Η Jantje Friese και ο Baran bo Odar μπορεί να μην είναι οικεία ονόματα, αλλά είναι αναμφισβήτητα δύο από τις προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο γερμανικό streaming. Η σειρά επιστημονικής φαντασίας Dark ήταν η πρώτη πρωτότυπη σειρά του Netflix στη γερμανική γλώσσα που αποδείχθηκε μια τρομερή επιτυχία για κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο, ανοίγοντας το δρόμο για τα Squid Game, Lupin, All Of Us Are Dead και μια πιο παγκόσμια προοπτική στον προγραμματισμό.

Δύο χρόνια μετά το φινάλε του δράματος συνωμοσίας που ταξίδευε μπρος – πίσω στο χρόνο, ενσωματώνοντας παράλληλα σύμπαντα και διαφορετικά χωροχρονικά επίπεδα, η ομάδα του Dark επιστρέφει. Η νέα τους σειρά, 1899, είναι άλλο παζλ τρόμου και μυστηρίου με μια γερή δόση επιστημονικής φαντασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το σκηνικό είναι ένα μεγάλο ατμόπλοιο που διασχίζει τον Ατλαντικό, όπου η ταξική ανισότητα εμποδίζει διάφορα τμήματα των επιβατών να αλληλεπιδράσουν. Το 1899 διαδραματίζεται 13 χρόνια πριν ο Τιτανικός προσκρούσει στο παγόβουνο, αλλά οι παραλληλισμοί είναι σαφείς, με θόρυβο στα μηχανοστάσια και έναν υπερφυσικά ακίνητο ωκεανό που οι χαρακτήρες αποδίδουν στο ότι “διαισθάνεται το θάνατο” που πλησιάζει.

Το ίδιο το πλοίο έχει το μοχθηρό όνομα Κέρβερος και για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο δυσοίωνα, τέσσερις μήνες νωρίτερα ένα άλλο πλοίο που έκανε το ίδιο ταξίδι εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος…

Η γερμανική διεθνής συμπαραγωγή περιλαμβάνει ένα πλούσιο cast Ευρωπαίων ηθοποιών με αρκετά γνώριμα πρόσωπα από άλλες σειρές του Netflix όπως τα Dark και Elite, οι οποίοι ο καθένας τους θα μιλούν τη μητρική του γλώσσα. Το cast περιλαμβάνει τους Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musiał, Anton Lesser, Lucas Lynggaard Tønnesen, Rosalie Craig, Clara Rosager, Maria Erwolter, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentão, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards, και Alexandre Willaume.