Το “Violent Night”, που οι ίδιοι οι σεναριογράφοι την περιγράφουν ως το «To Die Hard  συνάντησε το Miracle on 34th Street», ακολουθεί μια ξεκαρδιστική και διασκεδαστική διαδρομή έχοντας όλες τις απαραίτητες νότες δράσης και κωμωδίας.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο Άγιος Βασίλης πνίγει τις λύπες του σε μια τυχαία pub στην Αγγλία, θρηνώντας για τα παιδιά που πλέον θέλουν μόνο βιντεοπαιχνίδια και έχουν θρασύτατη συμπεριφορά. Είναι ξεκάθαρο πως ο Άγιος Βασίλης έχει πεσμένη ψυχολογία, αλλά τα Χριστούγεννα είναι μια «δουλειά» που πρέπει να γίνει. Εν τω μεταξύ, η οικογένεια Lightstone έχει ξεκινήσει για να επισκεφθεί την πολύ πλούσια γιαγιά τους, την Gertrude Lightstone (η Beverly D’Angelo από τις ταινίες “National Lampoon”).

Προς μεγάλη τους έκπληξη, μια ομάδα κλεφτών με επικεφαλής έναν άντρα που αυτοαποκαλείται Mr. Scrooge (John Leguizamo από το “Spawn”) φτάνει στην οικογενειακή έπαυλη με σκοπό να ληστέψει το θησαυροφυλάκιο του και να φύγει με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι άπληστοι απατεώνες έχουν σχεδιάσει κάθε πιθανή μεταβλητή, εκτός από μία. Φαίνεται ότι δεν περίμεναν να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη (ο David Harbour του “Stranger Things”), ο οποίος φαίνεται να είναι ένας αιώνιος Βίκινγκ με δολοφονικά ένστικτα.

Το ”Violent Night” δεν θα αρέσει σε όλους. Για την ακρίβεια, θα δυσαρεστήσει εκείνους που προτιμούν ρομαντικές ταινίες τύπου “Love Actually” ή “Holiday”. Αλλά όσοι έχουν αίσθηση του χιούμορ, απολαμβάνουν τις μαύρες κωμωδίες και δεν αποστρέφονται σε κάτι μακάβριο, θα την λατρέψουν.

Πηγή: Dread Central, Buzzfeed