Το Piano City Athens είναι ένα φεστιβάλ για την Αθήνα αφιερωμένο στο πιάνο, που διοργανώνεται “από” και “με” την πόλη μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία η οποία συμπεριλαμβάνει φορείς, καλλιτέχνες, συλλόγους, δίκτυα και συνεργάτες. Στις 13,14, και 15 Μαΐου, κάθε σημείο της πόλης θα μπορεί να αποτελέσει μία αυτοσχέδια συναυλιακή αίθουσα.

Έχοντας εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και άλλες μητροπόλεις, το Piano City φτάνει και στην Ελλάδα, με σκοπό να προσφέρει στους κατοίκους της πόλης μια μοναδική εμπειρία, πλημμυρίζοντας την Αθήνα μουσικές.

Βιρτουόζοι του πιάνου και ερασιτέχνες, επιλεγμένοι από καλλιτεχνική επιτροπή, θα ανοίξουν τα σπίτια και τις καρδιές τους στο ευρύ κοινό. Θα επιδείξουν τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους δίνοντας μικρές συναυλίες πιάνου στο χώρο τους με ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται από το κλασικό έως το σύγχρονο ρεπερτόριο.

Το Piano City ξεκίνησε από τον Andreas Kern, έναν καλλιτέχνη από το Βερολίνο  Η ιδέα του, που φέρνει κοντά ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο – μέσω της μουσικής, μας δείχνει ότι η κάθε πόλη είναι ένας τόπος όπου η μουσική και ο πολιτισμός εκτιμώνται, υποστηρίζονται και απολαμβάνονται: όχι μόνο σε επίπεδο διεθνούς φήμης, αλλά και σε ευρύ ιδιωτικό επίπεδο.

piano city Athens
Πηγή: Piano City Athens

Η διαδικασία του Piano City Athens:

Όσοι μουσικοί ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος σε μια τέτοια ασυνήθιστη εμπειρία, και να δώσουν ένα ιδιωτικό κονσέρτο στο σπίτι τους, καλούνται να στείλουν ένα βίντεο δύο λεπτών στη διοργάνωση, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους, τις δεξιότητές τους στο πιάνο και τον πιθανό συναυλιακό τους χώρο, (πιθανότατα το σαλόνι τους!) Η επιλογή θα γίνει από καλλιτεχνική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από μουσικούς και πιανίστες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Κάτι ανάλογο βέβαια, μπορούν να κάνουν και φορείς/ ινστιτούτα/ επιχειρήσεις που επιθυμούν να φιλοξενήσουν μια συναυλία στο χώρο τους και να πάρουν μέρος σε αυτό το μουσικό κίνημα.

Eκτός από τα house cocnerts, κοντσέρτα πιάνου θα διοργανωθούν, κυριολεκτικά, σε όλη την Αθήνα. Θα υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί δημόσιοι χώροι οι οποίοι θα φιλοξενούν τη μουσική του πιάνου.

Όλη η Αθήνα μεταμορφώνεται σε συναυλιακή αίθουσα. Συναντάμε ένα πιάνο στα πιο απρόβλεπτα μέρη…

Σε μια αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, στο μετρό, σ’ έναν σταθμό του τρένου. Μέσα σ’ ένα πάρκο ή μπροστά από ένα πολυκατάστημα. Σε μία τράπεζα, ένα εργοστάσιο, έναν κήπο, σεε έναν παιδικό σταθμό ή σε ένα σχολείο. Σε ένα πλοίο, σε ένα ξενοδοχείο ή απλά στη μέση του δρόμου

Ένα τριήμερο φεστιβάλ γεμάτο έμπνευση που θα πλημμυρίσει την Αθήνα με μουσική.

 

Πηγή: Piano City Athens