Ο βασιλιάς του κινηματογραφικού σουρεαλισμού και του υπερβατικού διαλογισμού, David Lynch επιστρέφει 4 χρόνια μετά την αναβίωση του «Twin Peaks», με ένα νέο μυστηριώδες πρότζεκτ.

‘Ήδη από το Μάρτιο κυκλοφόρησαν φήμες για μια συνεργασία του Lynch με το Netflix για μια επερχόμενη σειρά. Δεν είχε αποκαλυφθεί καμία πληροφορία για την πλοκή, αλλά υπήρχαν φήμες για ένα πιθανό spin-off του «Mulholland Drive» ή, ακόμη και για μια συνέχεια του «Twin Peaks: The Return». Οι βετεράνες του Lynch, Naomi Watts και Laura Dern, είχαν μάλιστα εντοπιστεί να παρευρίσκονται σε μια συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Netflix που αφορούσε αυτό το μυστηριώδες αυτό project.

Αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να σας ανοίξει την όρεξη, τότε τι θα λέγατε  αν σας έδινα ακόμα μια πληροφορία που θα προσθέσει λίγη περισσότερη ίντριγκα στο παζλ; Το casting λοιπόν θα αντλούσε από το «The Girlfriend Experience»: Η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του David Lynch θα ήταν μελαχρινή ηθοποιός, γύρω στα 25 με 30 ετών».

Τον Φεβρουάριο, κάποιος υποτιθέμενος insider στο Reddit, είχε δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με επερχόμενο πρότζεκτ του Lynch, το οποίο όπως αναφέρθηκε θα γυριζόταν στα τέλη της άνοιξης, προτού  χτυπήσει η πανδημία. Το υπό σχεδίαση έργο είχε τον τίτλο «Wisteria» και οι φήμες έλεγαν ότι το Netflix έδινε το πράσινο φως για 13 επεισόδια με προϋπολογισμό 85 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Lynch σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα αναλάμβανε το σενάριο και την σκηνοθεσία, ενώ στην παραγωγή θα βρισκόταν η Σαμπρίνα Σ. Σούδερλαντ. Τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν τον Μάιο του 2021, με προβλεπόμενη κυκλοφορία πριν την ολοκλήρωση του 2022! Οι πληροφορίες επίσης έλεγαν ότι τα γυρίσματα θα γίνονταν στο στούντιο Calvert της Καλιφόρνια, όπου γυρίστηκε και το «Twin Peaks: The Return».

Ο αγαπημένος μας σκηνοθέτης αφού πέρασε την περίοδο της καραντίνας φτιάχνοντας φωτιστικά, παρουσιάζοντας δελτία καιρού, κι ανεβάζοντας ταινίες, αποκάλυψε στο κανάλι του στο YouTube ότι επρόκειτο να γυρίσει μια νέα ταινία. Και μετά, σιγή ασυρμάτου … Ο Μάιος του 2021 ήρθε κι έφυγε, και ίχνη της υποσχόμενης σειράς δεν είδαμε. Στη συνέχεια, ήρθε η είδηση ότι το Netflix απέσυρε εντελώς το εν λόγω πρότζεκτ.

Αυτό έρχεται αφού ο κολοσσός του streaming είχε επίσης «ψαλιδίσει» και μια σειρά που είχε προτείνει ο David Cronenberg.

Στη συνέχεια, ήρθε αυτή η μικρή είδηση από έναν φανατικό θαυμαστή του Lynch που δήλωσε ότι: «Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, μου είπε κάποιος υπεύθυνος μιας από τις αρχικές τοποθεσίες γυρισμάτων στο Snoqualmie ότι ο Lynch και η ομάδα του είχαν πράγματι βρεθεί στην πόλη εκείνο το καλοκαίρι για να γυρίσουν κάτι που είχε μετα-αποκαλυπτικό χαρακτήρα. Τον ρώτησα τέσσερις φορές αν ήταν σίγουρος ότι ο ίδιος ο Lynch ήταν εκεί, και ο τύπος μου είπε ότι είναι σίγουρος ότι ήταν αυτός». Αυτό θα ήταν σύμφωνο με αναφορές που διαδόθηκαν από τοπικές επιχειρήσεις εκείνη την περίοδο ότι γίνονταν κάποια γυρίσματα εκεί, με πληροφορίες ότι η Amanda Seyfreid θεάθηκε στην Washington εκείνη την εποχή, αλλά και με όσα είπε ο Dern για τον Lynch ότι «ετοιμάζει κάτι ριζοσπαστικό και φανταστικό».

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι Κάννες θα μπορούσαν να αποδειχθούν η εκδίκηση των David, καθώς ο Cronenberg και ο Lynch θα μπορούσαν και οι δύο αντίστοιχα με μεγάλη άνεση να κάνουν πρεμιέρα των νέων ταινιών τους στην Croisette. Ποιος το χρειάζεται το Netflix άλλωστε;