Το “Friends” έχει αποδείξει ότι αντέχει στο πέρασμα του χρόνου, αφού 20 χρόνια μετά το φινάλε της παραμένει εξίσου δημοφιλής με το κοινό να παρακολουθεί τα επεισόδια ασταμάτητα ξανά και ξανά. Οι χιλιάδες φανατικοί θαυμαστές της σειράς παγκοσμίως μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι κάθε φορά που βλέπουν τη σειρά, νιώθουν σα να συναντώνται με την παρέα τους.

Η σειρά διήρκεσε 10 σεζόν με 236 επεισόδια και η δημοτικότητά της δεν έχει σταματήσει να έχει ανοδική πορεία, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.

Από τη Rachel μέχρι τον Chandler, αυτή παρέα έχει γίνει εμβληματική στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα και αγαπιέται παγκοσμίως από το κοινό της. Ενώ οι περισσότεροι χαρακτήρες άφησαν θετική εντύπωση, μερικοί πέρασαν κι όχι μόνο μας ακουμπήσαν, αλλά και μας εκνεύρισαν.

Από τους άπιστους εραστές μέχρι κάποιο μέλος της οικογένειας αλλά και ψυχωτικούς συγκατοίκους, αυτοί είναι οι πιο μισητοί χαρακτήρες στο κοινό της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς “Friends“.

10. Susan Bunch

friends

Η Susan Bunch (Jessica Hecht) παρουσιάστηκε ως σύντροφος της Carol Willick (Jane Moore Sibbett), μετά τον χωρισμό της από τον Ross. Παρά την ευχάριστη συμπεριφορά της Susan, η Susan είχε μία επιθετική στάση προς τον Ross, ειδικά κατά το πρώτο διάστημα που συναναστρέφονταν με αφορμή το μωρό που θα έφερνε στον κόσμοη Carol. Ο Ross προσπαθούσε να αποδεχθεί με δυσκολία το τέλος του γάμου και τη νέα συνθήκη του ερχομού του μωρού, που θα είχε άμεση εμπλοκή καθώς ήταν ο πατέρας.

Φυσικά, ο Ross είχε έντονα αρνητικά συναισθήματα αφού η σύζυγός του τον απάτησε μαζί της και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε. Ο τρόπος με τον οποίο η Susan φερόταν στον Ross ήταν εξαιρετικά άσχημος, διότι προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για να τον ανταγωνιστεί. Ομοίως, δεν σεβάστηκε ανοιχτά τον ρόλο του Ross ως πατέρα στη ζωή του γιου του, ειδικά κατά το πρώτο διάστημα που είχε τεθεί το ζήτημα στο τραπέζι.

9. Eddie Menuek

via GIPHY

Αν και η εμφάνιση του Eddie Menuek (Adam Goldberg) εκ πρώτης όψης θεωρήθηκε ως μία ένταξη χαρακτήρα με τρομερό ενδιαφέρον, πολύ γρήγορα η συμπεριφορά του Eddie μετατράπηκε από κωμική και κουλ σε παράξενη και αυταρχική. Ο Eddie ήταν το εμπόδιο μεταξύ στην επανένωση του Chandler και του Joey, με τον χαρακτήρα του να γίνεται εκνευριστικό και cringe, πιο γρήγορα κι από τελειώνει ο Chandler στο σεξ (σύμφωνα με τον Joey).

Αναμφισβήτητα, το σενάριο σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να είχε κινηθεί πιο ομαλά, όμως αυτό δεν έγινε. Η συμπεριφορά του γινόταν όλο και πιο ψυχωτική, γεγονός που προκαλούσε ανησυχία ίσως και λίγο φόβο όσον αφορά τον Chandler και τη συγκατοίκησή τους. Πολύ γρήγορα, ο Chandler με ένα τέχνασμα τον ανάγκασε να φύγει από το σπίτι κι έτσι ο Joey πήρε ξανά τη θέση του στην πολυθρόνα. Ανεξάρτητα από το πώς γράφτηκε ο χαρακτήρας του Eddie, ο Adam Goldberg έκανε εξαιρετική δουλειά στην απεικόνιση της ιστορίας του. Με άλλα λόγια, δεν υπήρξε ποτέ βαρετή στιγμή όσο αυτός ο χαρακτήρας ήταν στην οθόνη.

8. Kathy

Η Kathy (Paget Brewster) παρουσιάστηκε ως ερωτικό ενδιαφέρον για τον Joey, που παρά τη σχέση της μαζί του, ο Chandler ανέπτυξε έντονα συναισθήματα γι’ αυτήν, οδηγώντας τους σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Τελικά, η Kathy και ο Chandler συνειδητοποιούν τα αισθήματά τους ο ένας για τον άλλον και αρχίζουν να βγαίνουν ραντεβού.

Αυτό ήταν και το καθοριστικό σημείο που σχεδόν οδήγησε τη φιλία του Joey και του Chandler σε διάλυση. Επιπλέον, απάτησε τον Joey όταν φίλησε τον Chandler και στη συνέχεια, απάτησε τον Chandler με έναν ηθοποιό με τον οποίο δούλευε, κάνοντας τον Chandler να καταρρεύσει ψυχολογικά.

7. Janine Lecroix

Η Janine Lecroix (Elle Macpherson) στην αρχή ήταν μόνο συγκάτοικο του Joey, όμως υπήρχε από αυτόν ερωτικό ενδιαφέρον και εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω. Παρόλο που παρουσιάστηκε με ευχάριστη συμπεριφορά, ο χαρακτήρας της είχε κάποια υστερικά και ιδιότροπα χαρακτηριστικά, που δημιούργουσαν διχόνοια στην παρέα.

Τον παρότρυνε συχνά να περιφρονεί τη Monica και τον Chandler, τους καλύτερους φίλους του, παρά το γεγονός ότι ήξερε πόσα σημαίνουν για τον Joey, η επιθυμία της ήταν να τους βγάλει από τη ζωή του. Τελικά, βγήκε αυτός που έπρεπε.

6. Leonard Green

Ο Leonard Green (Ron Leibman) ήταν ο μπαμπάς της Rachel στη σειρά. Αν και η αυστηρή του συμπεριφορά χρησιμοποιήθηκε συχνά ως μέσο κωμικής ανακούφισης, ο ίδιος ο Δρ Green ήταν φρικτός με τους άλλους. Η ελεγκτική και κυρίαρχη φύση του ήταν εμφανής σε όλες τις εμφανίσεις του στην οθόνη.

Συχνά επέπληττε τις επιλογές των άλλων, όσο ασήμαντες κι αν ήταν. Για παράδειγμα, ο Dr. Green συχνά παρήγγειλε για άλλους σε εστιατόρια, υπαγορεύοντας τις αποφάσεις των άλλων. Έκανε ξεκάθαρη την περιφρόνησή του για τον Ross, παρά τις προσπάθειές του να τον εντυπωσιάσει. Συνεχώς ήταν αρκετά αγενής και με τους υπόλοιπους φίλους της, αν και η συνάντησή του με τη Phoebe είναι αυτή που ξεχωρίζει.

5. Judy Geller

Η Judy Geller (Christina Pickles) ήταν η μητέρα της Monica και του Ross στη σειρά. Παρόλο που η εύνοια προς τον γιο της έδινε κάποια εξήγηση για τις ανασφάλειες της Monica, αυτό δεν ήταν το μοναδικό λάθος που έκανε προς αυτήν. Η συμπεριφορά της Judy προς την κόρη της ήταν κακή και, από πολλές απόψεις, μάλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ψυχολογική κακοποίηση.

Παρόλο που τόσο η Judy όσο και ο Jack (Elliott Gould) ευνοούσαν σε μεγάλο βαθμό τον Ross έναντι της Monica, ο Jack εν μέρει εξιλεώθηκε επισκεπτόμενος την κόρη του μετά τον χωρισμό της με τον Richard. Ομοίως, αφού καταστρέφει κατά λάθος τα πράγματα που κρατούσε ως παιδικές αναμνήσεις και εντόπισε το αίσθημα κατωτερότητας της Monica -αφού τα πράγματα του Ross δεν έπαθαν τίποτα στην περίοπτη θέση που είχαν τοποθετηθεί- και της χάρισε την Porsche του. Η Judy, από την άλλη πλευρά, είχε λίγες στιγμές εξιλέωσης, καθώς συνέχισε να υποτιμά τη Monica, από την εμφάνισή της μέχρι τον καθημερινό τρόπο ζωής της και κάθε απόφαση που έπαιρνε.

4. Emily Waltham

via GIPHY

Η Emily (Helen Baxendale) έβγαινε με τον Ross λίγο πριν οι δυο τους δηλώσουν τον έρωτά τους και αποφασίσουν αυθόρμητα να παντρευτούν. Αν και το λάθος του Ross να πει το όνομα της Rachel μπροστά στο ιερό ήταν ασέβεια, η Emily δεν σταμάτησε τη διαδικασία και προχώρησε στους γαμήλιους όρκους εγκαταλείποντας μετά τον Ross, στη γαμήλια δεξίωση.

Καθώς ο Ross προσπάθησε να συμφιλιωθεί, η Emily είχε μια λίστα με όρους, όπως ο τερματισμός της φιλίας του με τη Rachel και η εγκατάλειψη του διαμερίσματός του καθώς και άλλων πραγμάτων. Ενώ η δυσφορία της Emily για τη φιλία του Ross και της Rachel, δεδομένων των γεγονότων, ήταν δικαιολογημένη, η προσδοκία της να εγκαταλείψει τη ζωή του ήταν κάπως παράλογη. Παρόλο που είπε ότι τον συγχώρεσε, συνέχισε να τον τιμωρεί και αν ο γάμος τους δεν είχε τελειώσει, η Emily πιθανότατα θα είχε μεταφέρει τη μνησικακία της στον έγγαμο βίο τους, με συνεχή δυσαρέσκεια, εχθρότητα και περιφρόνηση.

3. Paolo

Ο Paolo (Cosimo Fusco) εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως ο πρώτος ερωτικός φίλος της Rachel στην 1η σεζόν μετά το τέλος του αρραβώνα της με τον Barry. Αν και η σχέση τους δεν είχε ποτέ σκοπό να απεικονίσει κάτι πέρα από μια περιπέτεια, ο χαρακτήρας του Paolo ήταν αφόρητος.

Παρόλο που το κοινό μπορεί να μην είχε καμία προσδοκία από τον Paolo, η χειρότερη στιγμή του που καθόρισε την πτώση του και την περιφρόνησή του από τους θεατές ήταν το σεξουαλικό χτύπημα προς τη Phoebe. Το φλερτ του με τη Phoebe δεν ήταν μόνο ανάρμοστο, δεδομένου ότι ο Paolo γνώριζε ότι ήταν φίλη της Rachel, αλλά της επιτέθηκε και σωματικά, αγγίζοντάς την παρά τη θέλησή της.

2. Barry Farber

via GIPHY

Ο Barry Farber (Mitchell Whitfield) παρουσιάστηκε ως ο αρραβωνιαστικός της Rachel, τον οποίο άφησε λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Αν και ήταν εύκολο να τον συμπαθήσει κανείς στην αρχή, σύντομα έγινε φανερό ότι η Rachel έκανε τη σωστή επιλογή. Όχι μόνο αποκαλύφθηκε ότι ο Barry απατούσε τη Rachel κατά τη διάρκεια του αρραβώνα τους με την καλύτερή της φίλη τη Mindy, μετά άρχισε να απατά την τελευταία με τη Rachel με την πρώτη ευκαιρία.

Ομοίως, η αδελφή της Rachel αποκάλυψε ότι εκείνη και ο Barry συνήθιζαν να φιλιούνται ενώ η Rachel απουσίαζε, αποδεικνύοντας ότι δεν είχε κανένα φραγμό. Το επεισόδιο με τίτλο “The One That Could Have Been” αποκαλύπτει πώς θα έμοιαζε η ζωή της Rachel αν είχε προχωρήσει στον γάμο της με τον Barry. Σε μια μη αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, ο Barry δεν ήταν ένας αφοσιωμένος σύζυγος, αποδεικνύοντας μια για πάντα ότι η Rachel πήρε τη σωστή απόφαση.

1. Ursula Buffay

friends

Η Ursula Buffay (Lisa Kudrow) είναι αναμφισβήτητα ο χειρότερος χαρακτήρας στη σειρά “Friends”. Αν και η Ursula ήταν η δίδυμη αδελφή της Phoebe, οι προσωπικότητές τους ήταν τελείως διαφορετικές, σα να έχουν έρθει από δύο διαφορετικούς κόσμους. Η Ursula ήταν αγενής, εγωίστρια και περιφρονούσε τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων. Δεν την ενδιέφερε να έχει κάποια επαφή με την αδελφή της, ούτε φαινόταν να ενδιαφέρεται για την ιδέα της οικογένειας.

Ο κατάλογος των τρομερών πραγμάτων που έκανε στους γύρω της είναι ατελείωτος – Είπε ψέματα στον αρραβωνιαστικό της για τη ζωή της, πούλησε το πιστοποιητικό γέννησης της Phoebe, ξέχασε ότι η γιαγιά της πέθανε και δεν μοιράστηκε το γράμμα αυτοκτονίας της μητέρας της ούτε είπε στη Phoebe για την πραγματική βιολογική τους μητέρα. Η συμπεριφορά της Ursula απέναντι στην αδελφή της ήταν απαράδεκτη και άδικη, χωρίς να μαθαίνουμε ποτέ τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή τη συμπεριφορά, αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη στάση της απέναντι στη Phoebe.

Πηγή: Collider