπαθέστατο και καλοσυνάτο τύπο που όμως δεν έχει ιδέα, αλλά λατρεύει απλά να είναι μέρος της ομάδας. Την ομάδα συμπληρώνουν ένα ευαίσθητο μανιτάρι και ένα υβρίδιο δελφινιού-ανθρώπου.

Φωτ.: Netflix

Με το Inside Job η σεναριογράφος Shion Takeuchi κάνει το ντεμπούτο της ως showrunner. Κάθε επεισόδιο μοιάζει εντελώς αυτοτελές, ενώ παράλληλα προωθείται η ανάπτυξη των χαρακτήρων και το χτίσιμο του κόσμου από επεισόδιο σε επεισόδιο. Υπάρχουν μικρές αναφορές σε προηγούμενα επεισόδια, ενώ βλέπουμε μερικούς από τους χαρακτήρες να μεγαλώνουν και να αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η Takeuchi δεν είναι η μόνη που υπογράφει το σενάριο στο Inside Job. Ο Alex Hirsch – animator, συγγραφέας και παραγωγός – επιστρέφει ως εκτελεστικός παραγωγός και σεναριογράφος για μερικά επεισόδια.

Το Inside Job περιλαμβάνει συμπαθείς χαρακτήρες και έναν κόσμο γεμάτο πλάσματα και μυστικές κοινωνίες. Ωστόσο, η επικεντρωμένη στους χαρακτήρες ιστορία παρασύρεται λίγο από τις συνεχείς αναφορές στην ποπ κουλτούρα και την αναποφάσιστη προσέγγιση των συνωμοσιών. Αστεία και υποθέσεις σχετικά με όλες αυτές τις θεωρίες εκτοξεύονται γρήγορα και με μανία, αλλά ακόμα και με μια τόσο ταλαντούχα δημιουργική ομάδα, δεν μπορείς να μην έχεις την αίσθηση ότι οι Takeuchi και Hirsch αναγκάστηκαν να περιορίσουν τους εαυτούς τους ως προς το πόσο μακριά θα φτάσουν τα πράγματα.

Με πληροφορίες από το IGN.