Το βράδυ του Σαββάτου που μας πέρασε, η Annie Lennox και ο Dave Stewart έκαναν μια σπάνια επιστροφή στη σκηνή ως Eurythmics, καθώς γιόρτασαν την ένταξή τους στο Rock and Roll Hall of Fame.

Βγαίνοντας με ασορτί μαύρα παντελόνια και σπορ παλτό που έμοιαζαν με δέρμα αλιγάτορα, η Lennox και ο Stewart ανέβηκαν στη σκηνή ξεκινώντας με το “Would I Lie to You?” του 1985.

Η Lennox ηγήθηκε μιας καταιγιστικής εκτέλεσης του “Missionary Man” του 1986, κρατώντας το μεγαλύτερο μέρος του Microsoft Theater όρθιο. Το πλήθος φυσικά ξεσηκώθηκε από τις πρώτες κιόλας νότες του “Sweet Dreams” του 1983, με τη Lennox να κρατάει ένα διαμαντένιο μπαστούνι καθ’ όλη τη διάρκεια του κομματιού.

Οι Eurythmics δραστηριοποιήθηκαν για πρώτη φορά μεταξύ 1980 και 1990, κάνοντας μια ηχητική  επανάσταση στα μουσικά δρώμενα της εποχής με το ίσως πιο αναγνωρισμένο τραγούδι σε παγκόσμιο επίπεδο, “Sweet Dreams” και σημειώνοντας μετέπειτα επιτυχίες με τραγούδια όπως τα “There Must Be an Angel“, “Thorn in My Side” και “Would I Lie to You?“. Το ντουέτο διαλύθηκε το 1990, με τη Lennox να ξεκινά μια επιτυχημένη σόλο καριέρα, ενώ ο Stewart έγινε ένας περιζήτητος παραγωγός.

Το 1999, ο Stewart και η Lennox επανένωσαν ξανά το συγκρότημα για ένα νέο άλμπουμ, το Peace, αν και ο δίσκος δεν σηματοδότησε ακριβώς την έναρξη μιας δεύτερης φάσης. Από τα εννέα σχήματα που εισήχθησαν φέτος στο Rock Hall, οι Eurythmics είναι το μόνο που δεν είναι ενεργό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν έχουν κυκλοφορήσει άλλο άλμπουμ μετά το Peace, και ενώ ο Stewart και η Lennox έχουν κρατήσει επαφές, έχουν ανέβει μαζί στη σκηνή μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας φιλανθρωπικής συναυλίας του 2019.

Το 2007 υπήρξε η πρώτη φορά που οι Eurythmics ήταν υποψήφιοι για το Rock and Roll Hall of Fame, ωστόσο εισήχθησαν την τρίτη φορά που ήταν υποψήφιοι. «Είναι πάντα ωραίο να αναγνωρίζεται όλη η σκληρή δουλειά, ο όγκος των τραγουδιών που βγάλαμε και ηχογραφήσαμε αλλά και ο αριθμός των χώρων που παίξαμε», δήλωσε ο Stewart στο Rolling Stone μετά την ανακοίνωση της εισδοχής του συγκροτήματος. «Καθώς η ζωή σου προχωράει έχεις την τάση να τα ξεχνάς κατά κάποιο τρόπο όλα αυτά, αλλά όταν έρχεται κάτι τέτοιο, σκέφτεσαι: “Ουάου, εγώ τα κατάφερα όλα αυτά;”».

Η Lennox πρόσθεσε: «Και οι δύο μας νιώθουμε ότι έχει κλείσει ένας μεγάλος κύκλος. Είναι ένα παράξενο πράγμα. Αν και δεν περίμενα να νιώσω ποτέ έτσι, είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Ένας μουσικός συνήθως ξεκινά την καριέρα του έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες. Κάποιες από αυτές τις αρχικές σου φιλοδοξίες πραγματοποιούνται, ενώ άλλες όχι. Ωστόσο, ακόμα κι αν κάποιες από αυτές πραγματοποιηθούν, ποτέ δεν είναι ακριβώς αυτό που περίμενες να είναι. Και έτσι το ταξίδι μας ήταν πραγματικά ένα ταξίδι πολλών δεκαετιών. Έχουν συμβεί πράγματα προσωπικά, μουσικά και στον κόσμο κατά τη διάρκεια όλων αυτών των δεκαετιών που δεν μπορούσες ποτέ να προβλέψεις».